Kövess minket!

Karrier

Változások a Dentsu Aegis Network csoportban

Kovács Zoltán CEO és Jedlicska Márton tars-kreatív igazgató távozik az ügynökségtől.

Kovács Zoltán a Kirowski Zrt. alapítójaként először a Kirowski-t, az elmúlt 3 évben pedig a Dentsu Aegis Network magyarországi csoportját, köztük az Isobar Budapest, a Carat, a Vizeum és az iProspect ügynökségeket vezette. „Az elmúlt több, mint 15 év csodálatos élmény volt. A Kirowskiban a társaimmal és a cég kulcsembereivel együtt sikerült a 10 fős csapatból egy 130 fős ügynökséget felépíteni” – mondja.

Kovács Zoltán 2014. januárja óta vezette a Dentsu Aegis Network Magyarországot, a csoport fejlesztésén keresztül közel 200 embert irányított. Teljesítményét mutatja, hogy a csoporthoz tartozó Isobar Budapest 2014-ben és 2015-ben is 50 százalékkal növelte nettó árbevételét és a Denstu Aegis Network egyik meghatározó ügynökségi cégcsoporttá vált Magyarországon.

Kovács Zoltánnak jövő márciusban jár le a felmondási ideje, november 2-ától Patrik Gamryd, a Dentsu Aegis Network több országért felelős vezetője, fogja a csoportot megbízott ügyvezető igazgatóként átmenetileg irányítani. Kovács Zoltán utódjának keresése folyamatban van.

Jedlicska Marci, aki a Miami Ad Schoolban végzett, közvetlenül a hazatérése után az Isobar elődjének számító Kirowskinál kezdett el dolgozni. Azóta számtalan kiemelkedő projekt, díj, ügyfél- és szakmai elismerés, előadás, Cannes Lions és Golden Drum zsűrizés, Portfolio Night és KRU beindítás fűződik az ő, és a vele dolgozó csapat nevéhez.

„Nagyon köszönöm ezt a 6 évet a Kironak/Isobarnak (nekem mindig is Kiro marad :)). Így visszanézve azt kell, hogy mondjam, hogy itt nőttem fel igazán. Nagy utat tettünk meg együtt, de most úgy érzem eljött az ideje, hogy kipróbáljak valami újat” – nyilatkozta Jedlicska Márton, aki távozása után saját vállalkozásba kezd.

Marci távozása felgyorsítja az egyébként is tervezett változtatásokat az Isobar kommunikációs csapatában. Az egykori Kirowski egyik alapítója és azóta is a cég kreatív igazgatója, Tompa Balázs vezetésével a kommunikációs csapat a jövőben egy egyszerűbb, gyorsabb, hatékonyabb és nem utolsó sorban az ügyfeleinkkel több közös gondolkodáson alapuló működési modellt fogunk meghonosítani

– mesélt a jövőbeli tervekről Kötcsei Csaba, az Isobar ügyvezetője.

Kovács Zoltán

 

Nézze meg Kovács Zoltán teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

Jedlicska Márton

 

Szakmai zsűrizés: ADC Global (Costa Rica), New York Festival – Grand Jury, Cristal Festival – Digital Jury, KIAF – President of the Digital Jury

 

Nézze meg Jedlicska Márton teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom