Kövess minket!

Karrier

Válságban több gyakornokot foglalkoztatnak

A Profession.hu többek között azt vizsgálta, mely szakmákból van hiány, és hogyan hat a válság a gyakornoki foglalkoztatásra.

Nincs egyensúly

Nem meglepő, hogy a jelen helyzetben nincs egyensúlyi helyzet a magyar munkaerőpiacon: egyes szakmákban óriási a túlkínálat, míg másokban hiány van s megfelelő munkaerőből. “Ha nagyon egyszerűen akarjuk megfogni a hiányszakma lényegét, azt mondhatjuk, ezek azok a pozíciók, ahol az állást kínálók nem találnak elegendő megfelelően képzett munkaerőt. A statisztikáinkat figyelve azt tapasztaljuk, hogy évek óta a mérnöki, informatikai pénzügyi és értékesítési területeken van a legnagyobb hiány, a gyártást, termelést támogató mérnöki területeken a kínálat-sokszorosa a keresletnek” – mondta el Zsédely Krisztián, a nemrégiben e témában felmérést végző Profession.hu kereskedelmi vezetője. – Az elmúlt időszak statisztikái továbbra is erős, növekvő igényt jeleznek az IT munkaerő iránt, miközben a pályázók száma kevés, és stagnál. Hasonló a helyzet a mérnöki pozíciók terén, itt a növekvő igény mellett a jelentkezők száma lassú emelekedést mutat, bár még így is rosszabb a helyzet, mint az IT pozíciók esetében.”

 

Top szakmák

Az elmúlt félévben a mérnöki, IT-fejlesztői, ügyfélszolgálati, értékesítői és könyvelői szakmák voltak a legkeresettebbek. Az év elején a listát még az informatikai-fejlesztői pozíciók vezették, helyüket februárban és márciusban az ügyfélszolgálati, később a különböző mérnöki állások vették át. Folyamatos volt a hiány jól képzett könyvelőkből is, az elmúlt fél évben szinte folyamatosan dobogós helyen szerepeltek.

A legtöbb mérnökre egyértelműen a gyártóiparban, termelésben lenne szükség – derül ki a kutatásból. A mérnöki hiányszakmák toplistáját a minőségbiztosító mérnök vezeti, utánuk a tesztmérnök, a folyamatmérnök, majd a villamosmérnök következik. Az informatikában a programozók és a szoftverfejlesztők a legkeresettebbek, de IT támogatói és Java fejlesztői pozíciókba is egyre több jelentkezőt várnak. A pénzügyi szektorban könyvelőkből van a legnagyobb hiány, utánuk az alacsonyabb képzettségű pénzügyi munkatársakat, a tapasztalt kontrollereket és elemzőket keresik leginkább a cégek.

“A fent említett szakmákban dolgozóknak ez az időszak kifejezetten jó lehetőség arra, hogy új, akár a jelenleginél is izgalmasabb szakmai kihívás után nézzenek, kifejezetten jó kondíciókkal. Érdemes a hiányszakma képviselőinek – kiemelten az IT és mérnök szakembereknek – 2-3 évente váltani és jobb kondíciókat kiharcolni” – tette hozzá Zsédely Krisztián.

 

Bővülő szektorok

A Profession.hu azt is megvizsgálta, melyek a munkaerőpiaci szempontból legdinamikusabban fejlődő szektorok jelenleg a magyar piacon. Az elmúlt egy évben a legtöbb állást a gyártás-termelésben kínálták: a Profession oldalán több mint 13 ezer hirdetést adtak fel a vállalatok. Ezt az IT-telekommunikáció követi egyre növekvő munkaerő-kereslettel, ebben a kategóriában több mint 10 ezer hirdetést regisztráltak egy év alatt. Folyamatosan erős a kereslet az ügyfélszolgálati, ügyfélkapcsolati és a pénzügyi-számviteli területeken. Növekedett a banki-biztosítási piac, a szállítás-logisztika felvevőképessége, és egyre nagyobb a munkaerőigény a szakmunkák területén is – leginkább raktárosokat és bolti eladókat várnak a cégek.

 

Népszerűek a gyakornokok

Nemcsak tapasztalt munkaerőre van igény. A felmérésből kiderül: gyakornokra mindig, mindenhol szükség van, a pozíció folyamatosan ott van az első 25 között. A magyarázat az lehet, hogy a cégek az alacsony kezdőbérrel felvett gyakornokból maguk nevelik ki a megfelelő munkaerőt, akinek látásmódja, munkakultúrája amúgy is könnyebben alakítható a cég elvárásai szerint. Sok helyen pedig egyszerűen a válság kényszeríti a munkaadót arra, hogy a tapasztaltabb, de drágább munkatársakat pályakezdőkkel pótolja – áll a kutatásban.

 

Nyáron nem keresgélünk

“Az online munkaerőpiacon szinte azonnal érzékelhetőek a szezonális hatások. A január-márciusi és szeptember-októberi időszakban mindig megnő az álláskeresők és kínálók száma, nyáron és télen kisebb az érdeklődés. Ennek az az oka, hogy az álláskeresők többsége meglévő munkahelye mellett keres jobb lehetőségeket”, így Zsédely Krisztián. “A kínálati piac júniusban még a tavaszi hónapokhoz hasonlóan stabil, a július és augusztus azonban már visszafogottabb, hiszen jellemzően ekkor éri el a szabadságolás a tetőfokát. Augusztus végétől aztán újra élénk piacra számítunk, hiszen vélhetően az idén is a szeptember- novemberig tartó időszak lesz a tavaszi mellett a legintenzívebb.”

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom