Kövess minket!

Karrier

Munkacsoport-vezetőket keres az IAB

A szakmai szövetség 10 munkacsoport vezetői posztjára írt ki új pályázatokat.

Ziegler Gábor, a CEMP SH vezetője, az IAB alelnöke a következőket mondja a munkacsoportokról, illetve a vezetésükkel kapcsolatos lehetőségekről és kihívásokról: „Ahogy Barnóth Zoltán az év eleji taggyűlésen programja – Kardos Gáborral és velem közös programunk – meghirdetésekor elmondta, ebben a rendszerben rengeteg tartalékot láttunk. Az volt a szándékunk, hogy a korábbinál sokkal aktívabb tagsági bevonódást érjünk el, illetve az IAB Hungary ügyvezetője mellett az egyéni elkötelezettséggel végzett szakmai szervezeti tevékenységet és felelősséget hatékonyan osszuk meg az Elnökség és a munkacsoportok vezetői, tagjai között. Ennek az elképzelésnek a mentén jutott el az IAB májusban a munkacsoport-vezetői pályázatok kiírásáig. A munkacsoport-vezetői pozíciókra konkrét pályázatokkal, munkatervvel lehet jelentkezni, a csoportok jellemzően a korábbinál szűkebb, a feladat elvégzésének megfelelő létszámmal jönnek létre.

Az IAB munkacsoportjaiban a téma legjobb hazai szakembereivel lehet együtt dolgozni, velük gondolatokat cserélni, irányokat meghatározni és fejleszteni adott munkaterv mentén. Ezek a szakemberek eltérő háttérrel, tapasztalatokkal és információkkal érkeznek, ezért minden résztvevőnek gyorsan gyarapodnak az ismeretei a tematikákban. Ha szükséges, akkor természetesen az egyéb IAB országok szakembereivel is lehet információt cserélni.

A vállalati vezetők szintén abban érdekeltek, hogy a munkacsoportokban dolgozó kollégáikon keresztül olyan tudást importáljak a saját szervezeteikbe, amit egyébként más módszerekkel csak hosszabb és jóval drágább úton tudnának kiépíteni. A munkacsoport tagoknál így olyan tudás, érték áll elő, amit a későbbiekben forintosítani tudnak saját és vállalatuk érdekében is.

Természetesen ez csak úgy tud működni, ha a tagok aktívan dolgoznak a munkacsoportokban, hiszen eszmecsere, közös munka, végül eredmény csak úgy lesz, ha mindenki vállalja belőle a saját részét. Ez a munkaráfordítás a megszerezhető tudásnak és a piac fejlődésnek az ára.

IAB szempontból pedig projektek valósulnak meg a munkacsoportokban, erősödik a szakma, aminek hatására a piacon több lesz a pénz. Ez szintén előnyös minden érintettnek.”

A következő munkacsoportok vezetőit keresik (leírások a linken):

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom