Kövess minket!

Karrier

Új elnök a Direkt Marketing Szövetség élén

A DMSZ március 8-án megrendezett éves közgyűlésén elnököt és 4 elnökségi tagot választottak a jelenlévők.

A Direkt Marketing Szövetség tagjai március 8-án szavaztak arról, hogy kit delegáljanak a szakmai szövetség elnökségébe. A szövetség új elnöke Vámos-Hegyi Attila lett, alelnöknek pedig Hivatal Pétert választották a tagok. Kovácsházy Dénes (Multicom) és Justin István (Feibra) mellé új elnökségi tagként Vargáné Murányi Dóra (Wangaru Média) csatlakozott. Huszics Györgynek (Crane) és Huber Kornélnak (Origo) ismét bizalmat szavaztak az elnökségbe.

A Felügyelő Bizottságban Kristóf Eszter (Magyar Telekom) és Bartók János (TeleData) mellett Szabó József (CID Cég-Infó) kapott FB elnöki mandátumot. A DMSZ 2012-től kiemelt szerepet szán Etikai Bizottságának, ezért új küldötteket választott, melynek tagjai: Gál Katalin (Hungexpo), Tóth Szabolcs (Virtual Call Center) és Kapronczay Gáspár (TeleDirect).

A Direkt Marketing Szövetség számára 2012 új kihívásokat tartogat; így többek között a megújult Etikai Kódex népszerűsítéséről, specifikus szemináriumok szervezéséről, tagozatok alapításáról, a felsőoktatási és egyben a Mentor Program indításáról, a DM Szenzor ágazati kutatás és kisebb iparági benchmarkok közzétételéről, a tagságnak nyújtott szolgáltatási csomag fejlesztéséről, a felelős terjesztés edukációjáról, b2b találkozók szervezéséről és a direkt marketing új irányainak és eszközeinek bemutatásáról szól majd.

A Direkt Marketing Szövetségnek jelenleg 44 tagja van, január elsejétől 5 új tag csatlakozott a szakmai szervezethez.

Vámos-Hegyi Attila pályája

Vámos-Hegyi Attila
Vámos-Hegyi Attila

Vámos-Hegyi Attila először műszaki egyetemi, majd külkereskedelmi főiskolai diplomát szerzett és 1990-ig építészmérnökként dolgozott. Akkor, egy műholdas távközlési projekt vezetése során ismerkedett meg a korszerű távközlési megoldásokkal, és 1994-től már a Westel Rádiótelefon Kft.-nél kamatoztatta ezt a tudását.

1996-ban a Westelen belül megszervezte a TeleWestel szolgáltató-központot, amely a mobilmarketing szolgáltatások úttörője volt Magyarországon. A kezdeti IVR alapú alkalmazásokat hamarosan SMS, MMS, e-mail és webes applikációk követték, majd 2002-től már megjelentek az emeltdíjas szolgáltatások is. A TeleWestel (későbbi nevén TeleAktív) vezetését 2005-től ugyanezen szolgáltatások nagykereskedelmi irányítása követte a Westel, a T-Mobile majd a Magyar Telekom szervezetében, egészen 2011 nyaráig.

Vámos-Hegyi Attila 1997 óta a DMSZ elnökségének tagja, 2000 óta a Szövetség alelnöke. Számos hazai és külföldi konferencia, valamint a BGF meghívott előadója.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom