Kövess minket!

Karrier

Nők az Atmedia vezetésében

Ahogyan arról a napokban a Médiapiac is beszámolt, új vezetőkkel erősít az Atmedia. Balázs Barbarát, üzletfejlesztési és értékesítés támogató igazgatót, Erdélyi Esztert, online üzletfejlesztési és értékesítési csoportvezetőt és Kosaras Klaudiát tévés értékesítési vezetőt kérdezzük új pozícióikról.

A televíziós és online reklámértékesítő ház nemrég három új vezetőt nevezett ki. A sors úgy hozta, hogy mindhárman nők. Volt, aki már korábban a cégnél dolgozott, és volt, aki adott feladatra érkezett. Az új megbízások milyen személyes kihívást, inspirációt jelentenek önök számára?

Balázs Barbara: Üzletfejlesztési és értékesítéstámogatási igazgatóként egyaránt feladatom a stratégia kialakítása igazgatótársaimmal, valamint a taktikai megvalósítást is magaménak tudhatom, így a kreativitás, az új utak keresése és a mindennapi megoldások is a feladataim közé tartoznak. Ugyanakkor ezek a szakmai, emberi helyzetek, amiből merítkezem és ami újabb és újabb ötletet adnak.

Erdélyi Eszter: Tavaly ősszel, amikor kineveztek, épp átalakult vállalatunk online területe, ami azt jelentette, hogy nemcsak a csapatot kellett újjáépítenünk, hanem a portfóliót is. A legnagyobb kihívást a bizalom megtartása és erősítése jelentette mind a cégen belül, mind a piacon, amit kiszámítható, átgondolt működés megvalósításával értünk el. Számomra ez jelentett nagyon erős inspirációt, ilyen komplex feladatot még sehol sem kaptam ezelőtt, ezért ez volt szakmai téren az eddigi legsokoldalúbb helyzet, amiből rendkívül sokat tanultam, és tanulok nap, mint nap.

Kosaras Klaudia: Az én helyzetem talán azért egyedi, mert más területről érkeztem a kereskedőházhoz, 14 évig dolgoztam média ügynökségi oldalon, tehát nem dolgoztam még sales house-nál. Emiatt elsősorban nekem az inspirációt az jelenti, hogy egy teljesen új munkakörnyezetben kell vezetőként bizonyítanom a szakmai hozzáértésemet, vezetői kompetenciámat. Korábban olyan csapattal dolgozhattam együtt, ahol a kollégák kiválasztásában már évek óta részt vettem, az első naptól ismertem őket, követtem a fejlődésüket. Az Atmediánál egy „kész” csapattal dolgozom együtt, akik nagyon jó szakemberek, de maga a csapategység még formálódik, így ebben is iránymutatást szeretnék adni nekik.

Balázs Barbara

Nem egyszerűen csapatbővítésről van szó, mindhárman kiemelkedő szerepet kapnak az értékesítésben. Mit tekintenek saját területükön a legnagyobb szakmai kihívásnak?

Balázs Barbara: Annak az igazgatóságnak az élén dolgozom, ahol a belső, osztályok, illetve külső, az ügynökségi és csatornapartnerek közötti információt kell transzformálni, olyan módon, hogy az a tulajdonosainkban is maximális elégedettséget keltsen és a kollégáim is pontosan lássák a célt. Ezt kell jól közvetítenem.

Erdélyi Eszter: Ma minden piaci szereplőnek nagy kihívást jelent az online területén, hogy a display piac folyamatos szűkül. Fontos kérdés számunkra, hogy a jövőben mire lesz valós igény, mivel lehet a portfóliónk minőségét emelni, illetve az értékesítés területén hogyan tudjuk a rövidtávú szemléletet a hosszú távú célokkal összehangolni úgy, hogy közben a stratégiánk se sérüljön. Mivel vállalatunk multimédiás sales house, ezért a különböző médiatípusok kapcsolt használatával elérhető szinergiákat kívánjuk folyamatosan biztosítani ügyfeleinknek.

Kosaras Klaudia: Számomra a legnagyobb szakmai kihívást egyértelműen a kereskedőház működésének megismerése, a folyamatok átlátása jelenti, hosszabb távon pedig a legfőbb célom a folyamatok optimalizálása lesz a sales osztály és a kapcsolódó divíziók, illetve a piaci szereplők között.

Erdélyi Eszter

Személyes kompetenciáik közül melyeket tartják a legerősebb eszköznek a siker elérésében?

Balázs Barbara: Mindig előre nézek és gyorsan alkalmazkodom a megváltozott körülményekhez, nem kívánok „a mi lett volna ha” mocsarában elveszni. Szeretem a hibákat, építkezem belőlük és inkább lendületesen megcsinálok dolgokat, amit újra átgondolok, ha nem a legjobban sikerül, minthogy bele se kezdjek.

Erdélyi Eszter: A töretlen optimizmusomat és a komplex feladat-megközelítésemet tartom a legerősebb eszközömnek, ha pofonokat kapunk vagy nehézségek adódnak, akkor viszonylag gyorsan felülemelkedek rajtuk, és a következő lépésre, feladat megoldására összpontosítok. Sokat segít ebben, hogy a magánéletemben három kislányom van (és egy kutyám), akik úgymond tréningeznek, mert mellettük mindig új és újabb megoldandó helyzetek adódnak.

Kosaras Klaudia: Meglehetősen határozott és céltudatos vagyok, sokkal jobban támogatom a cselekvést a „hosszas meetingek” helyett. Úgy érzem, hogy képes vagyok gyorsan átlátni a különböző problémás helyzeteket és a megoldás érdekében döntést hozni. Mindezek mellett úgy vélem, hogy kellő empátiával rendelkezem ahhoz, hogy a vitás helyzeteket eredményesen kezeljem.

Kosaras Klaudia

Erős piaci versenyben egy kifejezetten sikerorientált, expanzióban levő szervezetben tevékenykednek. Milyen személyes szakmai célokat tűztek ki, mikor azt érzik majd, hogy letették a névjegyüket?

Balázs Barbara: A piaci körülményektől függetlenül mindig vannak rövid, mondjuk hat hetes sprintek és ezzel paralel hosszú távú, nagyjából egy évre szóló terveim. Az mindig egy mérce, ahogyan eljutok egyiktől a másikig és pipálok, ha készen vagyok. Nem biztos, hogy a névjegylerakás végül egyetlen nagy dologban teljesedik ki, lehet, hogy sok apróból áll. Ráadásul időről időre változnak a tervek, a körülmények, jönnek jobb ötletek. A kérdés mindig az, hogy az ötlet kontra megvalósulás a kívánt eredményt éri el vagy jobbat.

Erdélyi Eszter: Szakmai célom, hogy a tulajdonosi elvárásokra épülő stratégiánk megvalósításával portfólióméretünk és ezzel online kereskedőházunk a piac 3-4. legnagyobbja legyen a havi oldalletöltési számok tekintetében. Portfólió kínálatunkat minőségi szempontok alapján, átgondoltan fejlesztjük és célunk, hogy a piacon hirdetési megoldásainkkal egy egyedi és megkerülhetetlen minőségű szolgáltatást kínáljunk partnereinknek.

Kosaras Klaudia: Az üzleti célkitűzések teljesítése mellett személyes ambícióm, hogy erős szakmai vezetője legyek a sales csapatnak, és olyan pozitív változást szeretnék elérni, amely kifelé, a partnerink, az ügynökségek és a hirdetőink felé is pozitív változást jelent majd.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom