Kövess minket!

Karrier

Blaskó Nikolett lett a MAKSZ új elnöke

Mező Lászlóval, a Médiacom ügyvezetőjével szemben nyerte meg a választást.

December végén távozott pozíciójából Aczél László, a VMLY & R ügyvezető igazgatója, így a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségében is megszűnt elnöki státusza. A közel 60 ügynökséget tömörítő MAKSZ alapszabályzatának értelmében 30 napon belül kell új elnököt választani – áll közleményben.

A tagügynökségek 2019. január 17-én tartották meg rendkívüli közgyűlésüket, amelyen 90 százalékos szavazatrészvétel mellett, magas szavazattöbbséggel Blaskó Nikolett, az ACG ügyvezetője nyerte meg a választást kihívójával, Mező Lászlóval a Médiacom ügyvezetőjével szemben.

Blaskó Nikolett 2010 óta a MAKSZ szekcióvezető alelnöke, ahol számos szakmai kezdeményezés fűződik nevéhez, emellett felügyelőbizottsági tagja az ÖRT-nek és tagja az MRSZ új elnökségének is.

Blaskó Nikolett
Blaskó Nikolett

„Amióta csak részt veszek a MAKSZ munkájában, leginkább olyan feladatokba folytam bele, olyan projekteket generáltam vagy vezettem, amelyek az ágazat érdekeinek érvényesítését, a szakma reputációjának emelését célozták. Ilyen volt a beszerzési útmutató kidolgozása, a  tenderkoordináció bevezetése, az iparági ranglista, vagy az árazást segítő rezsióradíj kalkulátor és a kutatási white paper létrehozása” – nyilatkozta Blaskó Nikolett.

Úgy vélem, az elmúlt években alapvetően jó irányba indult el a szervezet, de még nagyon sok a tennivalónk. Az ügynökségi szektorban egyfajta identitás válság érzékelhető, helyünk, szerepünk az ügyfelek fejében már nem egyértelmű, alkotóból sokszor végrahajtó státuszba minősülünk, alapérdekeinket sem tudjuk érvényesíteni, egyre magasabb bér és működési költségek mellett egyre alacsonyabb árakon vagyunk kénytelenek dolgozni. Ennek következtében évről-évre többen  hagyják el a szakmát, rengeteg fiatal megy külföldre jobb feltételkért, lehetőségekért. A helyzet megoldásához a korábbiaknál erősebb szakmai összefogásra és érdekképviseletre van szükség, amihez a szövetség megújítása mellett, új tagok bevonása, a reprezentivitás növelése, aktívabb jelenlét és célirányosabb szakmai projektek létrehozása a feladatunk. Ezen fogunk dolgozni a szövetségben a következő 1,5 évben” – mondta az új elnök.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom