Kövess minket!

Karrier

Ők a magyar média legbefolyásosabb női

Több kategóriát is vizsgált a magazin, a média mellett a közélet, a kultúra és az üzleti élet legbefolyásosabb nőit is számba vették.

A legbefolyásosabb nőket rangsorolja áprilisi számában a Forbes négy kategóriában. Az üzleti szférában az OTP volt marketing- és értékesítési ügyvezető igazgatója, Balogh Gabriella lett az első, aki jelenleg Spéder Zoltán médiabirodalmának meghatározó vezetője. A média kategóriában Vidus Gabriella, az RTL Klub kereskedelmi igazgatója lett az első, a kultúra területén pedig a Vígszínházat irányító Eszenyi Enikő nyert. A magyar közélet legbefolyásosabb asszonya a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó lett.

Az üzleti szféra legbefolyásosabbjai:

1. Balogh Gabriella

2. Beke Zsuzsa (Richter Gedeon, kormányzati kapcsolatok- és kommunikációs igazgató)

3. Fábián Ágnes (Henkel Magyarország, ügyvezető igazgató)

Mellettük helyet kapott a listán a Google magyar vállalatát irányító Heal Edina vagy Pogány Éda, aki fenntarthatósági kommunikációs igazgatóként dolgozik a svájci központú Coca Cola Hellenic kötelékében. Ezen a listán szerepel két híresség is: Stahl Judit és Rubint Réka.

A közéleti lista:

1. Lévai Anikó

2. Szemerkényi Réka (amerikai nagykövet)

3. Karas Mónika (NMHH, elnök)

A legbefolyásosabb nők listáján szerepel Vida Ildikó (NAV, elnök), Geréb Ágnes, az otthonszülés hazai úttörője, Schmidt Mária (Terror Háza Múzeum, főigazgató) és Móra Veronika (Ökotárs Alapítvány, igazgató).

A média legbefolyásosabbjai:

1. Vidus Gabriella (RTL Klub, kereskedelmi igazgató)

Vidus Gabriella

 

Nézze meg Vidus Gabriella teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

2. Király Mária (RingierAxelSpringer, operatív igazgató)

Király Mária

 

 

Nézze meg Király Mária teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

3. Vékási Andrea (Nők Lapja, főszerkesztő-lapigazgató)

Helyet kapott a listán az Egyenes beszéd házigazdája, Kálmán Olga, a TV2 társtulajdonosa és vezérigazgató-helyettese, Yvonne Dederick, a Story magazin főszerkesztője, Szalai Vivien és Erős Antónia, az RTL Klub Híradójának műsorvezetője is.

A kulturális szektor listája:

1. Eszenyi Enikő (Vígszínház, igazgató)

2. Havas Ágnes (Nemzeti Filmalap, vezérigazgató)

3. Vigh Andrea (Zeneakadémia, rektor)

A rangsorban megtalálható Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és Pataki Ági filmproducer is.

 

MÓDSZERTAN

Tíz újságíró két hónap alatt 130, Magyarországon hatással bíró jelöltet vizsgált meg. Itt dolgozó külföldiek és kizárólag külföldön dolgozó magyarok ebbe a merítésbe nem kerültek bele. Ezután adatokat gyűjtöttek a jelölt pozíciójáról, az általa irányított alkalmazottak számáról, a rendelkezésére álló büdzséről, az adott cég méretéről, üzleti eredményeiről; nem üzletemberek esetében pedig az általa elért emberek számáról (pl. közönség, nézők, olvasók, Facebook-követők). Az első szűkítés után nagyjából 70 név maradt, róluk háttérbeszélgetések révén tudtak meg többet, főleg kapcsolati hálójuk méretéről és arról, hogy milyen mértékben tekinthetők véleményvezérnek. Végül a Forbes stábja ezek ismeretében egyenként szavazott a jelöltekről 1-10-ig adható pontszámmal, amivel a végső lista és annak sorrendje kialakult.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom