Kövess minket!

Karrier

Ambruszter Géza a Gemius élén

Az új vezető a Carnationtől érkezett, ahol másfél évig töltötte be a médiavezetői pozíciót.

A több mint 20 országban jelen lévő vállalatcsoport Amruszter Gézát nevezte ki a Gemius Hungary élére, miután Ács Tamás, a cég alapító projektvezetője ez év márciusától a nemzetközi csapatban folytatta pályafutását, a gemiusDirectEffect ügynökségi adszerver termékmenedzsereként. Ezt követően Wimmer Tamás vette át az ügyvezetői feladatokat, de alig egy hónap múlva távozott is.

Az új ügyvezető igazgató több mint 12 éves online szakmai pályafutása során a telekommunikációs szegmens meghatározó vállalatainál tevékenykedett kiemelt feladatkörökben: a Matávnál (ma Magyar Telekom) négy évig mint média- és stratégiai menedzser, majd a T-Systemsnél mint projektmenedzser, a Pannonnál (ma Telenor) pedig két évig volt business analyst.

Ügyféloldalon szerzett tapasztalatait a szakember 2007-től napjainkig elsősorban ügynökségi oldalon kamatoztatta. Az OMD-nél (Omnicom Group) szenior digitális médiatervezőként olyan ügyfeleken dolgozott, mint a Vodafone, a Citroën, a Henkel, vagy a Cetelem. Innen a ZenithOptimediához (Publicis Groupe) hívták, ahol megalapította és három évig vezette a csoport digitális divízióját, a Zed digitalt, főbb ügyfelei pedig a Toyota, a Sanofi-aventis, a British Airways, a Nestlé, ill. az Electrolux voltak. Ebben a pozícióban úttörőként tette meg azt a lépést, hogy összevonta az offline és online médiatervezést oly módon, hogy az offline tervezőket kiképezte a digitális médiatervezés rejtelmeire. A Gemius Hungary cégvezetői pozíciójába a Carnation Grouptól érkezett, ahol másfél évig töltötte be a médiavezető pozíciót. Itt már nemcsak a digitális, hanem az offline megjelenésekért is felelt (főbb ügyfelek: Coca-Cola, Telenor).

Ambruszter Géza évek óta vesz részt több szakmai közösség munkájában is: dolgozik az IAB Hungary (Interactive Advertising Bureau) oktatási, ill. mobil munkacsoportjában, továbbá tagja volt a hazai online közönségmérésre tendert kiíró bizottságnak, majd a nyertest felügyelő gIA Szakmai Bizottságnak is.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom