Kövess minket!

Karrier

A jövő munkavállalói

A most felnövő digitális generáció nem csak az online, de az offline teret is egyre jobban meghódítja: ma már jelen vannak a munkaerőpiacon és a cégek ügyfeleiként egyaránt. Dinamizmusuk, mobilitásuk és a technológiai igényük azonban új megoldásokat kíván a cégek részéről.

A rádiónak még 38, a tévének 13, a Facebooknak viszont már alig 2 évre volt szüksége, hogy elérje az 50 millió felhasználót – a számok jól mutatják, hogy milyen rohamtempóban változik a világ körülöttünk.

A most felnövő korosztály, ahogyan a fiatalság mindig is, dinamikus, tele van energiával, tetterővel, és mint a fény, saját utat tör magának. A K&H társadalmilag felelős vállalatként ezért olyan kezdeményezéseket valósít meg, amelyek a most felnövő korosztály dinamizmusához igazodnak, és könnyebb, gyorsabb, kényelmesebb megoldásokat kínálnak

– mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Több mint 4000 munkatársunkkal arra törekszünk, hogy pénzügyi és társadalmi tevékenységünkkel egyaránt a jövő társadalmának álmait és értékeit építsük. Négy kiemelt felelősségvállalási területünkön – vállalkozásösztönzés, pénzügyi oktatás, környezetvédelem, és egészség – ezért tovább folytattuk átfogó, hosszú távú programjaink megvalósítását. Figyelmet fordítva eközben arra is, hogy olyan vonzó, korunk igényeinek megfelelő munkahelyi környezetet alakítsunk ki a fiatal generáció számára, ahol folyamatosan új ismereteket, tapasztalatokat szerezhetnek. Az eredmények magukért beszélnek, hiszen egyre több fiatal tehetség képzeli el szakmai jövőjét nálunk. Tavaly például 130 ezren látogattak el karrieroldalunkra, és közel 400 Y és Z generációs kollégával bővült szakmai csapatunk

– hangsúlyozta ki Horváth Magyary Nóra.

„A jövő generációjának tudatos pénzügyi gondolkodása érdekében indított K&H Vigyázz, kész, pénz! általános iskolás diákoknak szóló oktatási programunkat és vetélkedőnket a 2017-2018-as iskolaévben nyolcadik alkalommal rendeztük meg, amelyen több mint 8100 tanuló mérte össze tudását. Emellett a fiatalok pénzügyi ismereteinek szélesítése érdekében 8 Youtube vloggert kértünk fel, hogy az ő nyelvükön, egyszerűen és közérthetően beszéljenek alapvető pénzügyi témákról. A gyermekegészségügy elkötelezett támogatójaként a K&H gyógyvarázs program keretében 2004 óta több mint 626 millió forint értékben, összesen 416 alkalommal kaptak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek. Mindeközben 3 új támogatottal bővült a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogramunk, és csak az elmúlt évben közel 19 ezer sportolni vágyó vett részt tömegsport rendezvényeinken” – tájékoztatott Horváth Magyary Nóra.

A K&H több mint 30 éves szakmai hátterével segíti, hogy a kreatív ötletekből megvalósulhassanak a jövő vállalkozásai. A tavaly indult Start it @K&H inkubátor a legkritikusabb pillanatban nyújt segítséget a hazai startupok számára: az ingyenes vállalkozói infrastruktúra mellett folyamatos képzést, dedikált iparági mentorokat és nemzetközi kapcsolatrendszert kínál a startupok igényeihez igazodóan, velük együtt gondolkodva – írják a közleményben.

Pénzügyi közvetítő szerepünknek köszönhetően nagy hatással vagyunk arra a környezetre, amelyben társadalmunk él. Ezért célunk az, hogy megfelelően reagáljunk a társadalom környezeti igényeire, és hozzájáruljunk ahhoz, hogy a társadalom tagjai ma is és a jövőben is teljes életet élhessenek. Így 2017-ben már 20 zöld fiókunk működött, amelyek jellemzője, hogy nincs direkt fosszilis energia felhasználásuk. Székházunkban pedig napelemes rendszer került kialakításra összesen 170 napelem panellel. Mindemelett papírfelhasználásunkat az előző évhez képest több mint 45 tonnával, azaz 12 százalékkal csökkenteni tudtuk

– tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom