Kövess minket!

Karrier

Aczél László távozik VMLY&R éléről

Feladatait Palincsár László veszi át, aki vezérigazgatói pozíciója mellett megtartja a Team Redben és Team Red Mediaban betöltött ügyvezetői szerepét is.

Aczél László karrierjét gyakornokként kezdte a Y&R-nál 1995-ben, majd az elmúlt két évtizedben az account ranglétra különböző fokain át vezetett az útja az ügyvezetésig 2007-ben. 2015-ben vezérigazgatóként a Y&R Group cégcsoport vezetését vette át. A cégvezető emellett Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségének elnöki pozícióját is betöltötte nyolc éven át.

A Médiapiac kérdésére, hogy a MAKSZ elnöki pozíciójáról is lemond-e, azt válaszolta:

Igen, az a Younghoz kötődik, tehát le kell mondanom róla, rendkívüli tisztújítás lesz!

Palincsár László 23 év tapasztalattal rendelkezik az iparágban kreatív és média oldalon egyaránt, magyar és svéd ügynökségeknél. Az elmúlt négy évben a Team Red és Team Red Media cégeket vezette, ahol megerősítette az ügynökség vezető szerepét a Vodafone márkán, valamint új ügyfelekkel is bővültek, többek között a Media Markt-tal.

Aczél László elmondta:

Hálás vagyok, hogy a Y&R ennyi éven át támogatott és ilyen sikereket értünk el együtt. Gyakorlatilag együtt nőttünk fel a hazai céggel és ezért mindig kivételes helye lesz a szívemben, mint az első munkahelyem és a második otthonom. 23 év után azt gondolom bőven kivettem a részem a cégen belüli átstruktúrálásokból és változásokból, ezért most egy jó hosszú pihenést utaltam ki magamnak. Eközben folyamatosan nyitva tartom a szemem az iparágon belül és kívül zajló változásokra. Millió és egy ötletem van már – korai lenne arról beszélni, hogy elmegyek padel vagy gasztrónyugdíjasnak.

Andrew Dimitriou, a VMLY&R európai Elnöke megerősítette: „A budapesti Y&R mindig is a hálózatunk egyik legsikeresebb tagja volt. Amellett, hogy Aczél vezetése alatt megduplázták a forgalmat és az év ügynöksége címet megnyerték háromszor, a legtöbb cannes-i oroszlánnal is ők rendelkeznek és az Effien is mindig sikeresek voltak. Sajnáljuk, hogy László távozik, de mindketten megértjük, hogy semmi sem tarthat örökké. Evvel együtt üdvözöljük Palincsár Lászlót ebben az új szerepben, aki kétséget kizáróan bizonyította rátermettségét mind kreatív mind média oldalon. Vezetésével biztosak vagyunk abban, hogy az eddig teljesítményt egy új szintre emelhetjük és a VMLY&R további komoly sikereket ér majd el rövid és hosszútávon egyaránt.”

Palincsár László hozzátette:

Nagyon megtisztelő, hogy felkértek egy olyan cég vezetésére, amely ilyen sikereket ért el és ilyen dicső múlttal rendelkezik. Építeni fogunk az elért eredményekre, miközben a fókusz már egyértelműen a jövőn van. Bízom a munkatársaimban, komoly hitem van a szaktudásukban és fantasztikus ügyfélkörrel rendelkezünk. Az újjá alakuló VMLY&R hálózat révén új megközelítéseket hozunk be a piacra és olyan megoldásokat, amelyek a digitalizált világban sikerre viszik az ügyfeleinket és márkáikat. A célom az, hogy a VMLY&R egyértelműen a vezető legyen a hazai piacon az okos, digitális fókuszú, gyors reagálású és megoldásorientált cégek között.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom