Kövess minket!

Karrier

Új európai vezetők PayPalnél

Az online pénzügyi szolgáltató, a PayPal Stanley Wachs-ot nevezte ki Skandinávia, Közép- és Kelet-Európa, valamint Törökország általános igazgatójának, míg elődje a jövőben a nyugat-európai piacokért felel majd.

Stanley Wachs Luca Cassina helyét veszi át, aki ezentúl a PayPal nyugat-európai aktivitásaiért felel.

Stanley Wachs
Stanley Wachs

Mindkét vezető széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik új üzleti modellek fejlesztésében, fizetési termékek üzemeltetésében, valamint stratégiai partnerkapcsolatok kialakításában. Stanley Wachs a PayPal regionális üzleti stratégiájáért, értékesítési folyamataiért és üzleti kapcsolataiért felel majd. A szakember azon dolgozik, hogy a PayPal vezető szerepet töltsön be a régióban az online és mobilfizetések területén, valamint tovább terjeszkedjen a gyorsan növekvő helyi piacokon.

„Rendkívül izgalmas feladat számomra a PayPal stratégiájának lefordítása ezeknek a nagy potenciálokkal rendelkező országoknak a gyakorlataira. Cégünk nagy lehetőségeket lát a területen és a közeljövőben még több országban lesz elérhető fizetési alternatíva. 2012 kiemelkedő év volt a vállalat történetében és boldog vagyok, hogy ilyen tehetséges és hatékony csapat tagjaként dolgozhatok azon, hogy egyszerűbbé és biztonságosabbá tegyük az online- és mobilvásárlásokat” – mondta el Stanley Wachs.

Luca Cassina
Luca Cassina

Luca Cassina ezentúl az olasz, a francia, a belga, a holland, a spanyol és a portugál piacokon irányítja majd a vállalat országokon belüli tevékenységét, és terjeszkedését a nem alapvető pénzügyi termékek szegmensében, valamint a vállalat pénzintézeti kapcsolatait.

„Nagy várakozásokkal tekintek a szerepemre egy olyan korszakban, amikor új technológiák forradalmasítják a vásárlás élményét. Mindig is kerestem a lehetőséget, hogy olyan termékekkel dolgozhassak, amelyek mind a vásárlók, mind a kereskedők számára jobbá teszik az online kereskedelmet. Hiszem, hogy a PayPal vezető szerepet tölt majd be egy új, többcsatornás kereskedelem kialakításában” – nyilatkozta Luca Cassina.

Stanley Wachs 2011 novemberében csatlakozott a PayPal csapatához mint Európáért, Közel-Keletért és Afrikáért felelős stratégiai és üzletfejlesztési igazgató. A szakember korábban a Western Union-nál töltött be különböző menedzsment pozíciókat nagyban hozzájárulva a vállalat nemzetközi terjeszkedéséhez.

Luca Cassina 2007 óta dolgozik a cégnél. Ezt megelőzően Olaszországban, majd Svájcban vezette a Schibsted Classified Media nevű vállalatot.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom