Kövess minket!

Karrier

CO-OP Hungary: új vezérigazgató és gazdasági igazgató

Július 1-jétől Tóth Géza lesz a vezérigazgató, Groniewsky Dániel pedig a gazdasági igazgató.

Tóth Géza
Tóth Géza

Július 1-jével Tóth Géza személyében új vezérigazgatót neveztek ki a CO-OP Hungary Zrt.-nél. Az újonnan megválasztott vezető a cég irányítása mellett az új stratégia kialakításáért, a szervezeti struktúra átalakításáért valamint a gazdasági, társadalmi kapcsolatrendszer építéséért felel a jövőben.

A 46 éves szakember sokéves kereskedelmi szakmai múlttal rendelkezik; az Univer Coop Zrt. vezérigazgatói pozícióját töltötte be az elmúlt 5 évben. Azt megelőzően, több mint egy évtizedet dolgozott ugyanezen cégnél osztályvezetői, igazgatóhelyettesi, igazgatói, majd vezérigazgató helyettesi posztokon. Korábban a Tisza Füszértnél volt alkalmazásban a diploma megszerzését követően.

Tóth Géza a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, kereskedelmi karon szerzett diplomát 1990-ben.

Nyugdíjba vonul az eddigi gazdasági vezető

Groniewsky Dániel
Groniewsky Dániel

A Gróf Károlyi Sándor Gazdaságfejlesztési Nagydíjjal kitüntetett, közgazdász, könyvvizsgáló végzettséggel rendelkező Vadász Gusztáv szakmai pályafutása 1970-ben, a Mezőföldi egyesült ÁFÉSZ-nál kezdődött, könyvelési csoportvezetőként, osztályvezetőként, főkönyvelőként majd elnökként dolgozott éveken át. 1991-től a Skála Coop Rt.-nél, 2003-tól az Interfruckt Kft.-nél, majd 2007-től a CO-OP Hungary Zrt.-nél gazdasági igazgatói pozíciót töltött be mostanáig.

A szakember hat év után nyugdíjba vonult, utódjaként Groniewsky Dánielt nevezték ki a CO-OP Hungary Zrt. gazdasági igazgatójának, aki az elmúlt 3 évben gazdasági igazgató-helyettesi pozíciót töltött be a vállalatnál. Azt megelőzően, a vendéglátás területén gazdasági vezetőként dolgozott éveken át, illetve humán területen tevékenykedett, oktatott.

A gyakran változó jogszabályi környezetben a gazdasági igazgató feladata a CO-OP Hungary Zrt. és leányvállalatai operatív számviteli-, pénzügyi és munkaügyi folyamatainak irányítása, amellett, hogy közreműködik az országos szállítói keretszerződések létrehozásában és napi felügyeletében, valamint biztosítja egyes kiegészítő szolgáltatások országos beszerzését is. A szakember első diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte, amellyel párhuzamosan – a belgiumi UCL egyetemen – a CEMS MIM nemzetközi mesterképzés elvárásait is teljesítette. Ezt követően a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett két kiegészítő szakközgazdász végzettséget.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom