Kövess minket!

Karrier

Új főszerkesztő a Díványnál

A nyár mozgalmasan telt a Dívány.hu-nál: a tartalom fejlesztésén és a bevételek növelésén április óta dolgozik a magazin vezetése. Az átalakulás első lépéseként a Dívány eddigi főszerkesztője, Sákovics Diana lemondott főszerkesztői pozíciójáról, helyét Csonka Balázs vette át.

Csonka Balázs pszichológusi alapdiplomáját és szexuálpszichológus szakvizsgáját az ELTE-n szerezte, doktori tanulmányait a Debreceni Egyetemen végezte. Két éve dolgozik szerzőként és szexuálpszichológus szakértőként a kiadványnál, első könyve 2017-ben jelent meg. Április óta felel a kiadvány tartalmáért és annak fejlesztéséért.

A Dívány vezetése óriási kihívást jelent számomra. Olyan kiadványról van szó, amelyben rengeteg a lehetőség, ezeket a hitelesség, a naprakészség és az igényesség mentén szeretném kibontani. Legfontosabb célkitűzésem, hogy a Dívány közönsége a testi és lelki egészségről, a párkapcsolati, munkavállalói vagy éppen szülői szerepekről, de a kultúra, az utazás és a gasztronómia területeiről is alapos, színvonalas írásokat olvashasson.

Sákovics Diana

Sákovics Diana továbbra is a Dívány.hu munkatársaként dolgozik főszerkesztő-helyettesi pozícióban. Feladatai a natív projektbevételek maximalizálása, a brandépítés és a kiadványhoz kapcsolódó rendezvények lesznek. Emellett pedig nagy erőkkel dolgozik következő könyvén is.

Mindig vágytam arra, hogy a Dívány minél közelebb jusson az olvasókhoz, hogy az online téren túlnyúlva is elérhesse őket. 2016-ban indult pszichológiai rendezvénysorozatunk már ezt a célt szolgálta, és a jövőben is ezt az irányt szeretnénk továbbvinni. A pszichológiai ismeretátadás a szívügyem, erről szóltak korábban cikkeim, és erről fognak szólni a jövőben is, hamarosan induló podcastsorozatunkkal és már készülő, párkapcsolati krízisekről szóló, új könyvemmel együtt.

A kinevezésekkel párhuzamosan a kiadványhoz kapcsolódó új projektek kialakítása is elindult, valamint a natív kampányok összefogása is kiemelt szerepet kapott. Az ősz folyamán megvalósul a Dívány Tudatos szülők: boldog család elnevezésű, egész napos pszichológiai rendezvénysorozatának első állomása, melyet 2019-től újabbak követnek. A korábban megszokott rendezvényektől eltérően most nem csak egy-egy előadás várja majd az érdeklődőket, de beszélgetések, workshopok is, melyek lehetőséget nyújtanak a témák mélyebb feldolgozására.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom