Kövess minket!

Karrier

Az RTL vezére a legbefolyásosabb

Megint Dirk Gerkens került a médiás toplista élére, melyet az RTL egyébként is ural: az első tízben hárman vannak. Hátrébb sok volt viszont a változás.

Dirk Gerkens

Ötödik alkalommal állították össze a legbefolyásosabb mnédiások toplitáját, melyet a Media Hungaryn mutatott be a Marketing&Média. Az első helyen nem volt változás: a listát továbbra is Dirk Gerkens, az RTL Klub vezére vezeti. A ki- és belépők száma viszont rekordot döntött: idén 14 új név került a listára.

Az RTL – lévén a legnagyobb médiacég – hagyományosan erős a listán, idén is három vezetője került az első tízbe: Vidus Gabriella kereskedelmi igazgató (egyben az r-time ügyvezetője) ezúttal az ötödik helyig jutott, míg Kolosi Péter programigazgató a 8. helyen zárt. A rivális TV2 részéről csak Simon Zsolt szerepel az első tízben, igaz, ő rögtön a második. Az sokat elmond a két médiacég versenyhelyzetéről, hogy a top50-ben sem találunk több TV2-es szakembert.

A legelőkelőbb helyen jegyzett médiaügynökségi vezető Somlói Zsolt: a MindShare ügyvezetője a negyedik helyen végzett. Mellette a top10-be Németh Béla, az Initiative első embere került be. Az első tízben nincsen ügyféloldali szakember, ebből a társaságból a legelőrébb Horváth-Magyary Nórát, a K&H kommunikációs igazgatóját találjuk, ő a 22. Ami a “szürke eminenciásokat” és a hatósági embereket illeti: Szalai Annamária kiesett a top10-ből (11.), bejött viszont Simicska Lajos, aki a 7. helyen szerepel.

Az első tíz helyezett

1. Dirk Gerkens/RTL Klub, vezérigazgató

2. Simon Zsolt/TV2, vezérigazgató (A Simon Zsolttal korábban készült rádióinterjúnk elérhető ezen a linken.)

3. Bayer József/Axel Springer, ügyvezető igazgató

4. Somlói Zsolt/MindShare, ügyvezető igazgató (A Somlói Zsolttal korábban készült interjúnk elolvasható itt.)

5. Vidus Gabriella/r-time ügyvezető igazgató, RTL Klub kereskedelmi igazgató (A Vidus Gabriellával készült rádióinterjúnk meghallgatható itt.)

6. Mihók Attila/Ringier ügyvezető igazgató, Népszabadság vezérigazgató (A Mihók Attilával készült rádióinterjúnk meghallgatható ezen a linken.)

7. Simicska Lajos

8. Kolosi Péter/RTL Klub, programigazgató és Szabó György/Sanoma Media, vezérigazgató (Szabó Györggyel készült rádióinterjúnk elérhető itt.)

10. Németh Béla/Initiative Budapest, ügyvezető igazgató (A vele készült interjúk elérhetőek itt és itt.)

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom