Kövess minket!

Karrier

Reggelizés közben üzletelnek a magyar női vezetők

Rendhagyó eseménysorozat indult június végén a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége (MVÜK) keretén belül.

Nyolcasztalnyi női vezető gyűlt össze június 26-án reggel egy óbudai sushi bárban, hogy egy finom reggeli felett beszélgethessenek, és új üzleteket köthessenek egymással. A Power Breakfast üzleti reggeli sorozat Tábori Éva – a Clair and Curtis Communication Kft. alapító-ügyvezető igazgatójának – ötlete volt, aki maga is tagja az MVÜK üzleti közösségének – olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

Tábori Éva elmondta, az eseménysorozat elindításával elsősorban az volt a céljuk, hogy olyan helyzeteket teremtsenek női vezetők között, ami lehetővé teszi számukra, hogy kellemes környezetben, oldottan, alkossanak új ügyfél- és partner kapcsolatokat egymásközt. Kiemelte, hogy nem egy sokadik női klubot szeretett volna létrehozni, hanem bátran vállalja, hogy a Power Breakfast az MVÜK elveihez hűen, kifejezetten üzleti célból létrejövő találkozók.

Tábori Éva hozzátette – „A nőket ugyanazok a kérdések foglalkoztatják mint a férfiakat, de mi nők teljesen máshogy viszonyulunk az egymással való üzleteléshez, vezetői kérdésekhez, éppen ezért érzem hiánypótlónak a most elindult Power Breakfast eseménysorozatot. A reggeliket, a kellemes helyszíneken és a business networkingen kívül még az színesíti, hogy mindig egy-egy érdekes téma köré szerveződik majd, amihez egy előadó-szakértőt is elhívunk. Számomra hatalmas öröm, hogy máris ekkora érdeklődés övezte az eseményt, sokkal többen jöttek el, mint ahány helyet eredetileg biztosítani tudtunk, és már a start előtt számos pozitív visszajelzés érkezett, a kezdeményezés kapcsán.”

A nyitóeseményen a finom japán reggelin kívül a hatékony self branding kérdésköre is terítékre került, Lakatos Zsófia a Magyar PR Szövetség elnöke hasznos, könnyen bevethető tanácsokat hozott a résztvevők számára. Előadásában saját üzleti tapasztalatain keresztül mutatta be, hogy milyen rendkívüli szerepe van az énmárkázásnak, hol és hogyan véthet az ember hibát, ha nem figyel erre eléggé, és abba is bepillantást engedett, hogy hogyan kezdjünk bele hatékonyan.

A szervezők azt mondják, a nemzetközi példák után, itthon is megakarják honosítani ezt a networking platformot, így a következő alkalommal még MVÜK tagságtól függetlenül is várják az érdeklődő női vezetőket, akiket arra buzdítanak, hogy a korlátozott számú helyek miatt, mielőbb regisztráljanak a következő Power Breakfast üzleti reggelire.

Legközelebb szeptemberben ülnek egy reggelizőasztalhoz a női vezetők, ahol újabb izgalmas témával, számos üzleti ajánlattal és finomságokkal találkozhatnak az érdeklődők.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom