Kövess minket!

Karrier

Újabb szakembereket igazolt le a KOD Média

Alig másfél hete jelentette be az ügynökség, hogy kit igazolt le helyi rádiós üzletágának vezetőjévé. Most újabb szakemberek tűntek fel a stáblistában.

Tovább bővült a KOD Média, júniustól Haraszti Márta látja el a cégcsoport napilap értékesítési üzletág hirdetési vezetői feladatait. Elsődlegesen a Lokál napilap hirdetési csapatának irányításáért felel, illetve a kiemelt ügyfelekkel, ügynökségekkel és a Lokál napilap szerkesztőségével tartja majd a kapcsolatot – közölte pénteken portálunkkkal a társaság.

Haraszti Márta 1997-ben a Pesti Estnél kezdte karrierjét hirdetésszervezőként, majd 2002-től saját marketing-kommunikációs vállalkozását vezette. 2010-től a Népszabadság kiemelt ügyfél kapcsolattartójaként helyezkedett el, majd később a Népszabadság és a Világgazdaság lapmenedzsereként, illetve a Világgazdaság konferenciák projektvezetőjeként tevékenykedett.

Haraszti Márta mellett Papliczky Pál is a KOD Média munkatársaként folytatja, stratégiai tanácsadóként elsősorban a napilap üzletág értékesítési struktúrájának, illetve a kedvezmény- és jutalékrendszereknek a kialakítása lesz a feladata.

Papliczky Pál 1991-ben kezdte pályafutását a Figyelőnél, ahol üzletkötőként, majd hirdetési igazgatóként dolgozott. Három évvel később 1994 és ’98 között a HVG-nél folytatta, majd öt évig a Metro/Metropol kereskedelmi igazgatójaként tevékenykedett. 2003 és 2006 között a Népszabadság hirdetési igazgatójaként, utána a Ringier tanácsadójaként, majd a napilap üzletág vezetőjeként dolgozott, ezt követően pedig az Epamedia (ma JCDecaux) közterületi reklámcég kereskedelmi igazgatói feladatait látta el. 2014-től másfél évig a Telegráf Kiadó tanácsadójaként dolgozott, az elmúlt egy évben pedig a cég vezetőjeként irányította a lapkiadó eladását.

A Lokál ingyenes bulvár napilap hirdetés értékesítési feladatait az állami ügyfelek kivételével a  KOD Média kft. végzi, ennek megnövekedett feladataihoz bővítettük az eddig is jól működő KOD Média sales house csapatát, és ezen belül létrehoztuk a napilap értékesítési üzletágat. Ennek kiépítésével, a megnövekedett ügyféligények gördülékeny kiszolgálásának megszervezésével bíztuk meg a két médiapiaci szakembert– hangsúlyozta a közleményben Hanák Tamás, a KOD Média kft. ügyvezető igazgatója.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom