Kövess minket!

Karrier

Új szakemberekkel bővült a Lounge Communication csapata

Négy fővel bővült az elmúlt fél évben a Lounge Communication szakembergárdája. A tapasztalt munkatársak leigazolását a különböző szektorokból szerzett több új ügyfél színvonalas kiszolgálása indokolja – írják.

A tíz évet meghaladó ügynökségi tapasztalattal rendelkező Jónyer Mária a Központi Statisztikai Hivatalnál kommunikációs osztályvezetői pozícióban eltöltött esztendőket követően tért vissza a megbízotti oldalra. Ezt megelőzően a Well PR-nél és az LWp Kommunikációnál szerzett tapasztalatot főként elektronikai és nagyvállalati CSR ügyfélmunkában.

Jelenleg PR team leader pozícióban erősíti a Lounge Communication csapatát, FMCG és telekommunikációs területeken.

Gazdasági újságíróként kezdte pályáját, majd ügynökségnél menetelt előre account directori pozícióig az elmúlt több mint tíz évben Leszák Tamás, aki az ügynökségnél stratégiai tanácsadóként az energetikai témájú ügyfelekért felelős csapat vezetője lett.

Az energetika mellett az ingatlanpiaci, az innovációs, a pénzügyi kommunikáció, valamint a médiatréningek, a public affairs és a válságkommunikáció területén is tapasztalattal bíró szakember a cég állami tulajdonlású és piaci ügyfeleinek végzett munkájában tölt be jelentős szerepet – írják.

Megyeri Dániel hatéves ügynökségi múlttal érkezett senior PR tanácsadói pozícióba. A  szakember az FMCG, az autóipar és az e-kereskedelem területén szerzett tapasztalatait a Big4 egyik tagjának végzett stratégiai munkájával, valamint válságkommunikációs tanácsadással egészítette ki, illetve korábban több turisztikai és környezetvédelmi projekt kommunikációjában is részt vett.

Szabó Bianka a BRFK és az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársaként szerzett több éves tapasztalatot. A social media érdeklődésű szakember az ügynökség turisztikai, oktatási, egészségügyi, valamint beauty tematikájú ügyfeleinek munkáját támogatja account manager pozícióban – zárják.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom