Kövess minket!

Karrier

Új kommunikációs szakemberek az UNICEF Magyarországnál

Teljesen átformálja kommunikációs tevékenységét az UNICEF Magyar Bizottsága. A nemzetközi gyermekjogi szervezet hazai képviselete új szakembereket bízott meg a feladatok ellátásával. Rubin Kata a jövőben az UNICEF Magyarország kommunikációért felelős igazgatójaként dolgozik majd, Kordos Szabolcs pedig senior kommunikációs tanácsadóként erősíti a szervezet munkáját.

Rubin Kata a Magyar Televízió gazdasági híradójának szerkesztő-riportereként kezdte a pályafutását, majd a VIVA televízió PR-koordinátoraként dolgozott, mielőtt 2005-ben megalapította saját – akkor még egyszemélyes – pr-ügynökségét.

A következő évtizedben a Red Lemon Media Magyarország egyik vezető, több tucat szakembert foglalkoztató kommunikációs ügynöksége lett, amely nemzetközi médiacégek, televízió csatornák, multinacionális- és hazai brandek, valamint non-profit szervezetek teljeskörű kommunikációját irányítja. Az alapító 2017-ben értékesítette ügynökségét, hogy az anyaságra és egyéb hosszútávú terveire koncentrálhasson.

„Kislányom születése után fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy mindenképpen gyerekekkel, gyerekekért szeretnék dolgozni. Örülök, hogy kapcsolatrendszeremet és tapasztalataimat az ő érdekükben használhatom fel.

Személyes tapasztalatom, hogy Magyarországon igenis empatikusak az emberek, nyitottak a segítségnyújtásra és gyakran a kispénzű családok kis adományai generálják a legfontosabb változásokat. Hiszem, hogy a hatékony és kreatív kommunikáció, valamint a megfelelő stratégia kialakítása nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy a közvélemény megismerje, milyen munkát végez az UNICEF nemcsak a nemzetközi, hanem a helyi szinten is” – olvasható a szakember nyilatkozata a lapunknak elküldött közleményben.

Kordos Szabolcs 20 éves tapasztalattal rendelkezik az újságírás és a kommunikáció területén. Több ügynökségnél töltött be vezető pozíciót, világmárkák, hazai nagyvállalatok és az állami szféra számos szereplőjének adott kommunikációs tanácsokat. Dolgozott a Budapest Airport kommunikációs igazgatóságán, amerikai újságnál, valamint több országos napilapnál és hetilapnál újságíróként, szerkesztőként és vezető szerkesztőként. Legutóbb a Blikk rovatvezetőjeként tevékenykedett, riportkönyvek szerzőjeként is aktív.

„Sokan és sokat tesznek a szervezetért, a mi dolgunk az, hogy megmutassuk ennek az eredményét.

Megtiszteltetés, hogy szakmai tapasztalataimat az UNICEF szolgálatába állíthatom” – mondta Kordos Szabolcs.

Kordos Szabolcs - Unicef
Kordos Szabolcs – Unicef

 

A két szakember ismeri egymást, korábban évekig dolgoztak együtt.

 

„Eltökéltük, hogy sok elemében megreformáljuk a működésünket, ennek az egyik fontos lépése az új, ütőképes kommunikációs osztály felállítása.

Tőlük várjuk mind a nemzetközi szervezet híreinek, mind a hazai programoknak a hatékony kommunikációját, az adománygyűjtő tevékenység támogatását, a gyermekeket érintő ügyek aktív képviseletét a sajtóban, valamint az ehhez kapcsolódó média- és marketingkommunikációs feladatok ellátását. Lesz dolguk bőven. Az UNICEF munkája rendkívül sokrétű, fontos, komplex üzenetekkel. Mindannyianazon leszünk, hogy minél jobban és minél rendszeresebben meg tudjuk szólítani a magyar társadalmat is” – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

 

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom