Kövess minket!

Marketing

10 éves a Facebook. Megünnepeljük!

AllThingsFacebook címmel rendez konferenciát a Facebook hazai prémium hirdetési partnere, a ThinkDigital Hungary, partnerségben a Médiapiaccal. A Facebook hivatalos partnereseményére 2014. március 6-án, a Lurdy Házban kerül sor, és arra a Facebook régiós vezető szakemberei mellett többek között az Econsultancy közösségimédia-vezetőjét és a Peopleizers alapító-tulajdonosát várjuk előadóként.

2014. március 6-án AllThingsFacebook címmel rendez konferenciát a Facebook magyarországi prémium értékesítési partnere, a ThinkDigital Hungary, melyhez partnerként kapcsolódik a Médiapiac. Az AllThingsFacebook a közösségi oldal hivatalos, nemzetközi partnereseménye, amely tudásmegosztó platformként kívánja segíteni a márkatulajdonosokat, ügynökségeket és médiatulajdonosokat abban, hogy a Facebook hatékony eszköz legyen a kezükben.

Az AllThingsFacebook neves nemzetközi előadókat hoz Magyarországra. Részvételét visszaigazolta mostanra Ryszard Sroka (Facebook/Creative Strategist), Sebastian Szmigielski (Facebook/Agency Partner CEE), Eleftherios Hatziioannou (Peopleizers/alapító-tulajdonos, korábban a Mercedes első közösségimédia-vezetője) és Matt Owen (Econsultancy/Head of Social).

A konferenciára az NRC dedikált Facebook-kutatást készít, melynek eredményeit szintén március 6-án mutatjuk be.

„A Facebook február 4-én ünnepli a tízedik születésnapját, ami jó alkalom számunkra és a magyar piac számára is, hogy áttekintsük: mit hozott a Facebook a fogyasztók és a márkák számára. Szeretnénk megmutatni, hogy a Facebook sokszínű játéktér, amely nem egyszerűsíthető le PR-tereppé vagy PPC-rendszerré. Ennél többről van szó. Mark Zuckerberg éppen ma, a születésnap kapcsán azt írta a Facebookon, hogy a közösségi hálózatok mostanra nem csupán a megosztásról szólnak, a jövőben ennél összetettebb szerepük lesz, és bonyolult problémák megoldására is alkalmasak lesznek. A jövő tehát izgalmas, de a jelen sem kevésbé az, erről szeretnénk pillanatképet adni” – mondta Szabó Ákos, a ThinkDigital Hungary vezetője.

A rendezvényhez verseny is kapcsolódik, melynek keretében a leginspirálóbb Facebook-kampányokat keressük. „Nem pusztán a legjobb kampányokat keressük, hanem azokat, amelyek a kampányokon dolgozó szakemberek számára szakmai értelemben a leginspirálóbbak voltak, és amelyek szerintük mások számára is azok lehetnek. És hogy mi az, ami a Facebook szerint jó kampány? Nem egy egyszerű alkalmazást keresünk, nem a legtöbb lájkot vagy rajongót szerző aktivitást, hanem olyan kampányt, amely a közösségi jelleg valódi megértéséről tanúskodik, magas színvonalú a kreatív megvalósítása, és támaszkodik Facebook sokszínű hirdetési potenciáljára is. És persze fontos a jó célkijelölés, a valódi KPI-ok megléte és igazolása is” – tette hozzá Szabó Ákos. A győztesnek a Facebook és a Thinkdigital közösen 500 ezer forint értékű Facebook-kampányt ajánl fel. A legjobbat maga a Facebook választja ki. A verseny részleteiről hamarosan részleteket is elárulunk.

 

További információ és jelentkezés: http://allthingsfacebook.hu

(2014. február 14-ig jelentős early bird kedvezménnyel!)

Marketing

Közösen lép fel a problémás webshopok ellen az NMHH és a Nébih

Akár egy évre is “lakat kerülhet” a problémás webshopokra.

Közzétéve:

Borítóképünk illusztráció, forrás: Pixabay

Az online értékesítési csatorna előretörésével az ellenőrző hatóságok is egyre több olyan honlapot találnak Magyarországon, amelyek hamisított, tiltott módon előállított vagy forgalomba hozott terméket kínálnak eladásra; a csalók ellen a hatóságok közti összefogással lehet a legeredményesebben fellépni, így az összehangolt munka érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának csütörtöki közleménye szerint

az élelmiszerlánc-biztonság területén is egyre nagyobb kockázatot jelent az online értékesítés.

A Nébih munkatársai munkájuk során többek között nem engedélyezett állatgyógyászati, illetve engedélyköteles termékek, szolgáltatások kínálását, de vényköteles készítmények vény nélkül forgalmazását is tapasztalták már. A szakembereknek rendszeresen kell eljárniuk emberi egészséget veszélyeztető, illetve a termék lényeges tulajdonságára vonatkozóan félrevezető tájékoztatással kísért élelmiszereket – köztük étrend-kiegészítőket – árusító weboldalakkal szemben is.

A jogsértő tevékenységek megakadályozásában nyújthat segítséget a jövőben az NMHH által üzemeltett “Központi elektronikus hozzáférhetetlenné tételi határozatok adatbázisa”, azaz a KEHTA. A Nébih határozatainak a KEHTA rendszerben való rögzítésével ugyanis

elérhetővé válik az a lehetőség, hogy a jogsértő honlapokat 365 napra hozzáférhetetlenné tegye a hatóság.

Az együttműködési megállapodás aláírása megteremtette a rendszer használatának elvi alapjait, amelyet a technológiai feltételek kialakítása követ. A hatóságok célja, hogy – a vásárlók védelme érdekében – a gyakorlatban is mielőbb, lehetőség szerint már júniustól megkezdődhessen az élelmiszerlánc-biztonsági szempontból jogsértő weboldalak “elsötétítése”.

Tovább olvasom

Marketing

Ennyiért adja el katalógusát a Red Hot Chili Peppers

Az 1982-ben alakult együttes eladott számai között szerepel mások mellett az Under the Bridge, a Give It Away, a Dani California és a Knock Me Down című dal.

Közzétéve:

Flickr

A Red Hot Chili Peppers 140 millió dollárért (42 milliárd forintért) adja el dalai katalógusát a Hipgnosis Songsnak – értesült a Variety.com hollywoodi hírportál.

A banda dobosa, Chad Smith a közelmúltban azt is elárulta, hogy éppen egy új albumon dolgoznak.

A Red Hot Chili Peppers számainak zömét 1989 óta az együttes tagjai, Anthony Kiedis, a basszusgitáros Flea, a dobos Chad Smith és a gitáros John Frusciante írta. Az ágazati források szerint az együttes katalógusa a kiadójuknak 5-6 millió dollár (1,5-1,8 milliárd forint) nettó részesedést termel.

A Hipgnosis Songs Fund nevű cég 2018-ban kifejezetten arra alapult, hogy katalógusok jogait vásárolja fel. A zeneipar történetében példátlan katalógusfelvásárlási hullámot indított. Az év elején mindössze két hét alatt megszerezte Neil Young katalógusának felét, valamint a Fleetwood Macből ismert Lindsey Buckingham, a producer Jimmy Iovine és Shakira katalógusát. Korábban már hozzá került a Timbaland, Chrissie Hynde, a Wu-Tang Clan RZA-ja, a Blondie, Barry Manilow, Jeff Bhasker és még sokan mások.

Borítókép: a Red Hot Chili Peppers koncertje

Tovább olvasom

Marketing

Kampány indult a belföldi turizmus népszerűsítésére

Magyarország újraindult! címmel kampányt indított a belföldi turizmus népszerűsítésére a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelynek üzenete, hogy a szabályok betartásával és egymásra figyelve ismét útnak indulhatunk.

Közzétéve:

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A május végéig tartó kampány országszerte arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes utazni és újra felfedezni a kulturális, természeti, gasztronómiai és aktív turisztikai lehetőségeket – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Ahhoz, hogy az üzenet minél szélesebb körben eljusson a belföldi utazást tervezőkhöz, citylight- és óriásplakátok jelennek meg országszerte összesen 800 helyszínen. Emellett országos napi-, heti- és havilapokban, print és online felületeken is találkozhat velük a nagyközönség.

Továbbra is a biztonság az első, vigyázzunk egymásra! – hívja fel a figyelmet közleményében az MTÜ.

Borítókép: Kerékpárral túrázó turisták sora halad a váci Duna-part kijelölt bicikliútján, egy tavaszi hétvége délelőttjén

Tovább olvasom