Kövess minket!

Karrier

Szűcs Gábort Várkonyi Eni váltja a társ-kreatívigazgatói poszton

Várkonyi Eni 2019 nyarán érkezett a Café csapatába az Isobartól. A jövőben Zsembery Péterrel közösen felelnek a kreatív csapatért, és az onnan kijövő munkák minőségéért.

Szűcs Gáborhoz, aki 12 évig volt a Café munkatársa, olyan eredmények és sikerek fűződnek, mint például az Audio Studio kampány, amely számos rangos hazai és nemzetközi reklámversenyről hozott el díjat. Ilyen a tavalyi Epica Awards arany és bronz elismerése, Golden Drum, Hipnózis és Arany Penge kategóriagyőzelme, Cresta ezüst díj. Az elmúlt években leginkább az OTP és a Porsche Hungaria márkáin dolgozott, a Caféval több mint 60 hazai és nemzetközi elismerést kapott.

„Gábor az egyik legrégebbi cafés, 12 éve lépett be közénk. Az egész cég és közösség nevében mondhatom, sokat köszönhetünk neki! Megannyi sikeres projekt, tender és díj köthető a nevéhez szövegíróként és vezetőként is. Most eljött a megújulás ideje mindkét fél életében, sok sikert kívánunk neki a jövőben és köszönünk mindent, amit a Caféért tett! Eni előlépésével pedig tovább haladunk a megkezdett úton. Az a tapasztalat és tudás, ami Eniben megvan szakmai és vezetői oldalon is, nagyon sokat fog adni a csapatnak. Az új páros közös munkájával a korábbiaknál is eredményesebb projektekre számítunk” – fogalmazta meg Varga Gábor, a Café kreatív ügynökségi részlegének operatív igazgatója.

„Nehéz döntés 12 év után valami újba belevágni. Nekem ez az új egy ideig a pihenés lesz, így kicsivel talán könnyebb. A Caféval gyorsan összenő az ember, ennyi idő alatt meg pláne. Közhelynek tűnik, de nagyon sokat köszönhetek a Cafénak. A díjakat, tendergyőzelmeket – és bukásokat is persze, amiből mindig tanultunk valamit. Még nem döntöttem el, merre tovább, de, aki egyszer reklámos volt, mindig is reklámos marad”– mondta megkeresésünkre Szűcs Gábor.

„A célom az, hogy az új felállásban még szorosabb együttműködés épüljön ki a csapattal. Ez biztosítja majd, hogy továbbra is olyan munkák jöjjenek ki a kezeink közül, amikre büszkék lehetünk. Bízom abban, hogy a közös munkával nem csak a végeredmény, de az odavezető út is szuper lesz” – foglalja össze terveit Várkonyi Eni az új pozíció kapcsán.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom