Kövess minket!

Marketing

10 éves a Facebook. Megünnepeljük!

AllThingsFacebook címmel rendez konferenciát a Facebook hazai prémium hirdetési partnere, a ThinkDigital Hungary, partnerségben a Médiapiaccal. A Facebook hivatalos partnereseményére 2014. március 6-án, a Lurdy Házban kerül sor, és arra a Facebook régiós vezető szakemberei mellett többek között az Econsultancy közösségimédia-vezetőjét és a Peopleizers alapító-tulajdonosát várjuk előadóként.

2014. március 6-án AllThingsFacebook címmel rendez konferenciát a Facebook magyarországi prémium értékesítési partnere, a ThinkDigital Hungary, melyhez partnerként kapcsolódik a Médiapiac. Az AllThingsFacebook a közösségi oldal hivatalos, nemzetközi partnereseménye, amely tudásmegosztó platformként kívánja segíteni a márkatulajdonosokat, ügynökségeket és médiatulajdonosokat abban, hogy a Facebook hatékony eszköz legyen a kezükben.

Az AllThingsFacebook neves nemzetközi előadókat hoz Magyarországra. Részvételét visszaigazolta mostanra Ryszard Sroka (Facebook/Creative Strategist), Sebastian Szmigielski (Facebook/Agency Partner CEE), Eleftherios Hatziioannou (Peopleizers/alapító-tulajdonos, korábban a Mercedes első közösségimédia-vezetője) és Matt Owen (Econsultancy/Head of Social).

A konferenciára az NRC dedikált Facebook-kutatást készít, melynek eredményeit szintén március 6-án mutatjuk be.

„A Facebook február 4-én ünnepli a tízedik születésnapját, ami jó alkalom számunkra és a magyar piac számára is, hogy áttekintsük: mit hozott a Facebook a fogyasztók és a márkák számára. Szeretnénk megmutatni, hogy a Facebook sokszínű játéktér, amely nem egyszerűsíthető le PR-tereppé vagy PPC-rendszerré. Ennél többről van szó. Mark Zuckerberg éppen ma, a születésnap kapcsán azt írta a Facebookon, hogy a közösségi hálózatok mostanra nem csupán a megosztásról szólnak, a jövőben ennél összetettebb szerepük lesz, és bonyolult problémák megoldására is alkalmasak lesznek. A jövő tehát izgalmas, de a jelen sem kevésbé az, erről szeretnénk pillanatképet adni” – mondta Szabó Ákos, a ThinkDigital Hungary vezetője.

A rendezvényhez verseny is kapcsolódik, melynek keretében a leginspirálóbb Facebook-kampányokat keressük. „Nem pusztán a legjobb kampányokat keressük, hanem azokat, amelyek a kampányokon dolgozó szakemberek számára szakmai értelemben a leginspirálóbbak voltak, és amelyek szerintük mások számára is azok lehetnek. És hogy mi az, ami a Facebook szerint jó kampány? Nem egy egyszerű alkalmazást keresünk, nem a legtöbb lájkot vagy rajongót szerző aktivitást, hanem olyan kampányt, amely a közösségi jelleg valódi megértéséről tanúskodik, magas színvonalú a kreatív megvalósítása, és támaszkodik Facebook sokszínű hirdetési potenciáljára is. És persze fontos a jó célkijelölés, a valódi KPI-ok megléte és igazolása is” – tette hozzá Szabó Ákos. A győztesnek a Facebook és a Thinkdigital közösen 500 ezer forint értékű Facebook-kampányt ajánl fel. A legjobbat maga a Facebook választja ki. A verseny részleteiről hamarosan részleteket is elárulunk.

 

További információ és jelentkezés: http://allthingsfacebook.hu

(2014. február 14-ig jelentős early bird kedvezménnyel!)

Marketing

Átadták Az utazó magazin turisztikai díjait

A legjobb szolgáltatók kapták az elismeréseket, köztük határon túli magyar vállalkozások is.

Közzétéve:

Borítókép: A díjazottak és az átadó Potápi Árpád János államtitkár a díjak átadóján a Continental Hotel Budapest szállodában, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a díjátadón kiemelte: fontos, hogy idén is díjazták a határon túli magyar turisztikai szolgáltatókat. Elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek – jelezte. Az oltás az egyetlen megoldás a sikeres védekezéshez, és mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, ha még nem tette meg.

Potápi Árpád János kitért arra, a közeljövőben a belföldi turizmusra lehet támaszkodni elsősorban. Reményét fejezte ki, hogy

az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd. Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat

– tette hozzá.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője elmondta, hogy idén már 19. alkalommal adták át a legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat. Közölte:

30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és turisztikai szakemberek szavazata alapján.

Az év családbarát szállodája az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, az év wellnessszállodája a Hotel Silverine Lake Resort, a szállodaüzemeltetője a Hotel & More Hotel Management. Az év üzleti szállodája elismerést a Prestige Hotel Budapest kapta, az év konferenciaszállodája a Duna Relax Hotel. Az év turisztikai városa tavaly Székesfehérvár lett, az év gyógyfürdője pedig a Hévizgyógyfürdő és Szent András Reumakórház. Az év wellnessfürdője az Aquaticum Debrecen.

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek egyaránt kaptak elismeréseket.

Tovább olvasom

Marketing

Emojis kampányt indított a kormány

A köztéri plakátkampány az új nemzeti konzultációt kíséri.

Közzétéve:

Borítókép forrás: mandiner.hu

Vidám, dühös, szomorú és egyéb emojikkal kísért plakátkampányt indít a többek között az illegális bevándorlásra és az LMBTQ-témára rákérdező nemzeti konzultáció támogatására a kormány. A kampány már fut a köztereken – hívta fel rá a figyelmet a Mandiner.

Tovább olvasom

Marketing

200 millió fontos reklámbevétel-kiesést okozhat az új szabályozás

Betiltja az Egyesült Királyság az egészségtelen élelmiszerek reklámozását 2023-tól, ami évente több mint 200 millió font bevételkiesést okozhat a műsorszolgáltatóknak.

Közzétéve:

Flickr

Boris Johnson brit miniszterelnök szeretne leszámolni az Egyesült Királyságon elhatalmasodó elhízási válsággal, ezért új intézkedéseket vezet be a kormány. Egyebek mellett

2023-tól betiltják az egészségtelen élelmiszerek reklámozását online és a televíziókban este kilenc óra előtt

– számol be róla a V4NA Hírügynökség.

A szabályozásról, mint a világ legszigorúbb marketingkorlátozásáról ír a The Guardian. A lap felhívja rá a figyelmet, hogy a szabályozás jelentősen befolyásolja az egyes márkák online és tévés reklámköltéseit, melyek évente több mint 600 millió fontot tesznek ki.

A magas zsír-, só- és cukortartalmú ételek és italok (HFSS – high fat, salt, sugar) reklámjaiból este 9 óráig nagyjából 200 millió fontos bevétele van évente az olyan műsorszolgáltatóknak, mint az ITV, Channel 4, Channel 5 és a Sky.

Az online hirdetési tilalom digitális marketing minden formáját érintené, mint a Facebook- és Google-hirdetések, a fizetett keresési találatok, SMS-, Instagram- és Twitter-promóciók. Becslések szerint évente 400 millió fontot költenek élelmiszerek online reklámozására az Egyesült Királyságban.

A The Guardian azt írja, hogy a szigorú szabályozás mellett azután döntött Boris Johnson miniszterelnök, hogy tavaly koronavírussal kórházba került. A kormányfő állítólag saját egészségügyi problémáit is felismerte, és úgy gondolja, ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy súlyos beteg legyen, hiszen a túlsúlyos embereket nagyobb mértékben fenyegetik a betegségek, és többen is haltak meg közülük a járvány idején.

Egy kutatás szerint Angliában minden harmadik általános iskolás gyerek túlsúlyos vagy elhízott, csakúgy mint a felnőttek kétharmada.

Borítókép: illusztráció

Tovább olvasom