Kövess minket!

Karrier

A Financial Times-tól a kockázatkezelésig – a corvinusos mesterszakok elvégzése után kínált pozíciók

A Budapesti Corvinus Egyetemen található keresztféléves mesterszakok nem csupán toplistás reputációval rendelkeznek: a legizgalmasabb pozíciók e szakok elvégzése után szerezhetők meg akár itthon, akár külföldön.

A BCE Kelet-európai viszonylatban top 10-es, világviszonylatban pedig top 100-as mesterszakokkal is rendelkezik, 5 kontinensen több mint 300 partnerintézmény vár diákjaira tanulási vagy gyakorlatszerzési lehetőségként. A corvinusos mesterszakos képzések pedig már magukban hordoznak egyfajta izgalmat: gyors gyakorlati beépülés, valós vállalati projektek és a kettősdiploma-program lehetősége, viszont a mesterszakok után megszerezhető pozíciók még több kihívással rendelkeznek.

A Financial Times és a Vezetés és szervezés

A vállalatok nagyjai innen kerülnek ki: akár belső munkatársként, akár külső tanácsadóként, mint üzletfejlesztő, stratégiai elemző, professzionális projektvezető, folyamatmenedzser vagy HR-szakértő.

Ezt a képzést Magyarországon egyedüliként válogatta be a Financial Times a 100 legjobb menedzsment mesterszak toplistájának tagjai közé.

Az oktatásban itt is fontos szerepet játszanak a valós vállalati projektek és ezen a szakon is lehetőség van a CEMS nemzetközi képzésében, vagy a Passaui Egyetem kettősdiploma programjában részt venni.

CFO, Trend forecast, krízis-, és kockázatkezelés

A Corvinus Ellátásilánc-menedzsment mesterszak – ami a best-masters.com listája szerint a világ 72. legjobb ellátásilánc-menedzsment szakja – széleskörű elhelyezkedési lehetőséget kínál: nagyvállalatoknál, kis- és középvállalkozásoknál folyamatfejlesztőként, készletgazdálkodási vezetőként, supply chain plannerként, vagy akár kereslettervezőként is elhelyezkedhetsz – piaci trendek előrejelzését készítheted el matematikai modellek segítségével – írja az egyetem leendő hallgatóinak.

A BCE-n található Pénzügy mesterszak az ország legjobb pénzügyi szakja: a best-masters.com ranglistája szerint Kelet-Európa 10. legjobbja a pénzügyi mesterszakok közt . A végzett hallgatók befektetéselemzőként, kockázatkezelőként vagy kríziskezelőként helyezkedhetnek el bankoknál, pénzintézeteknél, állami szerveknél.

A képzés során pedig olyan nagy cégekkel működhetnek együtt a diákok, mint a Deloitte, a Citibank vagy a Morgan Stanley.

A nemzetközi üzleti szféra és annak vezető pozícióinak nagyjai, mint pl. a Chief Financial Officer (aki a vállalat pénzügyeiért felel), a Számvitel szakról érkeznek. Ezen a mesterszakon van lehetőség duális képzésben is részt venni, ahol az egyetem kiemelt partnerei az Ernst&Young, a KPMG, a PWC és a Deloitte. Ehhez hasonló a nemzetközi adózás mesterszak, ami Magyarországon csak a Corvinus Egyetemen érhető el, és a nemzetközi adótanácsadó cégek kompetenciáihoz igazodik.

A vállalkozás és a márkaépítés szépségei

A marketing mesterszakon mindent oktatnak, ami a fogyasztókkal kapcsolatos: hogyan gondolkoznak, mit értenek fogyasztói élmény alatt és a big data, illetve az adatvizualizáció sajátosságait is megtanulhatják a diákok. A hallgatók elhelyezkedhetnek márkamenedzserként, médiatervezőként vagy insight kutatóként feltárhatják a fogyasztók gondolkodását, illetve a képzés során a hallgatók részt vehetnek céges kurzusokon, többek között a Starschema és a Procter&Gamble közreműködésével, illetve olyan egyedi tárgyakat tanulhatnak, mint a Design és identitás.

A vállalkozásfejlesztés szakról pedig olyan hallgatók kerülnek ki, akik képesek lesznek kis- és középvállalkozást alapítani, vagy üzletfejlesztési, tanácsadói feladatokat ellátni. A szak különlegessége ráadásul, hogy saját szakkollégiummal rendelkezik (Vállalkozásfejlesztési klub) és részvételi lehetőséget biztosít a CEMS diplomaprogramban is.

 

A fenti hét mesterszak közül mindegyik szerepel a BCE keresztféléves mesterképzései közt. A keresztféléves mesterszakokra való jelentkezés határideje 2020. november 15.

 

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom