Kövess minket!

Karrier

Új vezető az IPG Mediabrands Magyarország élén

A cég Záprel Zsoltot nevezte ki az IPG Mediabrands Magyarország vezérigazgatójának, aki szeptembertől csatlakozik a céghez, és vezeti a több mint száz szakemberből álló csapatot.

Az IPG Mediabrands EMEA régiójában végbemenő fejlesztések idején az új vezető fog felelni a magyar piacon az ügyfelek növekedésének biztosításáért és a fenntartható transzformáció elősegítéséért; gondoskodva a jövőképről, az irányok meghatározásáról, valamint az együttműködési és az integrációs lehetőségek egész cégcsoportra kiterjedő kohéziójáról.

A szakember több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik különféle multinacionális, gyorsan változó piacokon és szoros határidők jellemezte környezetben működő vállalatok vezetésében. Jelentős múltja van kommunikációval foglalkozó vállalkozások fejlesztésében, különösen a digitális átalakítás területén.

Ezt megelőzően senior vezetői pozíciókat töltött be többek között a Deutsche Telekomnál, az IPG kreatív ügynökségénél, a McCannnél, a Liberty Globalnál és az EBRD-nél. A legutóbbi időkben saját vállalkozását vezette, amely média- és szórakoztatóipari társaságok számára nyújtott tanácsadói szolgáltatást a digitális stratégiájuk, a partneri kapcsolataik újjászervezése és az üzleti modelljeik megújítása területén.

Caroline Foster Kenny, IPG Mediabrands EMEA vezérigazgatója elmondta: „Zsolt kinevezésével hálózatunkba hozzuk Magyarország egyik legnagyszerűbb szakemberét. A marketing és média világában szerzett széleskörű tapasztalata friss szemléletet kínál üzleti partnereink és ügyfeleink számára. Különösen a vezetői és tanácsadói tapasztalata, valamint agilis gondolkodásmódja járul hozzá ahhoz, hogy az ügyfeleink számára kínált világszínvonalú, progresszív marketingmegoldásokon keresztül erősödjön a magyarországi versenyképességünk.”

A kinevezését az új vezető így kommentálta: “A fogyasztói viselkedés és elvárások bámulatosan gyorsan változó időszakában nagy izgalommal csatlakozom az IPG Mediabrands-hez, akik véleményem szerint élen járnak az ügyfelek számára kínált gyors, hatékony, agilis és adatközpontú megoldások kialakításában. Nagyon várom, hogy elkezdhessem a közös munkát mind a helyi, mind a nemzetközi csapatokkal, és előállhassunk előremutató, dinamikus marketing kezdeményezéseinkkel a jelenlegi és jövőbeli partnereink számára.”

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom