Kövess minket!

Karrier

Személyi és szervezeti változások a TV2-csoportnál

Távozik a TV2-csoporttól Laczkó Endre, kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgató.

Átalakul a TV2-csoport Kereskedelmi és Üzletfejlesztési Igazgatósága. Laczkó Endre, kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgató január 21-ével közös megegyezéssel távozik a TV2-csoporttól. Ezzel egy időben Csikesz Erika jelenlegi értékesítési osztályvezető értékesítési igazgatóként, Koltai Péter üzletfejlesztési osztályvezető pedig üzletfejlesztési igazgatóként Simon Zsolt vezérigazgató közvetlen irányítása alatt folytatja munkáját. Értesüléseink szerint Laczkó Endre mellett Árkos Bence ügyfélkapcsolati osztályvezető is közös megegyezéssel távozott a cégtől.

Laczkó Endre 2013. január 15-től töltötte be a TV2-csoport kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatói pozícióját. Kinevezésére azt követően került sor, hogy összevonták a televízió kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatóságait, és ennek kapcsán távozott a társaságtól Megyeri András üzletfejlesztési igazgató. TV2-höz érkezésével Laczkó Endre került a SevenOne Media kereskedőház, a ProSiebenSat.1 csoport kereskedelmi márkája élére. A szakember 2008-tól a Juventus kereskedelmi rádiót, valamint a Juventus Média Ügynökséget irányította. Korábban dolgozott a 20th Century Fox oroszországi részlegénél ügyvezető igazgatóként, azt megelőzően pedig hat éven keresztül a Warner Bros Home Entertainment Magyarország Kft. vezetője vol. A közgazdász végzettségű szakember kereskedelmi vonalon is komoly tapasztalatokat szerzett: dél-kelet európai régiós igazgatója volt a Tenneco Automotive-nak, a Reemtsma Magyarországnál pedig promóciós igazgatói posztot töltött be.

Csikesz Erikához, a TV2-csoport új értékesítési igazgatójához tartozik majd a csatornaportfolió teljes spot és non-spot értékesítése. Csikesz Erika 2005-ben gyakornokként került a TV2-höz. Később értékesítési asszisztensként, 2007 szeptemberétől értékesítési munkatársként, majd értékesítési menedzserként dolgozott a cégcsoportnál. A szakember 2011. március 1-től értékesítési csoportvezetői, szeptembertől pedig értékesítési osztályvezetői pozíciót töltött be a TV2-csoportnál.

Koltai Péter, az újonnan kinevezett üzletfejlesztési igazgató 2013. szeptember 9-től csatlakozott a TV2-csoporthoz, mint üzletfejlesztési és terjesztési vezető. Péter irányítása alá tartozott és tartozik a jövőben is a vállalat terjesztési, üzletfejlesztési, valamint digitális média csoportja. A tizenkét éves iparági tapasztalattal rendelkező menedzser a pályafutását 2001-ben a T-Online-nál kezdte, majd két évvel később az Origo Zrt. TV Üzletág és Termékmenedzsment igazgatója lett. A szakember 2011 és 2013 között az HBO regionális központjában üzletfejlesztési alelnökként dolgozott.

Az átszervezés célja a társaság közleménye szerint a TV2-csoport kereskedelmi és üzletfejlesztési területén egy „laposabb”, rugalmasabb szervezeti struktúra kialakítása volt.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom