Kövess minket!

Marketing

35 százalékos növekedés a CEEMEA programmatic vásárlásaiban

A vizsgált három hónapos időszakban (2015. július és szeptember között) a tanulmány a programmatic vásárlás adaptálását és megértését kutatta az említett piacokon, 186 szakembert bevonva a régió kiadóitól, sales house-aitól, ügynökségeitől és hirdetőtől.

A jelentés legfontosabb megállapításai:

  • A megkérdezettek 89%-a gondolja úgy, hogy a programmatic vásárlás ‘domináns és fontos tényező lesz a hirdetések világában’
  • 2014-hez képest 35%-al nőtt a régióban a programmatic adaptációja
  • A válaszolók harmada gondolja úgy, hogy a rendszer legfontosabb előnye a jobban targetálható közönségek (ez a szám a vevői oldalon megkérdezettek között 41%)
  • 39%-uk a készségek hiányát, 33%-uk a nem elég alapos ismeretet gondolják a legfőbb akadályozó tényezőnek a gyorsabb és szélesebb elterjedésben
  • A MEA régió vásárlóinak többsége (62.5%) számított arra, hogy a hirdetési büdzsék 10%-ánál többet fognak programmatic rendszeren keresztül elkölteni 2015-ben
  • A CEE régió vásárlóinak 5%-a gondolta úgy, hogy a költéseik 20%-át programmatic rendszerben teszi 2015-ben (szemben a tavalyi 0%-al).

Odysseas Ntotsikast, a TDG alapítóját és ügyvezetőjét idézve:

A programmatic vásárlás már meggyőzte a korai elfogadókat a MEA régióban és hasonló mértékű fejlődés várható 2016-ban is. Az érintettek készek teljesen kihasználni a kooperációt és bizalmat elősegítő előnyöket. Még sok feladat áll előttünk, de az út már tiszta.

Nigel Gilbert, az AppNexus EMEA régió fejlesztésért felelős alelnöke a következőképpen vélekedik:

Az online hirdetések piaca elképesztő ütemben fejlődik, a programmatic pedig a növekedés legfontosabb tényezője. A CEE és SE régiók válaszadóinak 55%-a, a MENA területeken megkérdezettek 83%-a tervezi a teljes adaptálást a 2016-os évben. Bár a készségek és ismeretek hiánya a legfőbb lassító tényező a régióban, a programmatic által nyújtott előnyök meggyőzőek. Az ipart eddig jellemző gyakori transzparencia és mérési eszközök körül kialakuló viták szintén a programmatic felé tereli a szereplőket, akik így az online hirdetés világának ütőerén tarthatják a kezüket.

Régiónk kapcsán Szabó Ákos, a Tailwind country managere a következőket mondta:

Az elmúlt három évben a likviditáshiány és a feltételezett minőségi problémák (úgy a hirdetések, mint az inventory oldaláról) hátráltatták a programozott vásárlás terjedését a régióban. 2015 volt a legelső év, amikor a növekedésnek ezekkel az akadályaival szemben közös erőfeszítéssel léptek fel a jelentős ügynökségi trading deskek, a kiadói piacterek és az olyan szervezetek, mint az IAB és a helyi reklámszövetségek.

Szabó Ákos.

 

Tailwind Magyarország, country manager

 

Nézze meg Szabó Ákos. teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

A teljes jelentés ezen a linken tölthető le.

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom