Kövess minket!

Karrier

Hanák Tamás feljebb lép

Hanák Tamást, a Népszabadság Zrt. eddigi hirdetési igazgatóját szeptember 6-án a médiacég kereskedelmi vezérigazgató-helyettesévé nevezték ki. A kinevezés révén a hirdetési és a terjesztési terület közös irányítás alá került. Így Hanák Tamás új pozíciójában – a vezérigazgató közvetlen irányítása alatt – a Népszabadság Zrt. teljes árbevételi tervének megvalósításáért felel.

Hanák Tamás szakmai karrierjét a Magyar Televíziónál kezdte 1988-ban. 1995-2006 között a Pesti Est Kft-nél dolgozott, ahol a hirdetési igazgatói, kereskedelmi és marketingigazgatói, valamint ügyvezető igazgatói pozíciókat töltötte be. 2006 szeptemberétől a Népszabadság Zrt. hirdetési igazgatója. Hanák Tamást vezérigazgató-helyettesi kinevezésének napján kérdeztük.

A hirdetési és a terjesztési terület hagyományosan külön irányítás alatt működik a kiadóknál. Hogyan alakult ki az új struktúra?

A terjesztés éppúgy értékesítés, mint a hirdetési felületek eladása. Az olvasóink – akár előfizetők, akár standon jutnak Népszabadsághoz – pénzt adnak a lapért, és ez komoly bevételi forrás számunkra. A terjesztés jelenlegi formájában nagyon profi logisztikai szervezet. Most ezt a szervezetet kereskedelmi és marketingszemlélettel erősítjük meg, és kihasználjuk azokat a lehetőségeket, amelyekre eddig házon belül nem figyeltünk eléggé. Van, amikor az értékesítés bizonyos dealek megkötéséhez jól tudja használni az előfizetői bázist, és fordítva, amikor az előfizetői bázisunknak tudunk plusz szolgáltatásokat nyújtani a hirdetési csatornákban keletkező lehetőségek révén. Érdemes ezt a két területet ilyen szinten összefogni.

Az értékesítés támogatása is a rendszer része lesz?

Az előfizetési marketing ide tartozik, a hirdetés támogatása viszont továbbra is a marketingigazgató hatáskörében marad. De ezen a területen már régóta úgy működünk együtt, mint egy szolgáltatóval, mi elmondjuk az igényeinket, ők pedig megcsinálják, amit kértünk. Vagy a marketing jön hozzánk ötletekkel, amiket az értékesítésben fel tudunk használni.

A terjesztésben továbbra is együttműködtök a Ringier szakembereivel?

Az árus terjesztést valamennyi Ringier-lap és a Népszabadság esetében is a Ringier csapata biztosítja Bulyáki Iván irányításával. Az előfizetéses terjesztési feladatokat viszont a Népszabadság terjesztési osztálya végzi a Ringier-lapok számára is. Mindkét kiadó azt a munkát végzi, amelyikben erősebb.

Lesznek új emberek az új feladatokhoz?

Egy új munkatárs érkezik előfizetéses értékesítési vezetői pozícióba, Gyapay Péter. Ő korábban az Expressznél dolgozott, azelőtt pedig a Ringier kiadónál szerzett marketinges és terjesztési tapasztalatokat.

Milyen célokat tűztél magad elé?

Ahogy az értékesítésben nagyon pontosan meghatározhatóak a tervszámok és a hozzájuk rendelt teljesítmények, a munkatársak premizálása, úgy a terjesztésben is jól számszerűsíthetők a célkitűzések. Első és legfontosabb feladatunk az előfizetés terjesztésben a marketing és kereskedelmi szempontok érvényesítése. A magas előfizetői bázis a Népszabadság egyik legnagyobb értéke. Célunk, hogy új előfizetőket gyűjtsünk, a meglévőket pedig jobb szolgáltatásokkal kényeztessük el. Az eddigi akciók többnyire rövid távra szóltak, azonnali, de nem elég tartós eredményeket hoztak. Most azt szeretnénk, hogy az olvasók érezzék, érdemes hosszú távon is Népszabadság-előfizetőnek lenni, annak maradni, hiszen többet kapnak, újságot, mellékleteket, Top-kiadványokat, különszámokat, DVD-ket, könyveket, kedvezményeket.

Meg lehet állítani a bevételek csökkenését?

A tavalyi év minden piaci szereplő számára nagyon nehéz volt. Eleinte még legtöbben abban bíztak, az első-második negyedévi visszaesés után őszre véget ér a válság, de tudjuk, hogy nem így történt. Nálunk mostanra lefékeződött, sőt megállt a csökkenés, az utolsó negyedévi árbevételünk nem alacsonyabb, mint a 2009. év azonos időszakában volt. Most olvastam egy elemzést, amely szerint a sajtó 2011-ben összességében stagnálni fog. Ezen belül az erősebbek már növekedhetnek, a gyengébbek tovább fognak csökkenni. Azon vagyunk, hogy a Népszabadság az első csoportban legyen.

 

 

Hirdetés

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom