Kövess minket!

Karrier

Talent menedzsment cégbe fektet Yvonne Dederick

A talent menedzsmenttel foglalkozó Grandioso új szakmai és pénzügyi befektetővel bővül, egyben nemzetközi vizekre evez.

Talent menedzsment céghez érkezett szakmai és pénzügyi befektetőként Yvonne Dederick. Az eredetileg Grandioso Event–Star–Talent Management Kft. néven indult céget két médiaszakember, Kele Eszter és Szilágyi Adrienne alapította 2015 októberében. Most, másfél évvel az indulás után az új befektető nemzetközi kapcsolataival és tapasztalatával új távlatokat nyithat a cég és az ügyfelek előtt.

Yvonne Dederick tudatosan kereste a befektetési lehetőségeket, olyan fiatal, induló vállalkozásokat, amelyeket lelkes, elszánt és tudatos munkával, az alapítókkal közösen növekedési pályára tud állítani. Így talált rá a Grandiosora is. „A tehetséggondozás mindig szívügyem volt, ezért is támogattam már a TV2 Csoportnál is az ilyen jellegű tevékenységet, a Süss Fel Nap programban például tehetséges gyerekeket juttattunk jövőjüket érintő lehetőségekhez. A Grandioso International Managementtel terjeszkedni szeretnénk nemcsak itthon, hanem külföldön is. Nemzetközi márkát építünk, széleskörű lehetőségeket nyitunk hazai ügyfeleink számára, és a tervek szerint külföldi előadókat is felkarolunk a jövőben. Vannak és lesznek más befektetéseim, más területeken is, de úgy érzem, érzelmileg ez áll hozzám a legközelebb.”

A cég a társulást követően Grandioso International Management néven folytatja a már megkezdett munkát. A jelenlegi portfóliójuk szerint: a televízió, a színház, a zene, a divat és a gasztronómia világából is vannak ügyfeleik. Apáti Bence, Bombera Krisztina, Csézy, Csisztu Zsuzsa, Claudia Aryee Dedei, Gajdos Tamás, Gönczi Gábor, Harsányi Levente, Jaksity Kata, Kalmus Felicián, Rakonczai Imre, Rakonczai Viktor, Sári Évi és Sass Dani is bizalmat szavazott a csapatnak.

Karrier

A Dal 2021 – Nekik lehet szurkolni a harmadik válogatón

A harmadik válogatóval folytatódik A Dal 2021. A szombaton a Duna Televízióban 19 óra 35 perckor kezdődő élő show-ban ismét tíz produkciót láthatnak a nézők.

Közzétéve:

A négy válogatóból húsz dal jut a két elődöntőbe, az innen tovább kerülő nyolc produkció alkotja a március 13-i finálé mezőnyét – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.

A harmadik válogatóban a Beneath My Skin (daluk címe: Ébredj!, a Chain Bridge Pop (Messze valahol), Csondor Kata(Bosszúállók), Katona Petra (Viszlát múlt), Kozma Orsi (Változik a világ), Nági és Betti (Gyere velem), Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), valamint Szekér Gergő (Hazatérsz) lép színpadra.

A múlt szombati második válogatót Anevemandras (Kállay-Saunders András) nyerte Hazaérek majd című dalával. A zsűri szavazataival még a GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) jutott az elődöntőbe, a közönség voksaival pedig Andelic Jonathan (Áldom).

A Dal 2021 műsorvezetője két korábbi győztes, Orsovai Renáta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

A versenyről részletes információk A Dal 2021 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak, ezeken extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Tovább olvasom

Karrier

Ingyenes programozási kurzust indít a Microsoft

A techóriás a HTTP Alapítvánnyal és a Green Fox Academyvel működik együtt az akár három hét alatt elvégezhető magyar nyelvű tanfolyam szervezésében.

Közzétéve:

Pixabay

A februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira felkészítő alapszintű programozási tudást – közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. Százhúsz jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el háromhetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul.

“Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot”

– ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Tovább olvasom

Karrier

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! versenyre

Idén a tavalyi duplája, hatvan középiskolai csapat jelentkezett a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által meghirdetett nyílt forráskódú programozó versenyre.

Közzétéve:

Pixabay

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását – közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. az MTI-vel szerdán.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során. A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén – közölték.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban. 

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a verseny.nisz.hu oldalon találhatók.

Tovább olvasom