Kövess minket!

Karrier

Magyar PR szakember a CIPR vezető testületében

Sztaniszláv András, az MPRSZ alelnökét beválasztották a Chartered Institute of Public Relations (CIPR) vezető tanácsadó testületébe. Az elmúlt héten zajlott választásokon eldőlt, Jenni Field, belső kommunikációs szakember lesz a CIPR elnöke 2020-ban – olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb, több mint 10.000 szakembert képviselő PR szervezete a királynő elismerésével fémjelzett Chartered Institute of Public Relations (CIPR). A magyar szakember 4 éve tagja a szövetségnek, másfél éve választották a nemzetközi tagozat alelnökének. Idén a tagozat indította jelöltként a választáson. A CIPR tanácsadó testülete (Council) felel a szervezet hosszútávú stratégiájáért, a szakmafejlesztési koncepciókért, a szövetség magas etikai színvonaláért, valamint elszámoltatja az elnökséget – olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

Az CIPR alapszabálya szerint minden évben tartanak választást, az elnök, valamint a tanács személyeiről. Az elnök megválasztását követő évben előkészíti (President-Elect) a megjelölt programját, elnökségi évében (President) a teljes szövetség erre a programra fókuszál, majd még egy éven keresztül (VP, Immediate Past President) az elnökség tagjaként felügyeli, hogy az elképzelései fenntartható módon épüljenek be a szervezet működésébe. Jenni Field belső kommunikációval foglalkozott, megválasztását megelőzően a belső kommunikációs tagozat vezetője volt.

A Magyar PR Szövetség (MPRSZ) 2015 szeptemberében kötött stratégiai együttműködési megállapodást a CIPR-ral. Ennek részeként:

• az MPRSZ nagyobb rendezvényeit is elismerik az akkreditációs folyamatban

• a CIPR éves kutatásának szakmai elemzése is rendelkezésre áll a Magyar PR Szövetség számára

• kedvezményes tréning és oktatási lehetőséget biztosít a MPRSZ tagoknak

• rendelkezésre állnak szakmafejlesztési anyagok

„Magyar PR szakember eddig még nem jutott ilyen magas pozícióba a CIPR szervezetében – ez önmagában is elismerés.

A nemzetközi tagozat alelnökeként feladatom, hogy a globális tapasztalatokat, illetve a tagság elvárásait is érvényesítsem a tanács munkájában; ugyanakkor többről is szó van itt: annak lehetőségéről (és egyben felelősségéről), hogy a PR szakma fejlődését meghatározó lépéseket befolyásolni tudjam. A média helyzete, az álhírek, a technológiai fejlődés sorozatos kihívás elé állítja a szakmánkat és egy akkora nemzetközi piacon, mint az Egyesült Királyságé, sokkal több eszközünk van például az etikai normák felülvizsgálatára. Nemrég állt fel például az AIinPR (Mesterséges Intelligencia a PR-ban) csoport, amely Londonban tartja az első panelbeszélgetését a következő héten” – fogalmazott közleményben Sztaniszláv András.

„Fontos számunkra, hogy az MPRSZ nemzetközi kapcsolatait újjáépítsük, ennek lépése a CIPR együttműködés és az is, hogy a Szövetség belépett az ICCO-ba. Sztaniszláv András elkötelezett munkája nélkül az eddigi lépések nem valósultak volna meg. Bízom benne, hogy a jövőben is erősíteni tudjuk nemzetközi szerepvállalásunk, András kinevezése ezért is örvendetes. Szeretettel gratulálunk hozzá” – mondta el Lakatos Zsófia, az MPRSZ elnöke.

 

Sztaniszláv András stratégiai kommunikációs tanácsadó, több mint 15 év tapasztalattal. Hazai nagyvállalatok mellett dolgozott stratégiai tanácsadóként. Évekig élt Angliában, jelenleg Budapesten és Londonban is segíti ügyfelei munkáját. Az angol Chartered Institute of Public Relations által akkreditált PR-szakember, a szervezet nemzetközi tagozatának alelnöke. 2016 ősze óta a Magyar PR Szövetség alelnöke, 2018 tavaszán megkapta a PRO.PR nemzetközi elismerést a PR szakma fejlesztéséért végzett munkájáért.

 

 

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom