Kövess minket!

Karrier

Digitális átalakulás az OMD-nél

Új szervezeti struktúrát és digitális transzformációs törekvést jelentett be az ügynökség.

“A digitális jövő formálásának első fontos lépése, hogy az online világ minden területén magas szintű szakmai párbeszédet tudjunk folytatni partnereinkkel amellett, hogy a tradicionálisan sikeres üzletágaink és kompetenciáink továbbra is erősek maradnak. Továbbra is hiszünk abban, hogy a fejlődés kulcsa a szakmailag kiváló csapatunk és a folyamatos, élethosszig tartó tanulás.” Ennek szellemében Szabó Edina az újonnan létrehozott OMG ügyvezető igazgatói pozíciójában folytatja tovább pályafutását.

Új feladatköre szélesebb területet ölel fel: többek között a teljes médiaügynökségi csoport kereskedelmi stratégiájáért, médiavásárlási feltételek tárgyalásáért, az OMG aktuális és jövőben ügyfél igényekre szabott termék és szolgáltatás portfóliójának fejlesztéséért és árazásáért lesz felelős.

A stafétabotot Kosaras Klaudiának adja át az OMD ügyvezetői igazgatói székében. Mint írják, ő az egyértelmű választás, hiszen az itt töltött 13 év alatt mind az ügyfelek, mind a kollégák elismerését kivívva számos szép eredményt, szakmai díjat és elismerést tudhat magáénak.

Az OMD stratégiai átalakulásának középpontjában az új “Super Team” koncepció áll. “Kollégáink a klasszikus displaytől kezdve a programmatic vásárláson át a hirdetéskiszolgálásig a teljes online ökoszisztémát lefedve képesek lesznek hiteles, szakmailag megalapozott, ugyanakkor az ügyfél márkáját fókuszban tartott project-ek teljeskörű menedzselésére. Ennek alappillére a teljes cégcsoportra kiterjedő digitális képzési program, melyet januárban indítunk. A programmatic specialisták segítségével a “klasszikus” tervezők mély elméleti és gyakorlati tudást szereznek e területen, míg a programmatic specialisták elmélyülnek a display tervezés rejtelmeiben. Adserving területen is jelentősen bővítjük a szakértő kollégák körét, ezzel biztosítva az egységes tudást. Hiszünk abban, hogy nem a vásárlási mód a meghatározó az online médiatervezésben és vásárlásban, ezért olyan “all display” szakembereket képzünk, akik teljeskörű rálátással e területre a legjobb szakmai javaslatot tudják nyújtani” – áll a közleményben.

A jelenlegi öt ügyfél csoport a jövőben három csoporttá alakul, team-enként két senior kolléga vezetésével. Az ügyfél csapatok munkáját digitális és stratégiai divíziók támogatják Yasar Umut Digital Director és Néz Kata Strategic Director vezetésével.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom