Kövess minket!

Karrier

Új marketing üzemeltetési vezető a Coca-Cola HBC Magyarországnál

2019. június 24-től Palkó András a Coca‑Cola HBC Magyarország új marketing üzemeltetési vezetője.

A frissen kinevezett vezető, Palkó András karrierjét 2006-ban a British American Tobacco-nál kezdte, majd a Carlsberg csapatában folytatta, ahol a marketing osztály irányításáért felelt. 2014-ben csatlakozott a Heineken marketing csapatához, ahol az évek folyamán a vállalat vezetői csapatába lépett elő, kezdetben mint kereskedelmi, később mint marketing és kereskedelmi marketing igazgató. Ezekben a pozíciókban tapasztalatot szerzett a vállalatirányításban, miközben hozzájárult a Heineken márkaportfóliójának növekedéséhez és magasabb szintre emelte a HoReCa területén a végrehajtásokat.

„A Coca-Cola HBC Magyarország rendkívül meghatározó a hazai FMCG világában. Régóta ámulva figyelem az innovációk piacra jutásának sebességét és mértékét, valamint a széles, minden fogyasztási alkalomra terméket kínáló portfóliót. Ebben a rendszerben dolgozni, tanulni, ezt tovább építeni hatalmas megtiszteltetés, ugyanakkor olyan kihívás, amelynek örömmel állok elébe” – mondta kinevezése kapcsán Palkó András.

A Coca-Cola HBC Magyarország teljeskörű italgyártóként az elmúlt években folyamatosan fejlesztette termékeit, így ma már közel 100-féle alkoholmentes italt kínál, emellett prémium szeszes italokat és kávét is forgalmaz. Széles és változatos portfóliójának köszönhetően a fogyasztók a nap bármely szakában, bármilyen fogyasztási alkalommal találnak maguknak megfelelő innivalót – legyen szó a nap kezdetéről, munkahelyi, illetve otthoni étkezésről, otthoni kikapcsolódásról, vagy éppen szórakozásról.

A vállalat elkötelezett a felelős marketingkommunikáció mellett, amely figyel azoknak a közösségeknek az érdekeire is, amelyekben működik. Az Európai Alkoholmentes Italgyártók Szövetségének (UNESDA) tagjaként a Coca-Cola HBC Magyarország önkéntes vállalást tett a felelős reklámozás és kereskedelmi kommunikáció területén. Ennek megfelelően a vállalat nem reklámoz olyan médiumokban és felületeken, amelyek 12 év alatti gyermekeknek szólnak, illetve határozottan kiállnak amellett, hogy általános iskolákban nem végeznek közvetlen kereskedelmi tevékenységet, így az iskolai büfékben csak ásványvizet és gyümölcsleveket forgalmaznak.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom