Kövess minket!

Marketing

20 tanács, hogy jobbak legyünk a LinkedIn-en

Chris Heine, az Adweek szakírója összegyűjtötte, hogyan érdemes használni a LinkedIn-t és mely dolgokat jobb inkább elkerülni.

A szakíró 2500 kapcsolattal rendelkezik az üzleti-közösségi site-on, az ő javaslataik alapján készítette el a 20-as listát.

1, Ne nyomulj: nem érdemes erőltetni a kapcsolatfelvételt, ha valaki nem fogadja el az invitálást, valószínűleg másodszorra sem fogja, sőt inkább valószínű, hogy felidegesíti a tolakodás.

2, Kerüld el, hogy a LinkedIn meghívókat küldözgessen a nevedben: a regisztráció és a profil létrehozása után felajánlja a LinkedIn, hogy meglévő kapcsolatainkat (például: Gmail) átveszi. Ezt a funkciót érdemes kihagyni, másként levelezőpartnereink kéretlen meghívásokat találnak majd.

3, Kapcsolatfelvétel ellenőrzése: ha valakitől felkérés érkezik, az automatikus elfogadás helyett érdemes ellenőrizni, hogy kiről van szó valójában.

4, Türelem: egy új kapcsolat létesítése után várjunk (legalább 10 percet), mielőtt üzleti ajánlattal kezdenénk bombázni friss linkedines kapcsolatunkat.

5, Több részletet: a LinkedIn elsősorban üzleti közösség, senki nem szereti az üres, konkrét információk nélküli meghívásokat.

6, Gondolkodj one-to-one –ban: használjunk személyre szabott üzenetküldést, a kérés helyett javasolt inkább az ajánlat szó használata.

7, Ne térjünk el a tárgytól: nem társkereső a LinkedIn és nem is az Instagram, szóval a content-jeinket semmiképp se egészítsük ki például egy selfie-vel.

8, Ne keverjük a fizetett és a normál tartalmakat: főleg ha b2b cégként működünk, könnyen hiteltelenné válhatunk, ha így cselekszünk.

9, A beállítások fontossága: érdemes időt szánni a LinkedIn funkciók teljes áttekintésére, különösen azokat, amelyek a privát élethez kapcsolódnak. A LinkedInnek több hasznos funkciója van, amely minket a megfelelő emberek látókörébe visz el, ilyen például a „Mentioned in the News”. A felhasználók azonban mégis jobban teszik, ha ezt a funkciót is kikapcsolják, hiszen elég, ha a nevünk szerepel egy konkurensünk blogbejegyzésében és máris negatív kontextusba kerülve indulhatunk el egy nem várt hírnév felé.

10, Foglalkozzunk a kapcsolatainkkal: olvassuk a posztjaikat, like-oljunk, kommenteljünk és osszuk meg azokat. Vegyük figyelembe azonban, hogy az üzleti hírnevünket is kockára tehetjük egy nem megfelelő tartalom like-olásával.

11, Személyesség: érdemes néha valódi találkozókat összehozni olyan LinkedIn partnerekkel is, akiket még soha nem láttunk; rendezvények, konferenciák, szakkiállítások mind alkalmasak ilyen meetingekre.

12, Ne játsszunk szerepeket: nem szükséges másképp viselkednünk a LinkedIn-en, csak azért mert üzleti közösségi hálózatról van szó.

13, Ne csak akkor legyünk aktívak, ha állást keresünk.

14, Tartalmainkat a célcsoportunk ízlésére szabva készítsük el.

15, Használjuk az ingyenes analitikát, hogy lássuk kontentjeink közül melyek voltak a legnépszerűbbek.

16, Néha jól jön egy kis kötetlenség: az egyik médiacég vezetőjének linkedines sikere jó példa arra, hogy írhatunk laza témákról is. Amikor a cégének blogbejegyzéseit posztolta a LinkedIn-en az csak szokásos forgalmat generált. Amikor viszont megjegyezte, hogy a hétvégén a Yankees nem a sztenderd mezében játszott, több ezer megtekintést kapott rövid időn belül, ráadásul nem is a saját kapcsolati hálójából, hanem a másodlagos tagoktól.

17. A mögöttünk álló vállalat terhe: a LinkedIn-en különösen igaz, hogy ha alkalmazottként jelenítjük meg magunkat, akkor bizonyos fokig márka nagykövetté válunk, a LinkedIn-es kapcsolataink nem csak személyként, hanem a cégünk képviselőjeként is tekintenek majd ránk.

18, Egy vállalati LinkedIn oldalnak támogatnia kell az értékesítést és különösen a toborzást.

19, Ne hasonlítsuk a LinkedIn-t a Facebookkal: míg utóbbi esetén a túl sok ismerős zavaró posztok tömkelegéhez vezet a hírfolyamban, a LinkedIn egyre több előnnyel jár, ahogy a közösségünk, kapcsolati hálónk növekszik.

20, Hirdetések esetében se gondolkodjunk Facebook fejjel: az FB userek jobbesetben szabadidejükben böngészik a kedvenc közösségi hálójukat, a LinkedIn viszont a munka(idő) eszköze.

 

Marketing

Több szponzorüzenet jelent meg a tévéműsorokban

A legaktívabb cégek 2020-ban is az építőipari vállalkozások voltak.

Közzétéve:

Pixabay

Az előző időszakhoz képest 2020 második felében 7,4 százalékkal több támogatói szpot jelent meg az országos kereskedelmi televíziók műsoraiban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának (NMHH) e heti ülésén elfogadott új tanulmány szerint.

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának az MTI-hez eljuttatott szerdai közleménye szerint a televíziók támogatási gyakorlatáról készült legfrissebb tanulmány megállapította: a vizsgált csatornák műsoraiban 2020 második félévében 86 559 szponzorüzenet jelent meg, a szponzorcégek száma pedig 1915 volt.

2020-ban is építőipari cégek voltak a tévéműsorok legaktívabb szponzorai

– írták.

A legnagyobb elérésű televíziók összesen 82 032 szpotot tettek közzé, a legtöbbet, 47 036-at a TV2, az RTL Klub 26 682-t, a Duna TV 8314-et.

A tanulmány szerint a koronavírus-járvány második hulláma felkészültebben érte a vállalkozásokat, ugyanis 2019 azonos időszakában 76 343 szponzorüzenettel jelentkeztek a minta állandó szereplői.

A legtöbbször – 3003 esetben – az Austrotherm Kft. jelent meg szponzorként, ezt követte a Baumit Kft. 2106 és a Velux Magyarország Kft. 2011 üzenettel, ez ismét az építőipari cégek reklámdominanciáját mutatja, ugyanúgy, mint 2019 azonos időszakában. A legtöbb ilyen támogatói megjelenést a TV2 időjárás-jelentésében szerkesztették adásba (18 934), amit az RTL Klub Reggeli című adása (3871) és saját időjárás-jelentése (3247) követett.

Hozzátették: a reklám és a támogatás egyaránt kereskedelmi közlemény. Az előbbiben a reklámozó direkt módon fogyasztásra, igénybevételre ajánlhatja a termékét, szolgáltatását, ez utóbbiban viszont a reklám legfőbb, fogyasztásra ösztönző üzenete nem jelenhet meg, de a támogató cég a védjegyét, arculatát, tevékenységét népszerűsítheti.

A minta állandó szereplői a legnagyobb elérésű országos kereskedelmi televíziók – az RTL Klub és a TV2, valamint a közszolgálati Duna TV – voltak, mellettük egy-egy hónapig helyet kapott a mintában az M1, az M4-Sport, az M5 országos vételkörzetű közszolgálati, illetve a Pesti TV, a Sláger TV és a TV4 kereskedelmi televízió is – írták.

A teljes tanulmány megtalálható az NMHH honlapján.

A magyarok közel háromnegyede internetezik

A közlemény szerint a Médiatanács elfogadott egy kutatást 2020 negyedik negyedévének internetes közönségmérési adatairól is, amelynek eredményei szerint a 15 év feletti magyar lakosok 72,35 százaléka internetezik. A kutatás rámutatott a generációk közötti számottevő internethasználati különbségekre is.

A 15-24 év közötti Z-generáció, valamint a 25-40 év közötti Y-generáció 93,12 és 96,81 százalékban használja az internetet, míg “az 57-75 éves babyboomereknek csak 52,81 százaléka”

– írták, hozzátéve, hogy a tanulmány hamarosan olvasható lesz az NMHH honlapján.

Figyelmeztették a Debrecen TV-t

A grémium e heti ülésén döntött arról, hogy a Nyíregyháza 106,8 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt rádiós pályázati eljárás nyertese a Médiahíd Kft.

A testület elfogadta és pénteken közzéteszi honlapján a Békéscsaba 91,8 MHz és az Eger 99,1 MHz helyi vételkörzetű frekvenciákra szóló közösségi jellegű használatra irányuló pályázati felhívások tervezetét.

Hozzájárult a tanács, hogy a Zemplén Televízió Közhasznú Nonprofit Kft. két hónap halasztással, legkésőbb május 6-án kezdje meg médiaszolgáltatását a Sátoraljaújhely 104,9 MHz helyi frekvencián.

A tanács figyelmeztette a Debrecen TV szolgáltatóját a jogszerű magatartásra, miután november elején az ÉPI-TECH magazin egyik adásában jogszabályellenesen a műsort támogató, építőanyagokat forgalmazó cég termékeinek beszerzésére ösztönözte a nézőket – írták.

Tovább olvasom

Marketing

350 ezernél is többen töltötték ki a konzultációs kérdőívet

Ütemesen nő a konzultációban résztvevők száma, a legfrissebb összesítés szerint meghaladta a 350 ezret a kérdőívet kitöltők száma – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden a magyar kormány Facebook-oldalán.

Közzétéve:

Borítókép: Magyarország Kormánya / YouTube

Dömötör Csaba videójában kiemelte: ez különösen ahhoz képest magas szám, hogy az újraindításról szóló konzultáció csak pár napja indult. Elmondta: a kérdőíven olyan témakörök szerepelnek, amelyek a mindennapjainkat érintik.

Az államtitkár közlése szerint várják az emberek véleményét a védettségi igazolványról, az este 8 óra utáni kijárási tilalomról, vagy az éttermek és a konditermek újranyitásáról.

Dömötör Csaba azt mondta: mindenkit arra bíztatnak, hogy vegyen részt. “Töltse ki Ön is, mert minden vélemény számít” – jelentette ki az államtitkár.

Tovább olvasom

Marketing

Új műsorvezetőt kap a népszerű kulturális podcast

Az ország egyik népszerű kulturális podcastja új műsorvezetőt kap. Szabados Ági, a Lapozz a 99-re! eddigi háziasszonya Vecsei H. Miklós színész-rendezőnek adja át a képzeletbeli stafétabotot.

Közzétéve:

A borítókép illusztráció, a forrása: Pixabay

A Lapozz a 99-re! hazánk egyik népszerű kulturális podcastja, amely könyvekről és a könyvek mögötti történetekről szól. A produkció új műsorvezetőt igazolt: márciustól Vecsei H. Miklós beszélget a meghívott vendégekkel. A hírt a podcast eddigi háziasszonya, Szabados Ági jelentette be a műsorban, és így köszöntötte a rendhagyó, 75. epizódban új szerepkörében Vecseit:

– Boldog vagyok, mert szerintem egy méltó folytatása lesz a Lapozznak, hogy te veszed át. Nagyon szeretem a gondolataidat.

A színész-rendező elárulta: úgy érzi, hogy egy kicsit be volt zárkózva a színház világába, de sok más szféra érdekli, többek között a szociális témák, a komolyzene vagy éppen a könyvek.

– Szeretném a spektrumomat tágítani, úgy, hogy olyan embereket mutatok be, akik nagyon izgalmas dolgokkal foglalkoznak – mondta.

– A Lapozzban próbálom majd rávezetni a hallgatókat, hogy vegyék észre, ha az időt nem tartalmasan töltik. Olyan témákkal szeretnék foglalkozni, amelyek engem is érdekelnek, csak mondjuk eddig nem volt rájuk időm.

Márciustól nemcsak a műsorvezető személye, hanem az adások vizuális és zenei arculata is megváltozik. Viszont a podcast küldetése továbbra is az, hogy tartalomtól és műfajtól függetlenül az olvasás hasznosságát hirdesse. Az írók és az olvasók egy-egy epizódban a megszokottak szerint hosszabban beszélgetnek majd a fő témáról, a könyvekről, valamint azok szerzőiről, azt követően pedig a kulturális élet, a média ismert szereplői válaszolnak az olvasással kapcsolatos személyes kérdésekre és tippeket is adnak, hogy mit érdemes olvasni a szabadidőnkben.

– Nagyon köszönjük Áginak ezt a majdnem két évet, amit rengeteg munkával, energiával és szeretettel töltött meg. A produkciót a hallgatók eddig összesen 665 ezer meghallgatással tüntették ki, és egy közel ötvenezres közösség épült köré – nyilatkozta Román Balázs, a műsort készítő Betone Studio kreatív producere. A megújult Lapozz a 99-re! első epizódját március második hetétől érhető el az ismert podcast-lejátszókon – írta a Magyar Nemzet.

Tovább olvasom