Kövess minket!

Karrier

Málnay B. Levente az AMC Networks International ügyvezető alelnöke

A mai napon az AMC Networks International elnöke, Eduardo Zulueta új felsővezetői kinevezéseket jelentett be a kiemelt régiói élére.

A menedzsment-tagok, új pozíciójukban a következő vezető szakemberek:

• Málnay B. Levente az AMC Networks International – Central and Northern Europe ügyvezető alelnöke,

• Manuel Balsera az AMCNI Southern Europe ügyvezető alelnöke,

• Ricardo Debén az AMCNI Latin America ügyvezető alelnöke és

• Kevin Dickie az AMCNI UK alelnöke, amely régió az Egyesült Királyság mellett Lengyelországot, a Közel-Keletet és Afrikát foglalja magába.

A bejelentéskor Eduardo Zulueta elmondta, hogy a most kinevezett szakemberek kimagasló televíziós szakmai múlttal rendelkező felsővezetők, akiknek alapvető szerepe van a társaság erős csatornaportfóliójának kiépítésében.

Készségeik és tapasztalatuk segíteni fog abban, hogy az AMC Networks International tovább erősítse a piaci jelenlétét minden régióban, prémium minőségű tartalmi kínálatával valódi értéket nyújtson a szolgáltató és a hirdető partnereknek egyaránt.

Málnay B. Levente 2009 óta dolgozik a társaság budapesti központjában, legutóbb alelnöki pozícióban. Az AMCNI Central and Nothern Europe regionális csatornaportfóliójáért, összesen 16 televíziós márka, 34 tévécsatorna vezetéséért felelős.

Nevéhez fűződik az első magyarországi stand up show létrehozása az HBO számára. Később elindította a Z+-t, az ország első zenei televízióját, amelyet 2000-ben a VIVA vásárolt fel. Amikor a VIVA az MTV Networks-höz került, a szakembert az MTV Networks fejlődő piacokért felelős alelnökévé nevezték ki. Ebben a pozíciójában kifejlesztette Közép-Európában az MTV zenei csatorna portfólióját, valamint elindította itthon is az MTV-t és a Comedy Centralt.

A szakember 2006-tól 2012-ig között a MEME elnökeként tevékenykedett. 2003-ban az Ernst&Young „Az év üzletembere” programjának egyik díjazottja.

Tanulmányait az ELTE után a Harvard Business School felsővezetői programjával egészítette ki.

Manuel Balsera – ügyvezető alelnök, AMCNI Southern Europe

Manuel Balsera a madridi központú divíziónál korábban alelnökként az értékesítésért, a marketingért és a digitalis területért felelt Spanyolországban, Portugáliában és Franciaországban.

Szakmai életútja során vezetői tapasztatokra olyan társaságoknál tett szert mint a Proximity BBDO, az ONO és a VIVENDI.

Ricardo Debén – ügyvezető alelnök, AMCNI Latin America

Ricardo Debén a Miami-ban levő központ pénzügyi igazgatójaként felelt a teljes dél-amerikai portfólióért, olyan csatornamárkákért mint a AMC, a SundanceTV, az El Gourmet, a Más Chic, a Film & Arts és az Europa Europa. Vezetése alatt cége kétszámjegyű nézettségnövekedést ért el portfólió-szinten.

Kevin Dickie – ügyvezető alelnök, AMCNI UK

Kevin Dickie a londoni központban a tartalmi és márkastratégia megalapozója. 9 márka tartozik a cégcsoporthoz, köztük az AMC, a SundanceTV, a CBS Reality, a CBS Drama, a CBS Action, a CBS Europa és a Horror Channel, amelyek műsorstratégiája, a marketing és kreatív tevékenységek, a kommunikáció, a piackutatás és az ad sales is mind az irányítása alá tartoztak. Dickie korábban a Scripps Networks Interactive és a Discovery Networks egyik vezető szakembere volt.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom