Kövess minket!

Karrier

Új vezető a Cadreon CEE élén

Október 3-tól Ács Tamás veszi át a Cadreon közép- és kelet-európai (CEE) központjának vezetését.

Ács Tam

ás 11 éve kezdte a karrierjét, amikor elindította a Gemiust Magyarországon, ami a közép- és kelet-európai régió legnagyobb online kutatási és adserver vállalatává vált. Később nemzetközi szerepet vállalt és az összes ország ügynökségi ügyfeléért felelt, különös figyelemmel az üzletfejlesztésre, és ő vezette be a programmatic alapú vásárlást is a Gemiusnál. Az elmúlt években ügyféloldalon szerzett tapasztalatot, mint a UPC Magyarország digitális igazgatója.

„Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy a közép-kelet-európai régió egyik legerősebb, ha nem a legerősebb programmatic csapatához igazolhattam, egyben nagy felelősség is, hogy részese lehetek a piacok alakításának. Személyesen nagyon hiszek benne, hogy a programmatic lehetővé teszi, hogy valódi párbeszédeket alakítsunk ki a márkák és az internetezők között, azáltal, hogy az egyes felhasználók számára releváns hirdetések jelennek meg az interneten” – mondta el kinevezése kapcsán Ács Tamás.

„Tamást lassan 10 éve ismerem. Hihetetlen utat járt be a Gemiustól a UPC-ig. Örülök, hogy együtt dolgozhatunk olyan új kihívásokon, mint a Cadreon 11 országos portfóliójának bővítése, vagy a közeljövőben elinduló DMP szolgáltatásunk” – beszélt várakozásairól Erős Attila, a Fastbridge ügyvezető igazgatója.

A Cadreon közép- és kelet-európai központja nemcsak a régióban található IPG Mediabrands ügynökségek ügyfeleit szolgálja ki, hanem további európai országokat is, például Ausztria, Görögország és Portugália.

Ács Tamás elődje, Barta Attila szerepe a kezdetektől fogva kiemelkedő volt az IPG Mediabrands magyarországi RTB szolgáltatásának kiépítésében. Vezetése alatt az elmúlt 3 évben a Cadreon CEE nemcsak Magyarországon, de a régióban is jelentős szereplővé vált. Karrierjét a Vodafone-nál folytatja.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom