Kövess minket!

Karrier

Gerentsér Imrével erősít a Videoklinika

Idén februártól a Videoklinika csoport Partnereként Gerentsér Imre felügyeli az online egészségügyi szolgáltató csoport tartalomgyártását, fejlesztési részlegét, felel új fejlesztési irányok, stratégiai tervek kialakításáért, megvalósításáért.

„A Videoklinika lendületes fejlődésének újabb jelentős állomásához érkeztünk. A következő időszakban tovább kívánjuk erősíteni piaci pozicióinkat és több új, az egészségügyhöz kapcsolódó oldal indítását tervezzük. Gerentsér Imre digitális világban szerzett szakértelme, jelentős tapasztalata és kapcsolatrendszere ebben nagy segítségünkre lesz” – mondta el a felkérés kapcsán Sváby András, a Videoklinika ügyvezetője.

„Nagy megtiszteltetés, hogy együtt dolgozhatok a Videoklinika csoport csapatával. Egy nagyon kreatív és lelkes társaságot ismertem meg. Meggyőződésem, hogy a Videoklinika csoport olyan szegmensben tevékenykedik, amely jelentős növekedés előtt áll. Egyre inkább látható az a trend, amelyben a digitális tér, az internet és a mobilkommunikáció mindennapi részévé válik a betegtájékoztatásnak, az orvos-beteg kapcsolatnak, az egészségmegőrzésnek, az egészségi állapot felmérésének és nyomon-követésének. Nagyon izgalmas fejlődés előtt állunk” – tette hozzá Gerentsér Imre.

Gerentsér 1995–ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (a mai Corvinus Egyetem) marketing, vállalatértékelés finanszírozás szakon, majd 2003-ban MBA diplomát szerzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen Info-kommunikáció, Pénzügy szakon. A szakember eleinte marketinges területen tevékenykedett hazai középvállalatoknál, majd 1996-ban piackutatóként csatlakozott a Sanoma Media Zrt.-hez, ahol 2000-ben internetes lapigazgatóvá nevezték ki. A Startlap megvásárlásában és számos portál, köztük a FigyelőNet, a Nők Lapja Café indításában is részt vett. Irányításával épült ki a Sanoma online tartalomszolgáltatása, a mobilmédia és az e-commerce részleg. 2003-ban lett az Üzleti Információs Divízió vezetője, 2004-től pedig az Újmédia-divízió irányítója. 2004 után a klasszikus médiapiaci megoldások helyett az alternatív üzleti modellek felé fordul (e-commerce, mobilmédia). 2004-2005 között az Újmédia-divízió irányítása mellett a Teszvesz.hu aukciós portált akkoriban üzemeltető Sanoma-Payback Kft. ügyvezetője is volt. Tevékenységéhez kötődik többek között a Profession.hu, az Olcsobbat.hu, a Házipatika.hu és a Szállás.hu akvizíciója. 2010-2011 között a Sanoma prágai online tevékenységét is felügyelte. 2012-től saját céget alapított Valorem Consulting néven, amely elsősorban digitális értékteremtéssel és online stratégiával foglalkozik.

A Videoklinika.hu egészségügyi videoportál 2009 májusában indult. Saját gyártású videóinak száma már az első évben átlépte a 10 ezres határt, havi egyedi látogatónak száma 350-400 ezer között mozog. Az oldalon rendszeresen tartanak élő videokonzultációt az orvosi tudományos élet vezető szakemberei. 2012 januárjában a cég elindította a hasonló tartalomgyártási modellen alapuló Videokedvenc.hu állategészségügyi és szórakoztató portált, a “nagy testvérhez” hasonló, havi 200-300 ezer egyedi látogatóval. A cégcsoporthoz tartozik még a Kupongyár.hu közösségi vásárló oldal és a közösségi médiára szakosodott “MastMedia” divízió.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom