Kövess minket!

Marketing

5 tipp a mobilra

A MediaCom a Mobile World Congress-en gyűjtött gazdag benyomásokból szűrte le öt gyakorlati jótanácsát a marketingesek számára.

  1. Legyél merészebb a mobillal! Az első olyan generáció, amely számára a mobil már az első képernyő, lassan felnőttkorba lép, és a márkáknak készen kell állniuk arra, hogy elérjék őket. Sir Martin Sorrell szerint túl sok márka rosszul kezeli ezt a csatornát, ami azért is kiábrándító, mert mobilon a legtöbb csatornánál könnyebben és olcsóbban lehet tesztelni és tapasztalatokat gyűjteni. A mobilos jelenlét nem korlátozódhat csak a Facebookra és a Google-re, hiszen egyrészt a célcsoport nem csak itt van jelen, másrészt ez egy nagyon gyorsan változó környezet.
  2. Ismerkedj a virtuális valósággal! Az MWC-n már lehetett bizonyítékokat gyűjteni arra, hogy a VR nagy dolog lesz, de azóta a Samsung bemutatta a VR Gear-t Londonban, a Google pedig elkezdte árulni VR termékeit a Play Store-on. A hirdetőknek az ügynökségeikkel közösen kell meghatározniuk, milyen lehetőségek rejlenek a technológiában. A VR hagyományos terepe a kiskereskedelem, de az utazások és az autók piacán, vagy akár a termékbemutatásban is rejlenek lehetőségek. A fogyasztók számára is elérhető 360 fokos kamerák pedig a felhasználói tartalmak előtt is megnyitják a platformot.
  3. A mobil nem csupán a telefonkészülék. Az olyan technológiákon, mint a háztartási felszerelések utánrendelésére szolgáló Amazon Dash gombok vagy a szűrőt rendelő Brita vízszűrő kancsó, az okosfogkefék és –cipők, az MWC-n a Sony Xperia újdonságai keltettek feltűnést: az Agent, Ear, Eye és Projector. Az Xperia Ear például egy fülbe helyezhető mobileszköz. Többek között ez a megoldás is arra mutat, hogy a jövőben nem minden mobileszközön a videó lesz a legfontosabb formátum.
  4. A hálózatra kötött eszközök a B2B-be is beszivárognak. Ugyan a kiállításon bemutatott, szenzorokkal telezsúfolt internetes tehén elég vad gondolat, a mobiltechnológia számos iparágat átalakít majd a nehézipartól a gyógyszergyártásig. A szenzorok már most is hihetetlenül olcsók, a szoftverek pedig látványos formában képesek megjeleníteni az adatokat. Az AT&T a tárolási körülményeket követő élelmiszercsomagolásokat mutatott be, de azt is láthatjuk majd, ha a repülőgépre feladott poggyászunkkal rosszul bánnak.
  5. Nem minden az Apple-ről szól. A monopóliumnak vége a mobilinnovációk terén. Az Apple hagyományosan távol marad az MWC-től, de az évi egyszeri bemutató már kevésnek számít, amikor az összes versenytárs Sonytól Samsungig, Alcateltől LG-ig folyamatosan újdonságokkal jelentkezik. Intő jel az is, hogy az Apple-nek tavaly be kellett zárnia a hirdetési platformját, mert a hardverből az üzleti világba való átlépés nem járt sikerrel.

A MediaCom öt azonnali lépést is összegyűjtött, amelyeket érdemes megtenni:

  • Mérés – Használjunk kifejezetten mobilra kifejlesztett technológiákat és megoldásokat!
  • Stratégia – Ne a desktop stratégiát másoljuk, menjünk vissza az alapokig!
  • Kreatív – A fogyasztó ma már mobile first, legyen a kreatív is az!
  • Innováció – Szánjunk büdzsét új dolgok kipróbálására is!
  • Partnerségek – A partnerek kiválasztása kritikus lehet a siker szempontjából.

A részletes anyag itt olvasható.

Marketing

A Positive Adamsky lett a Főtaxi és a Budapesti Taxi social media ügynöksége

Meghívásos tenderen választotta ki a Főtaxi és a Budapest Taxi a Positive Adamsky digital&social tagügynökségét a társaság social csatornáinak kezelésére.

Közzétéve:

A Stelius Befektető Zrt. mindkét taxis tagvállalata, a Főtaxi és a Budapest Taxi is a Positive Adamsky social tagügynökségének ügyfele lett a fiatalok felé nyitó kommunikációs stratégia részeként. A Budapest Airport, a Budapest Park és a MONYO Land hivatalos taxitársasága az új célcsoportok elérése mellett a sofőrök márka iránti lojalitását szeretné növelni.

“Cégünk 1913-as alapításával a legrégebbi budapesti taxitársaság; 108 éve szolgáljuk az utasok kényelmét, ebbe az élménybe a fiatalokat is szeretnénk bevonni. A fiatalokkal rezonáló hangnem és stílus kialakítása a social mediában alapfeltétel, ennek megvalósítására a Positive Adamsky kreativitásában láttuk a megoldást” mondta el Reich Ádám, a Főtaxi Zrt. vezérigazgatója.

Tovább olvasom

Marketing

Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator

Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, fotó: Pixabay

A Wine Spectator, a világ legbefolyásosabb, számonként hárommillió olvasót megszólító amerikai bormagazinja évtizedek óta minden esztendőben közzéteszi Restaurant Award listáját, amelyben a Michelin-csillagokhoz hasonlóan három kategóriában díjazza a világ legizgalmasabb borlapjait, egy (Award of Excellence), kettő (Best of Award of Excellence), illetve három (Grand Award) poharat adományozva – közölte a két budapesti étterem az MTI-hez szerdán eljuttatott közös sajtóközleményükben.

Mint hangsúlyozták,

a Wine Spectator listájára most először került fel két magyar étterem is.

A Felix Kitchen & Bar egyetlen magyar étteremként idén már másodszor kapta meg az egypoharas elismerést. Az étterem borprogramját vezető Czinki Tamás – aki Magyarországon egyedüliként érte el a Master Sommelier titulust – külföldi tapasztalatait hasznosítva állította össze a csaknem 500 tételes borlapot, különös hangsúlyt fektetve a nemzetközi szelekcióra – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Felix borlapján fókuszban vannak a klasszikus bortermelő régiók: Champagne, Burgundia, Piemont, ahol a legnagyobb nevek mellett az általuk felfedezett termelők is hangsúlyt kapnak, de az újvilági borok, például az Egyesült Államok vagy Ausztrália ikonikus borászatai is feltűnnek a kínálatban.

A másik díjazott étterem a Winescape Budapest, amelyet a Borigo bormagazin stábja üzemeltet. A Winescape a járvány miatt mindössze pár hónapja tudott kinyitni, ezért is tartják nagy eredménynek a Wine Spectator díját.

A bormagazin szakértői csapata elsősorban a magyar borokra fókuszál, de emellett egy izgalmas, olasz és spanyol borokból álló listát is összerakott: a teljes borlap több mint 400 borból áll, a bár pincéjében pedig 3000 palack várja a vendégeket.

Bányai Gábor Botond tulajdonos, a Borigo főszerkesztője munkáját Bálint László (nemzetközi borakadémikus, WSET oktató, portfolió tanácsadó) és Vörös Attila (WSET oktató, head sommelier) segíti.

Tovább olvasom

Marketing

Red Dot díjat kapott a 360 Design Budapest kiállítása

Brands & Communication Design kategóriában nyerte el a nemzetközi dizájn legrangosabb elismerésének számító Red Dot díjat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által megvalósított 360 Design Budapest kiállítás, amelyet több más elismeréssel is jutalmaztak.

Közzétéve:

Borítókép: Érdeklődők a 360 Design Budapest elnevezésű programsorozat kiállításán 2020. október 8-án, fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az MDDÜ szerdai közlése szerint a 2021-es Red Dot 24 tagú nemzetközi zsűrijét lenyűgözte a Brands & Communication Design kategóriában benyújtott pályázatok magas minősége, köztük a kiemelkedő 360 Design Budapest kiállítás.

A bírálóbizottság olyan nemzetközi, többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai dizájnipari szakemberekből áll, akiknek számottevő része ismert egyetemi professzor, neves tervező, digitálismarketing-szakértő vagy vállalkozó.

A tájékoztató emlékeztet arra, hogy a 2020-as kiállítás immár az ötödik nemzetközi elismerést kapta:

a Red Dot díj mellett az A’ Design Award & Competition nemzetközi dizájnverseny két kategóriájában is – Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design – bronz díjat vihetett haza. A 11. Global Eventex Awards versenyen Virtual Expo kategóriában pedig arany, míg Art Event kategóriában bronz helyezést ért el.

Mint írják, idén október 4. és 10. között a Bálnában valósul meg a második 360 Design Budapest kiállítás, amely új koncepcióval, új tervezőkkel még egyedülállóbb módon mutatja be a dizájn sokszínű világát. A rendezvény célja továbbra is a formabontó, innovatív, fenntartható irányok bemutatása a dizájntudatos közönség számára.

Tovább olvasom