Kövess minket!

Karrier

Új felsővezetők a Microsoft magyar leányánál

Erkel Eszter, a Microsoft Magyarországnál 2010 óta dolgozó pénzügyi szakember 2013 áprilisától immáron pénzügyi igazgatóként felügyeli a vállalat anyagi helyzetét, míg Bábel Gabriella, aki több mint 12 éve erősíti a nemzetközi szoftvercéget, június elsejétől a fogyasztói szegmensért felelős üzletág vezetőjeként tevékenykedik majd.

A korábban elsősorban a céges ügyfelekre, kis- és nagyvállatokra fókuszáló szoftveróriás egyre nagyobb hangsúlyt fektet az olyan, közvetlenül a fogyasztóknak szóló eszközökre és szolgáltatásokra, amelyek új képességekkel vértezik fel őket.

Bábel Gabriella
Bábel Gabriella

Hazánkban a fogyasztói szegmenshez tartozó eszközök és szolgáltatások értékesítéséért június 1-től Bábel Gabriella lesz a felelős. Hozzá tartozik majd az Xbox játékkonzol, a Kinect, a Windows Phone 8, illetve a nemcsak a hagyományos számítógépek, hanem az érintőképernyős, átalakítható ultrabookok és táblagépek kiszolgálására is alkalmas Windows 8 eszközök széles tárháza, amelyekből világszinten már 2400 különböző notebook, ultrabook vagy táblagép érhető el.

A mérnök informatikai végzettségét a Veszprémi Egyetemen, üzleti MBA fokozatát pedig Londonban szerző, angolul, németül és oroszul beszélő menedzser 2011 óta a Microsoft közép-kelet-európai szervezeti egységénél a T-Mobile és a Telenor ügyfélkapcsolati feladatait intézte. Ezt megelőzően, 2007-től a Microsoft Magyarországnál a telekommunikációs szektorért felelős csapatot vezette, korábban pedig az ügyfelek elégedettségének növelését szolgáló projekt igazgatója volt. Microsoftos pályafutását megelőzően Bábel Gabriella az Ericsson Magyarországnál és az Albacomp/SZÜV-nél dolgozott különféle ügyfélkapcsolati és értékesítési pozíciókban. A szabadidejét elsősorban a családjával töltő üzletasszony előszeretettel járja a természet, úszik és lovagol.

Bábel Gabriella kinevezése kapcsán elmondta: „Az informatika világában ma oly népszerű trend, a konzumerizáció nemcsak a munkámra, hanem a magánéletemre is hatással van, hiszen lelkes felhasználója vagyok a Microsoft számos hatékonyságnövelő megoldásának. Kinevezésem ennek a ténynek is köszönhető, hiszen a Microsoft új korszakában a technológia az otthonokban legalább olyan nagy szerepet kap, mint az irodákban. Ezért nyugodt szívvel állíthatom, hogy az ököszisztémánk segítségével nemcsak üzleti partnereink érhetnek el jelentős sikereket, de az emberek életét is egyszerűbbé vagy szórakoztatóbbá tehetjük vele.”

Erkel Eszter
Erkel Eszter

Április elseje óta irányítja a Microsoft Magyarország pénzügyi folyamatait Erkel Eszter. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola és a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem diplomájával egyaránt rendelkező szakember 2010 novemberében csatlakozott a Microsoft Magyarország csapatához. Az angolul, franciául és németül beszélő menedzser kezdetben a nagyvállalati szektor, valamint a kis- és középvállalatokért, illetve üzleti partnerekért felelős üzletág kontrollere volt. Ebből a pozícióból 2012 decemberében léptették elő, amikortól helyettes pénzügyi igazgatóként őrködik a vállalat eredményei felett. Erkel Eszter a Microsoftot megelőzően másfél évtizeden át a Nokia, és később a Nokia Siemens Networks különböző szervezeteinél és országaiban dolgozott pénzügyi kontrolleri pozíciókban. A két gyermekét nevelő pénzügyi szakember szabadidejében szívesen foglalkozik gasztronómiával és klasszikus zenéléssel.

„Egész pályafutásomat nemzetközi nagyvállalatoknál töltve pontos képet kaptam arról, hogy milyennek kell lennie egy jól működő szervezetnek. Bizton állíthatom, hogy a Microsoft ilyen. Bízom benne, hogy tapasztalataimmal én is hozzájárulhatok a szoftvercég magyarországi tevékenységének sikeréhez, annak hatékonyabbá tételéhez.” – tette hozzá Erkel Eszter.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom