Kövess minket!

Karrier

Váratlanul lemondtak a Simicska-médiumok vezetői

Az MNO-n megjelent közlemény szerint a mai nappal a Magyar Nemzet, az MNO, a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió vezetői lelkiismereti okokból benyújtották a fel-, illetve lemondásukat.

A lemondások az alábbi vezetőket érintik:

 • Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke,
 • Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője,
 • Élő Gábor, az MNO főszerkesztője,
 • Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese,
 • Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese,
 • Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.

A lépést megelőzte, és azzal vélhetően összefügg, hogy a médiumokat birtokló Simicska Lajos tegnap a Népszavának nyilatkozva totális médiaháborút helyezett kilátásba a reklámadótörvény tervezett változásainak elfogadása esetén. A javaslat szerinti általános, 5,3 százalékos adókulcs az MRSZ szerint a kis kiadókat el is lehetetleníthetné, ugyanakkor a Simicska-birodalom által fizetendő tételeket is jelentősen megemelné. Az üzletember az Origónak azt nyilatkozta, ez a harc nem a pénzről, hanem az elvekről szól. Orbán Viktornak szerinte csak a lojális média kell, a kritikai hangút és az ellenségest ezért ellehetetleníti – írja a portál.

„Én ebben nem vagyok partner, ezzel nem értek egyet, mert ez a megközelítés elveim ellen való″

Az Index cikke szerint Simicska Lajost is meglepték a történtek.

Kirúgok minden orbánistát, aztán kinevezem a helyükre az én embereimet, akiket nem lehet megfélemlíteni meg lefizetni. Még egyszer mondom, mindenhol az én embereim fognak ülni.

Az Átlátszó.hu-nak adott interjújában a tulajdonos a következő személyeket jelölte meg potenciális utódokként:

 • Magyar Nemzet: D. Horváth Gábor főszerkesztő, Tóth Mariann ügyvezető igazgató
 • Hír TV: Simicska Lajos elnök (!)

A Magyar Narancs interjújából pedig kiderül, hogy a Lánchíd Rádió új főszerkesztője Schlecht Csaba lesz.

  Karrier

  A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

  A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

  Közzétéve:

  A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

  A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

  A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

  A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

  A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

  Tovább olvasom

  Karrier

  Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

  A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

  Közzétéve:

  Pixabay

  A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

  Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

  “Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

  – ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

  Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

  Tovább olvasom

  Karrier

  Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

  Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

  Közzétéve:

  Pixabay

  A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

  A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

  A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

  A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

  Tovább olvasom