Kövess minket!

Karrier

Megújult arculattal és versenystruktúrával indul a 2015-ös OPDV

A 6. Országos Piackutatási Diákverseny új struktúrájával valósul meg, de a célja változatlan: elősegíteni az egyetemi és főiskolai hallgatók körében a piackutatás gyakorlati alkalmazásának megértését, és a szakma népszerűsítését.

A verseny feladatának tekintik azt is, hogy a végzett hallgatók, akár ügynökségi, akár ügyfél oldalon kerülnek a jövőben kapcsolatba a piackutatással, szakmai hozzáértéssel kezeljék a kutatási igényeket és ismerjék azok megoldási lehetőségeit.

Az idei megmérettetésben a csapatok az új versenystruktúra alapján a verseny napján fognak élőben aktív munkát végezi neves piackutató cégeknél. A résztvevők a város eltérő pontjain – a piackutatók és szervezők munkahelyi környezetében – kapnak rövid kvalitatív és kvantitatív kutatási feladatokat. A csapatok azonnali visszacsatolásokat kapnak a helyszínen lévő szakmai zsűritől, ezzel is koncentrálva a hallgatók érintettségének növelésére.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a kétfordulós, 2 napos szakmai versenyre a feladatot idén a Mercedes-Benz Hungária Kft. írta ki, melyre 3 fős csapatokkal lehet jelentkezni. A csapatok feladatai a micro car autópiaci szegmens megismerése, a smart car célcsoport vizsgálata köré szerveződnek.

A versenyt mind a két napon végig kíséri a zsűri 3 tagja: Lengyel Emőke (üzleti coach, tudáskurátor, korábban a TNS-MODUS alapító igazgatója), Máth András (Mediaworks, kutatási igazgató) és Sztipichné Kozári Edina (Mercedes-Benz Hungária Kft., marketing és PR vezető). Emellett minden helyszínen az adott piackutató cég képviselője – Ambruszter Géza (Gemius, ügyvezető igazgató), Géczi Tamás (Ipsos, vezérigazgató), Hidvégi Áron (Századvég, közvélemény- és piackutatási igazgató), Klenovszki János (NRC, ügyvezető igazgató), Székely Levente (Kutatópont, kutatási igazgató) – is értékeli a csapatok teljesítményét.

A Mediaworks munkatársai 2011 óta társszervezőként segítik az OPDV verseny megszervezését. A vállalat azért állt a kezdeményezés mellé, hogy segítsen a versenyszférában alkalmazott piackutatás módszereinek széleskörű megismertetésében, elősegítse gyakorlatorientált szakemberek képzését és megismertesse a média piackutatási kihívásait. A Mediaworks felajánlott kreatív díjaival, nyilvános szereplési és előadási lehetőségeivel motiválja a résztvevőket.

Az OPDV szakmai és kommunikációs partnere a Piackutatók Magyarországi Szövetsége. A Szövetség támogatásával készült el a verseny új arculata és honlapja is, ahol a versennyel kapcsolatos részletes információk is rendelkezésre állnak: http://piackutatas-verseny.info

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom