Kövess minket!

Karrier

Akik a GDP 5 százalékán ülnek

Nyolc évvel alapítása után Magyarország legnagyobb üzleti klubjává nőtte ki magát a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége (MVÜK), amelyhez már több mint 700 magyar vezető csatlakozott.

Sokan azt gondolják, hogy az üzleti klubok kizárólag üzletkötésre valók, pedig ennél sokkal többről van szó. Az Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége (MVÜK) alapítói néhány éve azt ismerték fel, hogy a cégek vezetői rendszeresen ugyanazokkal a problémákkal küzdenek és bizony a hétköznapokban nem mindig találnak könnyen megoldást rájuk. Azt is észrevették, hogy egy jól működő üzleti közösség ugyanakkor képes megadni ezekre a kérdésekre, problémákra a válaszokat – áll közleményben.

A bizalmon alapuló üzleti közösségekben a vezető nem érzi magát magányosnak, lehetősége van megbeszélni másokkal üzleti problémáit, valamint best practice-eket tanulhat. Ezenkívül persze az üzleti klubokat sok vezető használja stratégiai együttműködő partnerek szerzésére, vagy éppen megbízható beszállítók-, illetve vevők megtalálására is. Láthatóan egyre több vezető érti, szereti, amit egy ilyen vezetői közösségtől kap, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az üzleti klubok közül először Magyarországon – 2018-ban – az MVÜK Zrt. tagdíj-árbevétele átlépte a 300 millió forintot, és ezzel piacvezető lett.

A siker többek között annak is köszönhető, hogy olyan szolgáltatást nyújtanak, amit mások nem. Egész évben a tagság számára rendelkezésre áll például egy 5 fős csapat, amelynek tagjai úgynevezett Business Connect-eket hoznak létre, vagyis igény szerint a cégeket összekötik egymással, illetve üzleti problémákra keresnek megoldásokat. Mindezt teszik a közösségen belüli és a közösségen kívüli cégekkel egyaránt. Ilyen üzleti összekötésből több, mint négyezret sikerült az elmúlt évben véghez vinni.

Ma már olyan cégek képviselői látogatják rendszeresen az MVÜK rendezvényeit, mint például Auchan, Batz, Bisnode, Mapei, MKB, Qatar Airways, Uniqa, UPC, Waberer’s, Wellis, Xerox, stb.,

A legnépszerűbb hagyományos networking találkozókból évente 50-60 is megrendezésre kerül, körülbelül 1000 vezető részvételével. Ezeken a rendezvényeken 6-7 fős asztaloknál folyik a munka, amelyet mindig profi asztalmoderátorok vezetnek, és kicsit úgy működik, mint egy rapid randi, hiszen a vezetők egy délelőtt alatt több asztalnál is ülnek és legalább 25-30 másik vezetővel tudnak beszélgetni, megismerkedni. A formátum ma már annyira sikeres, hogy sok nagyobb cég veszi igénybe a módszertant saját vevőtalálkozói lebonyolítására.

A széles rendezvénypalettán megtalálhatók még a stratégiai work-shopok, vezetői estek, gastro estek, ipari beszállítói meet-up-ok, MVÜK Café problémamegoldó workshop-ok és az egyre sikeresebb MVÜK Női Klub.

A közösség még növekedési fázisban van, de 500 tagvállalatnál az alapítók meghúzták a határt, mert mint mondják, az még egy kezelhető üzleti közösség és szeretnének tagjaik számára minél jobb szolgáltatást nyújtani. Ha ilyen ütemben fejlődnek, akkor erre már nem is kell sokat várni.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom