Kövess minket!

Karrier

Ezért olyan vonzóak az internetes konszernek a topmenedzserek számára

Egyre fontosabbá válik a márka- és média-know how a reklámokból fenntartott, Google-höz és Facebookhoz hasonló portálok számára.

Marianne Dölz egykori DACH-vezér facebookos kinevezése újabb bizonyítéka annak, hogy milyen vonzóvá váltak az internetes konszernek a főként klasszikus háttérrel rendelkező topmenedzserek számára is. A kinevezés azt is mutatja, hogy egyre fontosabbá válik a márka- és média-know how a reklámokból fenntartott, Google-höz és Facebookhoz hasonló portálok számára.

Mi a közös Marianne Dölzben, Oliver Rosenthalban és Philipp Misslerben? Mindannyian korán megismerkedtek munkájuk során a digitális médiával. Munkájukat azonban a klasszikus vállalatokban is tökéletesítették, és vezető pozíciókba jutottak: Marianne Dölz korábban az Initiative Media médiaügynökségnél, majd a Handelsblattot kiadó IQ Media Marketingnél ért el sikereket, Oliver Rosenthal az Ogilvy One ügyvezetőjeként dolgozott, Philipp Missler pedig a telekomos menedzseri poszt után a vállalat online értékesítőjéhez, az Interactive Mediához váltott. Végül mindhármukat a „Big Four” egyike szerződtette: Marianne Dölz a Facebookért felel Németországban, Ausztriában és Svájcban, Oliver Rosenthal a németországi Google kreatív ügynökségének vezetője, Philipp Missler pedig az Amazon Media Group Deutschland igazgatója lett.

A három topmenedzser példája elsőre légből kapottnak tűnhet. Valójában azonban csupán a jéghegy csúcsai: főként az ügynökségeknél és az értékesítési területen panaszkodnak egyre többen arra, hogy a fent említettekhez hasonló nagy konszernek szinte már túl nagy konkurensként lépnek fel a tehetségekért való harcban. Ebben az értelemben Dölz, Rosenthal és Missler példája egy olyan fejlődést mutat, mely tovább folytatódhat: egyre vonzóbb alternatívává válik a topmenedzserek számára a Google, a Facebook és társaik az „old economy”-val szemben.

Erről részben maga a klasszikus média is tehet. A print évek óta magával vívódik, már csak esküdöznek arra, hogy van jövőjük a magazinoknak és újságoknak, ígéretüket nem tartják be. Ez az önkínzás megkönnyíti a konkurens dolgát, így vesztessé válhat a nyomtatott sajtó a reklám-, illetve az olvasói és felhasználói piacon. Bár továbbra is a televízió a legnagyobb tömegmédium, a Netflixhez hasonló szolgáltatók egyre innovatívabbak és jövőorientáltabbak.

A klasszikus médiaháttérrel rendelkező online értékesítők éveken át imponáló növekedési rátákról számolhattak be. Azonban még ez a digitális növekedés is elbújhat a Google és a Facebook kecsegtető potenciálja mögött. A média területén és az ügynökségeknél dolgozók minimálbér és gyakornoki fizetés miatti kétségbeesett felkiáltásait szórakozottan veszik tudomásul az internet-mezőny vállalatai. Andreas Winiarski, a Samwer-Holding Rocket Internet szóvivője számára világos, hogy rosszul megfizetett kollégákkal nem lehet internetes márkát felépíteni: „A teljesítmény és a tehetség számít – és ezt tisztességesen meg kell fizetni”.

A fizetés persze fontos szempont a felső vezetők számára is. Bár a nagy internetes konszernek piaci hatalma részben algoritmusoknak és az adatgyűjtő, illetve rendszerező képességnek köszönhető, fontos az emberi tényező. Sok vállalat sikere abban rejlik, hogy évek óta megengedheti magának a legokosabbak begyűjtését. Ez természetesen sok pénzbe kerül. A forgalom és a tőzsdei árfolyamok azonban azt mutatják, hogy megéri emberekbe fektetni.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom