Kövess minket!

Karrier

A Discovery átalakítja régiós működését

Az új EMEA-szervezetben Jamie Cooke vezeti a közép- és kelet-európai, közel-keleti és afrikai térséget.

A Discovery több piacának működését is összehangolja az Európát, Közel-Keletet és Afrikát is magában foglaló régióban. Az új szervezet segít a digitális átalakulás felgyorsításában, a hatékonyság növelésében és az új beruházások ösztönzésében a közvetlen fogyasztói üzletágakban.

„Szisztematikusan azon dolgozunk, hogy ésszerűsítsük működésünket, megtaláljuk a szinergiákat és növeljük a hatékonyságot az EMEA-térségben. Az évek során hosszú utat tettünk meg, és ezzel a szerkezetátalakítással is tovább haladunk a karcsúbb működési modell felé. A know-how és a cégméretből származó előnyök kihasználásával képesek leszünk a döntéshozatalt ésszerűsíteni, és gyorsabban, a jövőbeli üzleti lehetőségekre összpontosítva dolgozni” – mondta Kasia Kieli, a Discovery EMEA elnök-vezérigazgatója.

Az új EMEA-szervezetben Jamie Cooke vezeti a közép- és kelet-európai, közel-keleti és afrikai térséget. Cooke korábban az EMEA térségben töltött be vezető pozíciót (SVP Chief of Staff). Ezzel egy időben James Gibbons feladatai kibővülnek, és az Egyesült Királyság piacai mellett az északi piacokat is vezetőként irányítja (GM for UK & Nordics). A 2019 óta Svédországot irányító Nicklas Norrby – közvetlenül James Gibbonsnak beosztva – ezentúl a teljes északi régióért felel. Emellett egyéb térségek működését is egyesítik: a Benelux régiót és Németországot ezentúl Susanne Aigner (GM Germany & Benelux), Spanyolországot és Franciaország pedig Antonio Ruiz (GM Iberia & France) vezeti. Leah Hoopert a közvetlen fogyasztói szolgáltatások növekedéséért és stratégiájáért felelős nemzetközi alelnökké (SVP D2C Growth & Strategy International), Espen Skolandot pedig az EMEA régió kommunikációért felelős alelnökévé nevezték ki.

A szintén a Discovery tulajdonában lévő lengyel televíziós hálózat, a TVN vezérigazgatója, Piotr Korycki távozik a Discoverytől. Az ő feladatait Kasia Kieli, a Discovery EMEA elnök-vezérigazgatója veszi át.

„Ezúton is szeretném megköszönni Piotr Korycki, illetve a korábbi régiós vezetők, Alco De Jong, Laurent Prud’homme és Amanda Turnbull eddigi kemény munkáját. Minden jót kívánok nekik a jövőbeni feladataikhoz” – tette hozzá Kasia Kieli.

A CEEMCA régió (Közép- és Kelet-Európa, mediterrán térség, Közép-Ázsia), Oroszország, a Közel-Kelet és Afrika, illetve a Pay TV csapat feladatait összevonják. Jamie Cooke továbbra is helyettesíti a szülési szabadságon lévő Victoria Daviest (SVP, GM Discovery CEEMCA).

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom