Kövess minket!

Karrier

A Maxus nemzetközileg támogatja a nők karrierépítését

A „Walk The Talk” elnevezésű program a női munkavállalók és vezetők közötti párbeszédre, valamint a tapasztalatcserére helyezi a hangsúlyt.

A World Economic Forum idei Global Gender Gap riportjából kiderült, hogy globális szinten a nők és a férfiak fizetése között átlagosan 19%-os az eltérés. Ez alól Magyarország sem képez kivételt, ahol a juttatások közötti eltérés átlagosan 33% a férfiak javára, és amely eredménnyel hazánk egyúttal sereghajtó az Európai Bizottság idei felmérése szerint. Az eltérés a felsővezetői pozíciók átvilágítása során ugyancsak szembetűnő, hiszen a világ top vállalatainál a női felsővezetők aránya mindössze 4,6%.

Ezen riasztó adatok miatt döntött úgy Lindsay Pattison, a Maxus Global nemzetközi vezérigazgatója, hogy felmérést indít a vállalat globális hálózatában. A belső vizsgálat feltérképezte a fizetésbeli különbségeket, áttekintette a helyi ügynökségeknél alkalmazott atipikus foglalkoztatási formákat, de kitért a kismama-kispapa szabadságolási politikákra is.

A felmérésből kiderült, hogy a vállalatnál a női vezetők aránya 40%, a női felsővezetők aránya azonban ettől jelentősen elmarad (24%). Noha ezek az eredmények meghaladják a világ vezető vállalatainak mutatóit, Lindsay Pattison fontosnak tartotta egy olyan program elindítását, amely a nők hosszú távú karrierépítését segíti: „Az a célunk, hogy megreformáljuk az elavult gyakorlatokat, és hogy arra ösztönözzük a női munkavállalókat, merjenek előre lépni. Ehhez pontos képet kellett alkotnunk azokról a vállalati és kulturális korlátokról, amelyek akadályozzák őket a szakmai kiteljesedésükben. A »Walk The Talk« nevű programunkat belső felmérésünk eredményei alapján dolgoztuk ki, és a nők karrierépítésének gyakorlati aspektusára helyezi a hangsúlyt.”

A „Walk The Talk” egy egyedi tréningsorozat, amely nevében is azt fejezi ki, nem elég beszélni a nők foglalkoztatásáról, hanem tettekkel kell elhozni a változást. A vállalat Londonban, Bangkokban és New Yorkban rendezett két napos találkozót munkatársnői számára.

A tréningen két professzionális coach tartott az ügynökség szenior és menedzser pozíciót betöltő női dolgozóinak előadásokat, foglalkozásokat. A program nem csak összefogásra és karrierrel kapcsolatos párbeszédre ösztönözte a résztvevőket, de lehetőséget biztosított arra is, hogy megosszák egymással piaconként eltérő tapasztalataikat.

Nehéz Viktória, a Maxus Hungary médiamenedzsere hozzátette: „Vállalatunk helyi szinten is kiemelt figyelmet fordít a nemek közötti egyenlőségre, és hogy támogassuk munkatársnőink előrelépését. Lényeges azonban, hogy nem elméletek vagy módszertanok gyártására törekszünk, hanem valós megoldásokkal kívánunk szolgálni – ennek a szemléletmódnak jó példája a »Walk The Talk« is. Az a célunk, hogy egyenlő feltételeket biztosítsunk nőknek-férfiaknak egyaránt, és erre szeretnénk ösztönözni a szektor más szereplőit is. Kollégáink kiválasztása során az elsődleges szempontunk mindig a szakmaiság, hiszen a legjobbakra van szükségünk.”

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom