Kövess minket!

Karrier

Új szakemberekkel bővül a Well PR csapata

Szabó Ibolya account directorként dolgozik majd, Fülöp Attila pedig brand specialist pozíciót tölt be májustól az ügynökségnél.

Májustól új munkatárssal bővül a Well PR, a Coca-Cola Europe senior kommunikációs vezetői posztjáról érkező Szabó Ibolya account directorként dolgozik majd az ügynökségnél, és elsősorban a kommunikációs stratégiák kialakításáért és a new business tevékenység erősítéséért lesz felelős.

Vállalati oldalról ügynökségi oldalra átülni izgalmas folyamat, és bízom benne, hogy a vállalati oldalon szerzett nemzetközi tapasztalatom és gondolkodásmódom még inkább hozzájárul ahhoz, hogy a Well PR megfeleljen a mai kor kommunikációs kihívásainak és még értékesebb márkává váljon. Tény, hogy mind globális, mind hazai szinten nagy nyomás van az ügyfél és az ügynökségi oldalon egyaránt, az üzleti kihívások állandóak, és nagy az igény a kreatív és integrált kommunikációs megoldásokra. Az ilyen típusú szakmai párbeszédekben is szeretnék aktív szerepet vállalni, hiszen hatalmas know-how, valamint számos elkötelezett és növekvő számú tehetséges szakember dolgozik ügynökségi oldalon

– mondja a közgazdász végzettségű szakember, aki az elmúlt öt évben a Coca-Cola európai csapatának tagjaként 38 országban felügyelte az issue managementet szoros együttműködésben a helyi csapatokkal. Emellett olyan kiemelt projekteken dolgozott, mint például a Coca-Cola szerepvállalása a 2015-ös Milánó-i Világkiállításon. Szabó Ibolya az európai pozíció előtt a The Coca-Cola Company magyarországi leányvállalatának közkapcsolati és kommunikációs vezetője volt hat éven át.

A szakember 2000-ben csatlakozott a Coca-Cola Magyarország Szolgáltató Kft. kommunikációs csapatához, előtte Németországban, a reutlingeni Export Academy-n MBA-t szerzett nemzetközi marketing szakon.

Brand specialist pozíciót tölt be májustól a Well PR-nél Fülöp Attila, aki a burn energiaital magyarországi kommunikációs menedzsere volt az elmúlt három évben. Fő feladata a Coca-Cola márka PR kommunikációs stratégiáinak tervezése és végrehajtása lesz, szoros együttműködésben a Coca-Cola Magyarország hazai menedzsereivel.

A szakember a főiskolai évei alatt két évet töltött el a Coca-Cola Student Brand Manager programjában, ahol főként BTL alapú élménymarketing projekteket fejlesztett és valósított meg a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára. Ugyanitt kezdte PR pályafutását is, a kari lapoknak készített programajánlókkal és esemény-beszámolókkal.

A főiskola után ügynökségi munkatársként, öt éven keresztül a siófoki Coke Club PR feladatait látta el, részt vett a Coca-Cola zero magyarországi bevezetésében, de dolgozott a Tesco, a K&H Bank és a Renault Magyarország kampányain is.

2013-tól a burn energiaital magyarországi kommunikációs menedzseri pozícióját töltötte be, ahol az energiaital teljes hazai kommunikációs stratégiájának kialakításáért és megvalósításáért felelt. Ez magában foglalta az ATL és BTL kampányok tervezését, közösségi média tartalomgyártást és menedzselést, valamint a hagyományos sajtómenedzsment feladatokat is. A Well PR ügynökséghez ebből a pozícióból érkezett, és célja, hogy az elmúlt 11 év Coca-Cola-n szerzett tudását és tapasztalatait felhasználva segítse a márka sikeres kommunikációját.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom