Kövess minket!

Marketing

2020 legkreatívabb webshopjai a BigCommerce szerint

A BigCommerce összegyűjtötte az év eddigi legérdekesebb e-kereskedelmi megoldásait, melyek bár a fogyasztó számára láthatatlanok maradnak, valójában nagyban megkönnyítik a mindennapi üzletmenetet.

A BigCommerce az egyik legnagyobb e-kereskedelmi platform, mely a Shopify-hoz hasonlóan lehetővé teszi a felhasználók számára egyedi webáruházak létrehozását. Több olyan beépített funkcióval is rendelkezik, melyek a kezdőtől a profi szintig segítenek eligazodni a vásárlók adatainak elemzésében, a marketingben vagy akár a webáruházak informatikai hátterének útvesztőiben.

A hírekben általában a látványos vagy egyenesen hivalkodó újdonságok foglalják el a legjobb helyeket, míg a valódi tartalommal bíró, kevésbé észrevehető innovációkról vagy hasznos technológiai megoldásokról keveset hallani. Miért is érdekelné a Forbes, a Fast Company vagy a New York Times riportereit egy olyan eszköz vagy fejlesztés, aminek nincs kézzelfogható és azonnali hatása a webshop megjelenésére?

Szakmai szempontból azonban egyértelműen azok a háttérfolyamatok a lényegesek, melyek egyszerűbbé, hatékonyabbá, gyorsabbá teszik az üzletet. Ebbe a kategóriába tartoznak az adatkezelési és szervezési, az automatizálási és a SEO-zással kapcsolatos feladatok is, melyek mind óriási terhet vesznek le a menedzserek válláról.

Manapság az üzleti agilitás a legnagyobb versenyképességi tényező, ami csak létezik, hiszen körülöttünk minden egyre gyorsabb, pontosabb, automatizáltabb lesz. Az olyan vállalatok tehát, amelyek modulárisak, nyílt rendszerűek, az API-kra és SDK-ra (software developement kit azaz fejlesztői környezet) helyezik a hangsúlyt, óriási előnyre tesznek szert még csillogó, másokat letaroló erős dizájn nélkül is.

1. Wreaths Across America – Koszorúadományozás Amerika szerte

A Wreaths Across America önmagában is különleges vállalkozás. Az alapítványon keresztül az amerikaiak koszorúkat küldhetnek a Vietnámban elesett katonák sírjaira. A kihívást ebben az okozza, hogy a többezer különböző, a legközelebbi temetőhöz igazított landing pageről érkező ügyfeleket hogyan kövesse, majd csatornázza a főoldalra. A koszorúk egyedivé tétele, a széles választék és a személyes adatok bekérése is mind kihívást okozott, illetve az is, hogy a kosárban lévő termékekről el kellett dönteni, egy helyre kell kiszállítani őket vagy más-más temetőkbe – és mindezt hogyan lehet megoldani?

A megoldáshoz szükség volt egy jól alkalmazható API-ra, a termékek flexibilis beállítási lehetőségeire és az egyoldalas rendeléssel egybekötött multi-checkout rendszerre. Utóbbinak köszönhetően a vásárlás ugyanolyan egyszerű maradt, mintha a vevő a lakcímére rendelne egy kosárnyi terméket, mégis megoldhatóvá vált hogy a termékeket egyesével külön-külön más desztinációra szállítsa ki a szolgáltató.

2. Brick House Security – A védelem boltja

A Brick House Security olyan biztonsági eszközöket gyárt, melyeket vásárlóként nagyon nehéz elkülöníteni egymástól, hiszen az egyik legfontosabb e-kereskedelmi marketingelem, a képgaléria, amivel egy terméket vonzóvá lehet tenni, a GPS követők vagy riasztórendszerek esetében nem sokat ér. A probléma ugyan nem egyedi, sokan megküzdöttek már ezzel a gonddal a múltban, a Brick House Security megoldása azonban kibővítette az általános megoldási ötleteket: minden termék alá egyedi GYIK oldalt hozott létre, ahol a vevők a specifikációkon túl gyorsan kaphatnak gyakorlatias szemléletű információkat a termékekről. Mivel a Brick House számára a komplex termékek miatt kiemelten fontos a SEO, a botoknak szóló információ beépítését is jól meg kellett tervezniük, hogy az oldalon megjelenő tartalmakkal ne ütközzenek.

3. John Paul Mitchell Systems – Kozmetikai Termékek

A B2C kereskedők élete nem könnyű, hiszen versenytársaik napról napra küzdenek a fogyasztók figyelméért, idejéért és pénzéért. A márka olyan jutalékrendszert talált ki és hozott létre, mely azt teszi lehetővé, hogy a fodrászszalonok és egyéb viszonteladók az eredeti oldalról közvetlenül vásároljanak, elkerülve ezzel az árazásbeli különbségeket és szabálytalanságokat. A fodrászati termékeket forgalmazó márka minden egyes eladás után jutalékot fizet annak a viszonteladónak, akinek a linkjén keresztül érkezik a megrendelés.

Ezzel a módszerrel a webshop 2 millió dollár értékű terméket adott el 2 év alatt közvetlenül a saját weboldalán.

4. HVAC Parts Shop – Légkondicionáló és ventilátor alkatrészek

A HVAC (fűtő-, levegőztető-, légkondicionáló) rendszerekhez tartozó alkatrészeket áruló boltnak hasonló nehézségekkel kell megküzdenie, mint a Brick House-nak. Az üzlet legfőbb célja ezért az volt, hogy a vásárlók minél könnyebben, akár egy kép alapján is képesek legyenek azonosítani saját rendszerüket és válogathassanak a megfelelő alkatrészek közül. A nagy sok hiányzó információ és a termékek bonyolultsága miatt a webshop sokáig az ügyfélszolgálatra támaszkodott, de a növekvő ügyfélkör miatt sokszor 5-10 percig is várakozniuk kell a kérdezőknek, míg valaki foglalkozni tud az esetükkel telefonon vagy chaten.

A kulcsmegoldás a HVAC Parts Shop esetében a kereső hozta meg, melyet úgy alakítottak ki, hogy a vevő által bevitt verziószám alapján a rendszer azonnal kiadja a meghatározott részeket. A közvetlen kereső mellett a vevők egy listából is kiválaszthatják a birtokukban lévő rendszer márkáját, majd továbbkattinthatnak az alkategóriákon belül. Végül a modellszám három karakterét kel megadni a végső kereséshez. Ahhoz, hogy biztosan megtalálják az eszközök modellszámát, a HVAC Parts Shop rövid videós bemutatókat hozott létre, melyek segítenek az ügyfeleknek.

5. Gator Kennels – Egyedi kennelek

A Gator Kennels állatorvosok, állatmenhelyek, állatkertek számára értékesít különféle kenneleket, melyeket a megrendelő igényei szerint személyre szabott formában is meg lehet vásárolni. A vállalat azon a ponton ütközött problémába, amikor a termékek megfelelő bemutatását próbálták minél jobban megtervezni.

A megoldást erre a problémára az jelentette, hogy a kennelek „standard” fejlesztéseit vizuális módon, képekkel szemléltetve mutatják be az ügyfelek számára. Ezek között a termékek között szerepelnek a korábbi projektek során megalkotott termékek is, melyek összekötik a terméket a mögötte álló „történettel”, megvalósítási folyamattal, ami még egyszerűbbé teszi a választást.

Marketing

Kampány indult a rendszerváltoztatás cigány hőseiről

Portréfilmek és plakátok hívják fel a figyelmet a magyar romák helytállására.

Közzétéve:

Borítókép: a kampány egyik molinója a Terror Háza múzeum homlokzatán, fotó: Facebook / @30eveszabadon

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány a kormány megbízásából kampányt indított a “30 éve szabadon” emlékév részeként, hogy idén is bemutassa a magyar cigány közösség azon kiemelkedő tagjait, akik szakmai és közéleti tevékenységükkel már a diktatúra évei alatt is hozzájárultak egy “öntudatos és büszke” magyar cigány közösség felépítéséhez.

A közalapítvány azt közölte csütörtökön, a nemzetközi roma nap alkalmából az MTI-vel, hogy a cigányságnak a magyarsággal már hosszú évszázadok óta közös a sorsa. A közlemény szerint ez alatt az időszak alatt a magyar cigányságnak sokszor, a többségi társadalomnál nehezebb körülmények között is helyt kellett állnia.

“A magyar cigányság sokszor bizonyította már hazánk szabadsága és függetlensége iránti elkötelezettségét. Így volt ez 1956-ban és így a rendszerváltoztatás éveiben is. Harminc évvel a rendszerváltoztatás után végre kifejezzük tiszteletünket történelmi teljesítményük előtt”

– emelték ki.

A kampánnyal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a magyar cigányok a tevékenységükkel, az önszerveződéssel, a cigány ügyek felkarolásával, közösségeik felemelésével, tanulásuk és munkahelyhez jutásuk megszervezésével vagy akár azzal, hogy művészetükkel az életerejüket, az akaratukat, a különlegességüket felmutatták, mind-mind közösségüket és Magyarországot szolgálták.

A kampányban az emlékév honlapján, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján elérhető portréfilmek, valamint az online felületeken látható plakátok hívják fel a figyelmet a magyar romák helytállására.

A Debre Istvánné óvodapedagógusról készült portrét itt tudja megtekinteni:

További portrékat a “30 éve szabadon” emlékév YouTube-csatornáján talál

Az idei nemzetközi roma nap alkalmából hat magyar cigány élettörténete válhat széles körben ismertté: Lakatos Menyhért író, költőről, Kovács József Hontalan költő, újságíróról, Debre Istvánné pedagógus, óvodaalapítóról, Fátyol Tivadar zeneszerző kultúraszervezőről, Rostás László közösségi vezető, szociális munkásról és Szegedi Tibor közösségszervező, politikusról láthatók rövidfilmek – áll a közleményben.

A filmeket Bernáth Gábor és Joka Daróczi János készítették.

Tovább olvasom

Marketing

Magyarországról forgatott a National Geographic (videó)

Harminc országban vetítik le a Magyarország a magasból című alkotást.

Közzétéve:

Borítókép: a Mátyás-templom madártávlatból, fotó: National Geographic / Molnár-Bernáth László

A National Geographic Európa a magasból című sorozata kontinensük országait mutatja meg a levegőből. A hatrészes sorozatban Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország, Görögország és Magyarország – világhírű, vagy épp alig ismert – természeti, kulturális és építészeti értékeit csodálhatjuk meg egyedi szemszögből közölt a National Geographic.

Az epizódok látványos légi utazások formájában tárják elénk a modern 21. századi Európa izgalmas portréját – de közben a múltba is visszatekintünk a korábbi évszázadok kulturális és építészeti értékeinek megcsodálásával, és számtalan olyan lenyűgöző természeti tájra is ellátogatunk, melyet máig érintetlenül, a maga eredeti szépségében hagyott meg az ember – ígérik az alkotók.

A legszebb helyek a NatGeo szerint Magyarországon

A Magyarországról szóló epizódba a National Geographic nemzetközi csapata olyan épületeket, tájakat választott be, amelyek hazánk büszkeségének számítanak, és felülről, a magasból fotózva különösen lenyűgöző látványt nyújtanak.

Az epizód bemutatja a Zsolnay-féle építészeti kerámiával fedett hatalmas épületeket. Ilyen kerámia borítja például a Mátyás-templom tetejét, a Szilágyi Dezső téri templomot, a Szent László-templomot vagy a Magyar Állami Földtani Intézetet is.

Szentkirályszabadját, az egykori szovjet laktanyát is filmre vette felülről a NatGeo, továbbá megismerhetjük a laktanya történetét is. A katonai épületegyüttes 1996 óta üresen áll, és mára teljesen visszahódította a növényzet az egykori panelházakat. Ez az ország “szellemvárosa”, nem csoda, hogy helyet kapott a magyarországi részben.

A film előzetese

De megjelenik a filmben a Hortobágy, a Bokodi-tó és a Balaton is. Légifelvételeken örökítették meg a hatalmas kiterjedésű hortobágyi pusztát és a szürkemarhacsorda legelészését. Hazánk egyik legszebb helye a Bokodi-tó, amelyet “lebegő falunak” is neveznek: a NatGeo riporterei a légifelvételek készítése mellett még a horgászókat is meginterjúvolták arról, milyen az élet a tavon.

Mindezeken kívül gyönyörű képeket láthatunk az ország termálfürdőiről, hatalmas kastélyairól, a Városligetről és a soproni tévétoronyról is. Egy különleges látványtervezési technológiának köszönhetően az epizódban 3D-ben lesz látható, milyen lehetett régen a szigligeti vár.

A magyarországi rész április 11-én este 9 órakor lesz látható a National Geographic csatornán. A sorozat többi epizódja minden vasárnap este kilenckor.

Tovább olvasom

Marketing

Ismert magyar emberek kampányolnak az oltás mellett

Többek között Kemény Dénes, Miklósa Erika, Nagy Tímea, Csányi Sándor, Cseh László, Borbás Mária, Gyurta Dániel és Nagy Feró is megjelenik a filmeken.

Közzétéve:

Fotó: MTI / Varga György

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) által az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: a kormány ezen a héten új kampányt indít a koronavírus elleni oltások népszerűsítésére. A tájékoztató filmekben ismert magyar emberek és neves egészségügyi szakemberek állnak ki az oltások mellett. A tájékoztató akcióban a személyes tapasztalatok és az egészségszakmai álláspontok is helyet kapnak – tette hozzá az államtitkár.

A kezdeményezéshez csatlakozott többek között Kemény Dénes, Miklósa Erika, Nagy Tímea, Csányi Sándor, Cseh László, Borbás Mária, Gyurta Dániel és Nagy Feró. Az egészségügyi szakemberek közül Müller Cecília, Merkely Béla és Szlávik János is buzdít az oltásra.

Dömötör Csaba kitért arra is, hogy mindeközben egyre nő az oltásra regisztrálók száma: már több mint 3 millió 840 ezren jelezték igényüket. Az oltási terv szerint a következő napokban folyamatosan érkeznek az újabb szállítmányok, így az eddig regisztrálók májusig megkaphatják a vakcinát – olvasható a közleményben.

Tovább olvasom