Kövess minket!

Karrier

Nagy Gergely lett az Artvertising tulajdonosa

A 9 éve töretlen sikerrel működő Artvertising, alkalmazkodva az ügyfelek egyre bővülő igényeihez, illetve az új megbízások teljes körű, professzionális kiszolgálásának érdekében, a megújulás, az átalakulás mellett döntött. Az egyik legfontosabb változás, hogy az ügynökség kizárólagos tulajdonosa Nagy Gergely, korábbi Head of Creative lett, aki a jövőt a különböző területeket lefedő szakmai divíziók, csoportok szerinti felosztásban látja. Szabó Andrea – mint az Artvertising alapító tagja és korábbi ügyvezetője a közös eredményes évek után új szakmai kihívást talált magának, így bejelentette távozását.

„Andi továbbra is meghatározó szereplője marad az ügynökségnek, hiszen új terveivel összhangban – egyáltalán nem kerül messze tőlünk, a szakmától.

A tulajdonosváltás érdekes fordulópont az Artvertising életében, hiszen már kilenc éve működünk egyre hatékonyabban, egyre eredményesebben. Az utóbbi időben számos tendert nyertünk, új megbízásaink száma folyamatosan emelkedett. El is érkeztünk tehát ahhoz a mérföldkőhöz, amikor megkerülhetetlenné vált nem csak a bővülés, hanem a szerkezeti átalakítás is” – olvasható Nagy Gergely újdonsült kizárólagos tulajdonos nyilatkozata a lapunknak elküldött közleményben.

 

Hozzátette, ennek tükrében az új Artvertising 2018 őszére már egy divíziókra osztott, alkotó közösséggé válik majd önálló event; PR-kommunikáció és digitális média részlegekkel.

 

„Büszke vagyok, hogy mindegyik újonnan induló divíziónk élére sikerült igazi húzóneveket megszerezni. Az új vezetők mindannyian komoly szakmai múlttal, tapasztalattal rendelkező, szakemberek, ami a jelenlegi fluktuáció-terhes piacon jelentős eredmény. A célunk ugyanaz: meglévő és további új ügyfeleink teljeskörű kiszolgálása, a legjobb szakami tudásunk szerint. Andi korábbi pozícióját is átalakítottuk, így az elsődleges szakmai ügyvezető szerepét én töltöm be. Az általános ügyvezetői pozícióra is megtaláltuk a megfelelő embert, mégpedig csapaton belül, Kardos István személyében” – fogalmazott.

Az Artvertising új, általános ügyvezetője Kardos István (Doki), akinek határozott céljai vannak az új pozícióval kapcsolatban.

„Megtiszteltetés és egyben kihívás a Gergő részéről érkezett felkérés, amely szakmai pályafutásom mérföldköve, és nagy örömmel fogadtam el.

Több mint öt évvel ezelőtt kezdtem az Artvertisingnál pénzügyi vezetőként, és mindig is fontos volt számomra, hogy garantáljam a cégen belüli anyagi biztonságot; a következetességet, és hogy példát mutathassak az ügyfeleknek, a munkatársaknak, akik minden reggel úgy jönnek be dolgozni az ügynökséghez, mintha munka-állomásuk a második otthonuk lenne. Küldetésmnek tekintem, hogy Gergőnek a továbbiakban kizárólag a szakmai résszel kelljen foglalkoznia, és azt érezze: a háttérben én mindig 100 százalékos támaszt nyújtok” – szögezte le.

Kardos István
Kardos István

A közleményt azzal zárják, hogy az Artvertising további stratégiai változásairól, az új szakemberek személyéről Nagy Gergely a közeljövőben ad részletes tájékoztatást.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom