Kövess minket!

Marketing

A Google, a Prezi és az espell bevállalja

Szövetkezett a Google, a Prezi és az espell, hogy felhívják a figyelmet a nyitottság, a tolerancia szükségességére. Pedig a rizikó nagy, hiszen Magyarországon rendkívül erős például a melegek elutasítottsága, ami elvben akár a cégek imidzsére is negatív hatással lehetne az elutasítók körében. De nem csak a ″meleg ügyet″ tűzik zászlajukra. A Nyitottak vagyunk kezdeményezéshez egyébként máris több mint 20 cég, szervezet csatlakozott.

Egy budapesti kávéházba invitálta a Nagymező utcába a Google Magyarország, az espell és a Prezi az újságírókat hétfőn. Az eseményt megelőzően pár perccel még a Budapest Pride szóvivője beszélgetett ugyanitt a hamarosan megrendezendő idei melegfelvonulásról újságírókkal. Hanzli Péter aztán kiült az újságírók közé, helyét pedig a már említett három cég illetékesei vették át, hogy bejelentsék, közösségi kezdeményezést indítottak Magyarországon a nyitottságért, Nyitottak vagyunk névvel, amihez máris több mint 20 cég és szervezet csatlakozott, köztük olyan nevek mint például a Morgan Stanley, több magyar startup és a TASZ.

Kérdésünkre, hogy a hétköznapokban miket csinálnak majd, a Google Magyarország szóvivője, Schuster Richárd azt válaszolta, hogy az együttműködés első eredménye egy honlap, a nyitottakvagyunk.hu, ahol bárki csatlakozhat is a kezdeményezéshez. Július 6-án pedig kamionnal is képviseltetik magukat a melegfelvonuláson, hogy a toleranciát ünnepeljék, de valószínűleg más eseményeken is megmutatják magukat.

Nem tartanak az előítélettől

Arra a felvetésre, hogy nem tartanak-e attól, hogy például az LMBTQ kérdés zászlajukra tűzésével egy igen rázós kérdést vállalnak fel, hiszen a társadalomban – így valószínűleg ügyfeleik között is – sokan elutasítók a melegekkel szemben (felvonulásaikat az elmúlt években rendre megpróbálták a hatóságok betiltani, de előfordult az is, hogy fizikai atrocitás érte a homoszexuális tüntetőket), a nyitottakvagyunk.hu életrehívói azt mondták, hogy cégeik a sikerüket annak is köszönhetik, hogy kellően nyitottak, nem csak új ötletekre, szokatlan megoldásokra, de egymásra és a világra is. Nyitott vállalatokként pedig alapvető értéknek tekintik, hogy munkatársaikat és partnereiket kizárólag tetteik és teljesítményük alapján ítélik meg, tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra. Ahogy a Prezi vezetője mondta, ennek a gondolkodásnak köszönhető az, hogy munkatársaiknak nem kell otthon hagyniuk a személyiségük egy részét. “A Prezi magyar alapítású cég többségében magyar munkavállalókkal, de 22 országból dolgoznak tehetségek, a befogadás és a nyitottság a munkavállalók együttműködésének egyik legfontosabb motívuma, enélkül nem lehetne fenntartható. Igyekszünk a legtehetségesebb embereket megnyerni az egész világból, hogy erősítsék a Prezi csapatát, ezért létfontosságú, hogy a sokszínűséget mindenki alapértéknek tekintse. A versenyképességünk múlik ezen.” Ezzel függ össze, hogy a Prezi évek óta résztvevője a Budapest Pride-nak. A nemritkán botrányokkal kísért eseményen való részvételük miatt eddig szerencsére mégse észlelték, hogy ebből bármilyen hátránya lett volna a cégnek. Ezenkívül egyébként romák számára is mentorprogramot indítottak: roma gyerekeket tanítanak programozni, hogy versenyképes tudáshoz jussanak.

Az espell a tavalyi Gay Pride-hoz időzítve vállalati toleranciakampányt folytatott, amelynek részeként céges színekben vettek részt a meneten is. Ők se tapasztalták, hogy ez rontott volna a megítélésükön. Egyébként esélyegyenlőségi programjuk további részeként rendszeresen szerveznek gyűjtést hajléktalanok számára, valamint patronálnak egy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó nevelőotthont.

A Google Magyarország szóvivője azt mondta, hogy a sokszínűség és a nyitottság azért is fontos, mert a szolgáltatásaik világszerte elérhetők, ráadásul a világ sokszínűségét is bele kell foglalniuk mindenbe, amit készítenek. “A Google-nél éppen ezért nem csak elfogadjuk és eltűrjük a sokszínűséget, hanem támogatjuk és ünnepeljük azt.” A Google többek között mozgáskorlátozottaknak hirdet ösztöndíjprogramot, de rendszeres résztvevője a világ nagyvárosai Pride meneteinek is. “Dolgozunk az LMBT közösségért Latin-Amerikában, Észak-Amerikában a nőknek és a fekete közösségeknek szóló fejlesztő programokat indítunk, Ázsiában az internetes női vállalkozókat támogatjuk” – emelt ki néhány dolgot Schuster Richárd.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom