Kövess minket!

Karrier

Két új vezető csatlakozott az Atmediához

Guttengéber Csaba, az MTG Metro Gratis Kft. – Metropol napilap volt kereskedelmi igazgatója szeptembertől az Atmedia ügyvezető igazgató-helyettese. Az értékesítőház új kereskedelmi igazgatója pedig a Ringier Axel Springertől érkező Lengyel András lesz.

Guttengéber Csaba, aki korábban az MTG Metro Gratis Kft. kereskedelmi igazgatója volt, az Atmediában szeptembertől Lukács Csaba ügyvezető igazgató-helyettese lesz, ahol többek között a cég operatív működéséért és új üzleti területek felépítéséért felel majd. A széleskörű tapasztalatokkal rendelkező szakember karrierjét a több média típus reklámértékesítésével foglalkozó RMB Hungary Multimedia Kft.-nél kezdte, ahonnan hét év és számos pozíció után hirdetési és operatív igazgatóként távozott. Ezután csatlakozott a Danubius Rádióhoz, ahol kereskedelmi vezérigazgató-helyettesi munkakört töltött be. 2008. végén kezdett az akkor még svéd tulajdonban lévő Metropol napilapot kiadó MTG Metro Gratis Kft-nél mint kereskedelmi igazgató.

„Nagy örömömre szolgál, hogy 10 év után ismét együtt dolgozhatok Lukács Csabával! Ez lehetőséget teremt arra, hogy közösen egy a médiapicon egyedülálló vállalatot egy másik dimenzióba emeljünk” – nyilatkozta Guttengéber Csaba.

Újból a televíziós piacon vállal feladatot és az Atmedia új kereskedelmi igazgatójaként folytatja karrierjét Lengyel András, aki 14 éven után, idén júliusban hagyta el a Ringier Axel Springer kereskedelmi és marketing igazgatói székét. A szakember karrierjét az HBO és az akkori Z+ sales menedzsereként kezdte, majd a Sport1 és az MTV Europe reklámidejének eladásával foglalkozott. Később a McCann Erickson-nál szerzett ügynökségi tapasztalatot. Lengyel András az Atmediánál a reklámidő-értékesítésért felel majd, amelynek során hasznosítani tudja mind a digitális, mind a print média területén megszerzett tapasztalatait is.

„Az Atmedia folyamatosan bővülő, jelenleg 35 különböző – országos kereskedelmi, közszolgálati és tematikus – csatornákból álló portfóliójának hatékony értékesítése és az ügyfelek elégedettségének növelése kizárólag szakmai szemlélettel, a piac folyamatos és aprólékos elemzésével valósítható meg. Ezt kívánom képviselni új munkámban” – hangsúlyozta Lengyel András.

Lengyel András

A közönségarányt tekintve az év elejétől piacvezetővé vált kereskedelmi tévék reklámidejét értékesítő kereskedőház, az Atmedia menedzsmentje számos új szakemberrel bővült az idén. Lukács Csaba ügyvezető igazgató szerint, az elismert szakemberek érkezése tovább erősíti az Atmedia piacvezető pozícióját és növekedési stratégiája megvalósulását.

Guttengéber Csaba

 

Nézze meg Guttengéber Csaba teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

Lengyel András

 

Nézze meg Lengyel András teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

Lukács Csaba

 

Nézze meg Lukács Csaba teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom