Kövess minket!

Karrier

Az első akkreditált magyar pr-szakember Angliában

Sztaniszláv András, az MPRSZ nagykövete, lett az első okleveles magyar pr-szakember Angliában azáltal, hogy elnyerte a Chartered Institute of Public Relations (UK) akkreditált státuszát.

A Chartered Institute of Public Relations az Egyesült Királyság meghatározó pr-szervezete, több mint 10.000 taggal. A szövetség 1987-ben nyerte el az angol királynőtől a „chartered” státuszt, amelyet olyan szervezetek kaphatnak, akik nagy hangsúlyt fektetnek a folyamatos szakmai továbbképzésre tagjaik számára.

A CIPR 2015 szeptemberében kötött stratégiai együttműködési megállapodást a Magyar PR Szövetséggel. A megállapodás keretet ad a szakmai ismeretek, jó gyakorlatok megosztásának, megkönnyíti a szakmai anyagokhoz való hozzáférést és az MPRSZ tagjai számára elérhetővé teszi a Chartered Public Relations Practitioner (Okleveles pr-szakember) minősítés megszerzését.

Sztaniszláv András, aki az MPRSZ egyik nagykövete, több mint 2 éve lépett be a CIPR-ba, azóta folyamatosan teljesítette a szakmai fejlődéshez szükséges képzéseket (CPD pontrendszer). Pontokat képzésekkel, a szervezet munkájában való részvétellel, etikai teszt eredményes kitöltésével lehet szerezni; bizonyos pontszám teljesítése esetén a tag elnyeri az akkreditált státuszt.

„Komoly eredménynek tartom az akkreditációt, mert valóban elvárja a folyamatos szakmai fejlődést. Rengeteg lehetőség van pontok gyűjtésére, így mindenki fel tud állítani saját magának egy programot, amelyet évek alatt teljesít. Munkáim és érdeklődésem miatt én elsősorban a nemzetközi know-how-ra és kapcsolatrendszerre, valamint a stratégiai gondolkodásra helyeztem a hangsúlyt. Ez pedig lehetőséged ad, hogy magyarországi ügyfelek nemzetközi terjeszkedését segítsem a külföldi tudás és piacok ismeretével” – mondta el Sztaniszláv András.

Lakatos Zsófia, a Magyar PR Szövetség elnöke hozzátette: „Elismerésnek tartjuk, hogy egy nagy tapasztalattal rendelkező szakember munkáját külföldön is értékelik. András segítségével kidolgoztuk a két szövetség közötti együttműködés kereteit a tavalyi évben, így tagjainknak számos lehetőségük lesz igénybe venni az angol szövetség tudásbázisát. Az akkreditációt fontos szakmai elismerésnek tekintem és továbbra is számítok András munkájára, hogy a megállapodást komoly tartalommal tudjuk megtölteni, amely hozzáadott értéket biztosít az MPRSZ tagjai számára.”

Sztaniszláv András stratégiai kommunikációs tanácsadó, több mint 15 év tapasztalattal. Hazai nagyvállatok mellett dolgozott stratégiai tanácsadóként. Évek óta Angliában él, két éve tagja a brit szövetségnek. Több mint egy éve a nemzetközi tagozat rendezvényekért felelős elnökségi tagja. Munkáját 2015-ben a szövetség elnöke elismerő levélben köszönte meg. A szakember jelenleg ingázik London és Budapest között, több hazai vállalatnak segítette az angol piacra való bejutását. 2015-ben a Magyar PR Szövetség elnöksége felkérte nagyköveti tisztségre, András ennek részeként építi újra a hazai szövetség nemzetközi kapcsolatait.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom