Kövess minket!

Karrier

A Rakuten Viber Anna Znamenskaya-t nevezte ki CGO-nak

Most először egy orosz szakember felel majd a Viber nemzetközi újításaiért.

A szakember több mint 15 éven át töltött be szenior pozíciót a mobil- és webtechnológia világában. A Viberhez történő csatlakozást megelőzően az Apple regionális vezetője volt Oroszországban és a Független Államok Közösségében, ahol az App Store, iTunes és egyéb szolgáltatások üzleti teljesítményéért és marketingjéért felelt. Korábban a nemzetközi telekommunikációs technológiákkal foglalkozó vállalat, a VEON, valamint a Mindshare nevű globális médiacég igazgatói tisztségét töltötte be. Ugyancsak vezérigazgató volt a Tinkoff Digitalnál, valamint társalapítóként jegyzik nevét az ivi.ru videóportálnál.

“A Rakuten Viber egy dinamikus vállalat, amelynek tevékenysége az egyik legígéretesebb a saját területén” – kezdte Znamenskaya. “Nemcsak üzenetküldő alkalmazás, hanem egy szociális és médiaplatform is, amely lehetővé teszi a kapcsolattartást a világ bármely tájáról, ezenfelül érdekes tartalmakat szolgáltat. A Viber nemzetközi szakemberekből álló csapatához való csatlakozás számomra nagyon fontos lépés, mivel a vállalat továbbra is vállalkozó szellemet képvisel a Rakuten nemzetközi holding részeként. Azáltal, hogy a szolgáltatásokat folyamatosan fejlesztjük és lokalizáljuk, arra törekszünk, hogy a világ legfontosabb regionális piacain növeljük közösségünket és megőrizzük vezető pozíciónkat, hiszen ezen a tíz piacon a legerősebb a verseny” – mondta el az új CGO.

“Örülünk, hogy a Rakuten Vibernél üdvözölhetjük Anna-t, aki az első orosz globális vezető a vállalatunknál” – kezdte a Viber vezérigazgatója, Djamel Agaoua. “Ez fontos lépés a Viber számára, hiszen így megmutathatjuk az orosz piac és gondolkodásmód fontosságát vállalatunkban. Anna szerte a világon a Viber vezető csapataival fog együttműködni, és biztos vagyok benne, hogy elősegíti a márkánk növekedését és a szorosabb kapcsolatok kiépítését az új és meglévő felhasználókkal” – mondta el a vezérigazgató.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom