Kövess minket!

Karrier

Szervezeti átalakítások az AMC-nél

Február elsejétől az AMC Networks International CE Non-Sport Programming osztálya az eddigi egy helyett két funkcionális területre oszlik: Film Entertainment és Kids and Infotainment. Az utóbbi területet új igazgató irányítja.

A Kids and Infotainment terület élére új vezetőt igazol a vállalat: Minda Judit programming igazgatóként csatlakozik az AMCNI CE csapatához, míg a Film Entertainment egységet, amelyhez az összes filmcsatorna valamint a new media terület is tartozik, Radóczy Katalin, mint Chief Programming Officer irányítja február elsejétől. A Sport Programming osztály működése változatlan marad.

„Program- és márkafejlesztés céljából, továbbá a már létező piacokon való eredményesség növelése és új piacok meghódítása érdekében kerül sor az átalakításra” – indokolta a változást a vállalat vezérigazgatója, Málnay B. Levente és hozzátette: „A két új szervezeti egységhez összesen kilenc márka tartozik. A Film Entertainment filmcsatornái az AMC, a FilmCafe, a Film Mania és a Film+ (csak Csehországban és Szlovákiában). A Kids and Infotainment egységhez öt márka, a Spektrum, a Spektrum Home, a TV Paprika, a Minimax és a Megamax tartoznak. Célunk, hogy a jövőben mindkét programming divíziónk tovább bővüljön.”

Az új igazgató, Minda Judit szakmai pályafutását 1988-ban mint szerkesztő, műsorbeszerzési menedzser kezdte a JRT (Jugoszláv Rádió és Televízió) újvidéki stúdiójának film és külföldi műsorszerkesztőségében. 1995 és 1996 között a Spektrum TV alapító tagja és a csatorna, valamint az HBO műsorbeszerzési managere, majd 1996 és 1998 között a Spektrum TV Magyarország műsorigazgatója. 1998 decemberétől a magyarországi Spektrum TV mellett a cseh és a szlovák Spektrum TV, valamint az HBO Magyarország műsorigazgatója. 2000 augusztusa és 2008 májusa között a Közép-kelet európai HBO műsorokért felelős regionális alelnöke (HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax és Spektrum TV) 9 közép-kelet európai országban. 2008 májusától közel egy évig a közép-kelet európai HBO vezérigazgatójának programming tanácsadója. 2009 és 2011 között a Dokumentumfilmterv fejlesztési és értékesítési vezetője, a Havas Films Kft. társtulajdonosa. 2011-től egyéni vállalkozóként, filmbeszerzési tanácsadóként és tolmácsként dolgozott és lett a Magyar Nemzeti Filmalap dokumentumfilm-pályázatokat elbíráló olvasó-tanácsadója. Az AMC Networks International Central Europe-hoz a Modern Times Group MTG-től igazol át ahol 2012 óta a magyarországi Viasat 3 és Viasat 6 tévécsatornák műsorbeszerzéséért felelt.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom